Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Засилва се интересът към новото строителство в София

2015-04-28   |  Строителство имоти, бр.17, 27.04.15

Изчерпване на качествените оферти и реалистично ценообразуваните имоти се усеща все по-осезаемо на жилищния пазар в София. Това сочи анализ на „Bulgarian Properties".

Според наблюдения на агенцията, през последните месеци продавачи и купувачи се разминават по отношение на цената на имота поради прекалено големите очаквания и у едните, и у другите.Този дисбаланс пренасочва интереса все повече към новото строителство.

Според брокери моментът е добър за мащабно навлизане на предприемачи с нови проекти за жилищно строителство на апартаменти и комплекси от къщи. Именно новите проекти са факторът, който ще балансира пазара и ще спомогне търсенето да намери съответното предлагане на качествени имоти при цени, които купувачите са готови да заплатят, смятат от „Bulgarian Properties".

От агенцията определят изминалото първо тримесечие като силно за пазара на имоти в столицата, изтъквайки ръста на продажбите, силната активизация на търсенето на нискобюджетни апартаменти, засилването на интереса към новото строителство и тенденцията към леко нарастване на цените на имотите в рамките на около 5%.

През първото тримесечие на тази година средната цена на продадените апартаменти в София e 771 евро/кв. м при 764 евро/кв. м за четвъртото тримесечие на 2014 и 730 евро/кв. м за първото тримесечие на 2014 г. Средната офертна цена е 880 евро/кв. м при 860 евро/кв. м за 2014 г.

Разгледайте имоти ново строителство в София

За строители и инвеститори - рекламирайте обектите си с нас!

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване