Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

TV+: Надценени ли са жилищата в София?

2019-11-18   |  Мая Георгиева, TV+

Пазарът на жилища в София е силно надценен. Това сочи проучване, извършено от една от големите банки в страната. Какви са цените на имотите в София провери репортера нa TV+ Мая Георгиева, която се допита до изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова, както и до председателя на НСНИ Добромир Ганев.

Жилища с по-високи от реалните цена на пазара има. Това не се отрича и от агенциите за недвижими имоти. Според директора на една от тях Полина Стойкова това се случва при имотите, които вече са обитавани.

ПОЛИНА СТОЙКОВА ИЗП. ДИРЕКТОР НА BULGARIAN PROPERTIES: "Продавачите понякога имат завишени очаквания, но купувачите не им позволяват да сключват сделки на нива, които са извън пазара."

Разминаване между искана и предложена цена има и всичко е въпрос на преговори. За балон на строежите и договорки между инвеститорите обаче и дума не може да става, смята председателят на управителния съвет на сдружението за недвижими имоти Добромир Ганев.

ДОБРОМИР ГАНЕВ, ПРЕДС. НА УС НА НСНИ: "Конкурентната среда е твърде добра и сериозна в този сектор, за да може да се влияе по някакъв начин или да се правят някакви уговорки, иневститори да сторят и да държат едни и същи цени. Всички са мотивирани да продават."

В началото на годината по данни на статистиката има ръст в цените на имотите с около 3-4 процента. През последните няколко месеца обаче тенденциите са този ръст да клони към нула.

ПОЛИНА СТОЙКОВА ИЗП. ДИРЕКТОР НА BULGARIAN PROPERTIES: "Според нуждите и желанията на човек той може да преразгледа предпочитанията си и да си избере къде ще му е комфортно и където може да си позволи. Метрото се развива доста добре."

ДОБРОМИР ГАНЕВ, ПРЕДС. НА УС НА НСНИ: "Не може да очакват хората, че в един район различните имоти ще са на една и съща цена. Когато говорим за ново строителство в момента проектите са, строителите се опитват да изпълняват много по-качествено същите."

Най–предпочитаните квартали и с най–скъпи жилища са тези около центъра и "Младост". Разрастването на метрото също е сред факторите, които имат влияние върху цените на имотите.



Вижте нашите топ оферти ново строителство в София

Всички оферти за продажба и наем в София

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване