Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Пазарът на имоти най-после се раздвижи

2014-01-13   |  TV7, 12.01.2013

Репортаж за състоянието на имотния пазар с участието на Полина Стойкова – Оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES, излъчен по TV7 на 12.01.2014 г.



С около 10% повече продажби на жилища в София, Варна и Бургас отчитат посредниците. При ваканционните имоти ръстът на сделките е с 20%, а при земеделската земя 30%.

През 2013 г. цените на имотите останаха стабилни и се очаква да се запазят на сегашните си нива и през 2014 г. За първи път от пет години, почивните дни през декември и януари са били активни за брокерите на имоти и огледи са се извършвали дори по време на празниците.

В София и Варна обикновено се купуват имоти с цена до 750 евро на кв. м., в Бургас – до 600, а в Пловдив – около 550 евро за квадрат. Най-често се търсят двустайни жилища до 50 хил. евро. Но хората все по-трудно намират желания имот – заради разминаване с цената на продавача, недобра архитектура или проблеми с инфраструктурата в района. Затова вече тенденцията е купувачите да не търсят имот в абсолютния минимум като цена, а се стремят към балансирано съотношение между цената и параметрите на имота.

Най-активен остава пазарът на земеделска земя, където се очаква сделките да се увеличават и през тази година. Не така обаче стоят нещата на офис пазара, където само за година цените са намалели с 20 до 32%. Заради големия обем новопостроени сгради, дори в центъра на столицата цените вече не надхвърлят 10 евро за кв. м.

Посредниците очакват средно с около 10% повече продажби на имоти през 2014-та.

Вижте как можем да ви помогнем за покупката на имот в София

Вземете предварително одобрение за кредит - напълно безплатно и без ангажименти

Продайте имота си с нас


  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване