Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Магдалена Тошева: Пазарът започна да наваксва забавянето с бързи темпове

2020-06-17   |  Imoti.net

Магдалена Тошева е носител на наградата Брокер на годината за 2018-та година от чевъртите Годишни награди на imoti.net.

Вижте какво сподели тя за имотния пазар след кризата за Imoti.net:

С въвеждането на извънредното положение, имотният пазар спря и беше за кратко на режим „пауза“. В средата на месец май, когато бяха отменени редица от мерките и забраните, както и ограниченията за пътуване, се забеляза и първото раздвижване сред участниците на пазара. Клиенти, с които сме били в контакт преди ситуацията с COVID 19, възобновиха интерес към огледи и преговори. По време на извънредното положение повечето купувачи разглеждаха и набелязваха имоти. Благодарение на виртуалните 360-градусови турове и онлайн огледи, които въведохме, те можеха да получат много добра представа за интересувашия ги имот. Сега, с отпадането на мерките, клиентите действат и реализираме продажбите. Пазарът започна да наваксва забавянето с бързи темпове и всички започнахме да се връщаме към нормален режим на работа.

Работата по проектите ни, които са в процес на строителство не бе прекратена, дори напротив. Работеше се с пълни темпове и обектите напреднаха значително. Няколко дори получиха Акт 16 в този период.

По-голямата част от клиентите с осигурено собствено финансиране за покупката на имот успяват да реализират доста изгодни сделки в момента, тъй като продавачите са доста по-гъвкави и склонни към преговори, предвид ситуацията и желанието им по-бързо да реализират продажба.

Наблюдаваме търсене от страна на купувачите към по-напреднали сгради в процес на строителство – след Акт 14. Не липсва обаче и интерес към покупка в начална фаза на проекти, дело на реномирани инвеститори и строителни компании.

Активизира се търсенето на имоти около големите градове и най-вече в близост до София, тъй като купувачите оцениха нуждата и необходимостта от подобен тип имот.

Корекции в продажните цени има основно на имоти, които са били "извън пазара" и преди извънредното положение. В този смисъл ситуацията с COVID-19 имаше и отрезвяващо въздействие.

Инвеститорите все по-често се допитват до нас относно предстоящи проекти в съвсем начален етап. Консултираме ги още при създаване на концепция за даден проект преди неговото проектиране, което в последствие е ключово при продажбата на обектите, тъй като имаме най-точна и ясна представа от търсенето на купувачите в конкретния район.

Вижте офертите на Магдалена Тошева

Вижте повече за наградата Брокер на годината



  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване