Полина Стойкова, оперативен директор на „Бългериан Пропертис”: Ръст на продажбите на недвижими имоти с 3,3%

2013-07-24   |  Строителство имоти, бр.28, 22.07.13

С 3,3% са се увеличили продажбите на недвижими имоти общо за страната през второто тримесечие на 2013 г. спрямо година по-рано - това сочат данните на Агенцията по вписванията.

Според тях, през второто тримесечие на 2013 г. са реализирани 55 716 покупко-продажби на имоти, като 30 391 от тях са в областните градове (55%). Увеличението на продажбите в областните градове на годишна база е + 5.26%.

На фона на общото забавяне на темпа на нарастване на продажбите през второто тримесечие трите най-големи града в България бележат двуцифрени ръстове, а в София темпът на повишаване на продажбите дори се е ускорил спрямо първото тримесечие, когато беше 8,5%.

През второто тримесечие продажбите в столицата са се увеличили с 11% спрямо година по-рано. Това за пореден път потвърждава, че столицата е един от най-предпочитаните градове за покупка на имот в несигурни времена. През изминалите 3 месеца в София са реализирани 5087 покупко-продажби на имоти, а през миналата година за същия период са били 4585.

Пазарът в Пловдив, който беше сред първенците по нарастване през първото тримесечие на годината, продължава да се развива по-динамично от останалите големи градове и през второто тримесечие бележи ръст от 20% на годишна база.

Във Варна ръстът в продажбите на имоти през второто тримесечие е 10,5%. Общо за първото полугодие на 2013 г. продажбите на имоти са нараснали с 11% на годишна база, което компенсира спада им през първото полугодие на 2012 г.

  прочети повече статии

Сподели
Модера Резидънс - затворен комплекс със собствен парк
Комплексът е проектиран с идеята да отговори на потребността от градско жилище на съвременния човек с активен начин на живот. Той притежава отлично съчетание между качествено строителство, функционалност, спокойствие и сигурност.
Вижте още
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване