Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Полина Стойкова пред Bloomberg TV: Няма предпоставки за балон на имотния пазар (видео)

2018-03-09   |  bloombergtv.bg

Материал: bloombergtv.bg

В деня на 15-тата годишнина на BULGARIAN PROPERTIES, изпълнителният директор на компанията Полина Стойкова беше специален гост в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV България. Вижте какво сподели тя за бизнеса с имоти, актуалните тенденции, историята на пазара и технологичното развитие на бранша в един откровен разговор с водещ Таня Кръстева.

---

Към момента няма предпоставка за балон на имотния пазар. Това каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties, в ефира на „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

Тя посочи, че в момента имотният пазар се движи изключително много от местното търсене.

„А то е обвързано с това, че икономиката расте, хората се чувстват по-спокойни за работните си позиции, безработицата е ниска, и съответно им трябват жилища. Банковото кредитиране е най-достъпните нива, откакто съществува въобще“.

По думите ѝ това дава предпоставки за завишеното търсене, но то според нея няма да бъде безкрайно.

„Това е един местен, малък пазар все пак. И ще се стигне до едно нормализиране през тази година и не толкова голям ръст на цените. Виждаме и забавяне в абсорбирането на обектите. Към момента няма предпоставка да говорим за балон“.

„Ние правим различни неща и едно от тях е свързано с автоматизация на оценяването на недвижим имот. Това е една от последните ни разработки“, каза още Стойкова.

Тя обясни, че разработката е свързана със създаване на индекси за имотния пазар в цялата страна за жилищните имоти.

„С тези индекси да може да се прави експресна, моментна оценка на базата на автоматизация“.

Вижте пълното интервю, излъчено по BloombergTV:



Вижте нашите имоти ново строителство в София

Вижте нашите оферти в морските курорти

Вижте имотите за продажба в планински курорти


  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване