Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имотният пазар в Пловдив – нови и по-просторни жилища

2019-11-08   |  Bloomberg TV

Динамичен имотен пазар и ръст на сделките с жилища в Пловдив отчетоха експерти по време на бизнес закуската на Imoti.net, която се проведе на 7 ноември в града.

„Наблюдаваме 5-процентен ръст на цените на жилищата в Пловдив и региона спрямо същия период на миналата година“, отбеляза брокерът Стефан Моллов от офиса на BULGARIAN PROPERTIES в гр. Пловдив. Данните на агенциите за недвижими имоти показват, че средната цена на жилище в града под тепетата е 771 евро за кв. м, което е с 30% по-ниска спрямо средната цена на имот в София и с 12% по-ниска в сравнение с апартаментите във Варна. „Именно това е причина за големия интерес към жилищата в Пловдив“, смятат експертите.

Друг сериозен плюс за имотния пазар в града и региона е завишеното предлагане на имоти ново строителство с по-големи размери. Статистиката показва, че интерес към закупуване на жилище в Пловдив и региона имат както хора от цялата страна, така и българи, които живеят в чужбина.

Проучване на Пощенска банка сочи, че 55% от хората, които нямат собствен дом, планират да закупят такъв, като 48% смятат да финансират сделката с банков кредит.

„Търсят се по-големи жилища, основно тристайни над 90 кв. м. Факторите при избора на жилище са инфраструктурата, зелените площи и цената“, обясни Николай Лазаров, началник управление „Продажби и индивидуално банкиране“ в Пощенска банка.

Данните показва, че през първите 5 месеца средната сума на жилищния кредит в била 56 500 евро, което е с 5300 евро повече спрямо средната сума за същия период на 2018 година. Хората, които финансират покупката на жилище с банков кредит, са предимно висшисти, с доход между 900 и 2000 лева.

Експертите, включили се в бизнес закуската на Imoti.net в Пловдив, са категорични, че и през следващата година имотния пазар ще бъде динамичен.

----

Бизнес закуската е част от проекта „Годишни награди на Imoti.net”, в който BULGARIAN PROPERTIES е настоящият носител на наградата Агенция на годината.

Разгледайте атрактивните оферти на нашия брокер Стефан Моллов ТУК

Ново строителство в Пловдив

Богата селекция от оферти за продажба и под наем в Пловдив и района

Вижте още какво сподели Стефан Моллов пред БНР Пловдив:


  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване