Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Полина Стойкова: Все по-смело се купуват имоти за инвестиция

2015-05-13   |  profit.bg

„През последните години имотният пазар ясно показа, че е склонен бързо да реагира на всякакви икономически тенденции. Имотите най-бързо показват какво се случва в икономически план, и в този смисъл смело мога да кажа, че имотният пазар е пулсът на икономиката.

Само преди година, по време на петото издание на „Шумът на парите“, все още беше някак странно, когато споменахме, че е спрял спадът в цените на имотите. Ето че тази година вече говорим за ръст на цените, който според нашата статистика е между 3-5 % в София. Миналата година НСИ отчете ръст за страната около един процент, за София – около 3%“, заяви Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES, по време на панел „Имоти“ на форума „Шумът на парите“.

По думите й, всички тенденции, очертани миналата година, са подкрепени от цифри и статистики, а също така и от цялостното усещане на хората за пазара. „Все по-често и все по-смело хората се обръщат към имотния пазар с цел инвестиция, вложение, върна се доверието за една година. Имотите вече заеха мястото, което им се полага, а именно като една съществена част от портфейла на всяко едно домакинство“, смята Стойкова.

Тя посочи като средни цени за София през първото тримесечие - 770 евро на кв. метър. „Ръстът за първото тримесечие е между 3-5%. В по-малките градове тенденциите не са така добре изразени, но най-големите градове София, Пловдив, Варна и Бургас стоят много добре на пазара“, допълни изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Стойкова отбеляза, че през последните месеци е повишен интересът и от страна на чуждестранни бизнес компании, които искат да преместят офисите си в България.

Най-новите ни имоти в София

Имоти за инвестиция и от отдаване под наем

Офиси в София


  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване