СТАТИИ

Полина Стойкова, оперативен директор на „Бългериан Пропертис”: Ръст на продажбите на недвижими имоти с 3,3%

Строителство имоти, бр.28, 22.07.13

С 3,3% са се увеличили продажбите на недвижими имоти общо за страната през второто тримесечие на 2013 г. спрямо година по-рано - това сочат данните на Агенцията по вписванията.

Според тях, през второто тримесечие на 2013 г. са реализирани 55 716 покупко-продажби на имоти, като 30 391 от тях са в областните градове (55%). Увеличението на продажбите в областните градове на годишна база е + 5.26%.

На фона на общото забавяне на темпа на нарастване на продажбите през второто тримесечие трите най-големи града в България бележат двуцифрени ръстове, а в София темпът на повишаване на продажбите дори се е ускорил спрямо първото тримесечие, когато беше 8,5%.

През второто тримесечие продажбите в столицата са се увеличили с 11% спрямо година по-рано. Това за пореден път потвърждава, че столицата е един от най-предпочитаните градове за покупка на имот в несигурни времена. През изминалите 3 месеца в София са реализирани 5087 покупко-продажби на имоти, а през миналата година за същия период са били 4585.

Пазарът в Пловдив, който беше сред първенците по нарастване през първото тримесечие на годината, продължава да се развива по-динамично от останалите големи градове и през второто тримесечие бележи ръст от 20% на годишна база.

Във Варна ръстът в продажбите на имоти през второто тримесечие е 10,5%. Общо за първото полугодие на 2013 г. продажбите на имоти са нараснали с 11% на годишна база, което компенсира спада им през първото полугодие на 2012 г.

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
От 2 години ползвам услугите на BULGARIAN PROPERTIES. Търся си изгоден селски имоти близо до Созопол ...
Много препоръчвам Сергей Пеловски заради това, че свърши страхотна услуга за нас, като продаде нашия ...
Закупихме имот на Южното Черноморие със съдействието на брокер Иван Кунев и сме изключително доволни ...
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Последни Новини
BULGARIAN PROPERTIES с награди за Агенция и Брокер на годината!

21/Март/2019

Изключително сме горди да споделим с вас, че получихме двете най-престижни отличия в Годишните награди на Imoti.net:

🏆 Агенция на годината
и
🏆 Брокер на годината, с която беше удостоен нашия топ брокер Магдалена Тошева

Тези награди са за постигнатите резултати през 2018 г. - годината, в която BULGARIAN PROPERTIES навърши 15 години. прочети повече

Последни регионални новини
Фестивал в Банско показва 10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения

21/Февруари/2019
http://bnr.bg

10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения ще бъдат представени на зимната кинопанорама в Банско, която започва тази вечер. Събитието съвпада и със кръговете от световната купа по ски, които стартират утре. Така любителите на зимните спортове и на световното кино ще могат да съчетаят планината с киносалона, сподели директорът на международния фестивал за планинарско кино Натали Пет... прочети повече

Знаете ли, че?
Поръчител за заем отговаря и сам за цялата сума

28/Януари/2019
в. Сега, 26.01.2019, стр. 41

Законовите разпоредби за поръчителството са главно в Закона за задълженията и договорите (ЗЗД). Там на него е отделено специално място - поръчителството като вид договор. Правилата се намират в раздела за обезпечения на вземанията и се приема като едно от основните подсигурявания при даването на пари... прочети повече