Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Карл-Хайнц Пфое: Сега инвестициите в България предлагат добра възвръщаемост

2009-01-16   |  Вестник Wirtschaftsblatt

Мото-Пфое е една от първите частни автомобилни компании в България, създадена през 1991 г. Фирмата е официален вносител и дистрибутор на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover у нас. Дружеството е собственост на германската автомобилна компания Хуго Пфое, която вече 90 г. успешно функционира на немския пазар.

За 17-годишната си история Мото-Пфое се разраства стремително и се утвърждава като стабилна и успешна компания, нареждайки се сред лидерите на пазара.

Собственикът на фирмата г-н Карл-Хайнц Пфое е един от първите инвеститори в страната и определя стабилната инвестиционна политика на компанията. За над 17 години са построени и пуснати в експлоатация десетки комплекси за продажба и сервизно обслужване на автомобили Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover. От няколко години с името на компанията се свързва и появата на първия мол във Варна – Пфое Мол. Следващият голям инвестиционен проект е в Банско и се нарича Белведере Холидей Клуб – комплекс от затворен тип, състоящ се от луксозни апартаменти и допълнителни удобства за отдих и развлечение.


Г-н Пфое, как решихте да дойдете в България и да започнете бизнеса си тук?

През 1988 г. осъществих контакти, които ми дадоха възможност да започна продажба на автомобили в България. Още с пристигането си тук прозрях бъдещия потенциал на страната за стабилен бизнес.

Доволен ли сте от предприятията си тук?

За последните 20 г. Мото-Пфое се разви изключително добре. Днес, с над 500 души персонал и общо 17 филиали и дилърства, се нареждаме сред най-големите автомобилни компании в България и продължаваме успешното си разрастване.

Сътрудниците Ви са българи. Доволен ли сте от работата им? Разбирате ли се с тях?

Аз съм особено горд с моите сътрудници – мотивирани и ангажирани мъже и жени, които ежедневно се грижат да предоставяме възможно най-добрите услуги на клиентите си. Това потвърждават анкетите към клиентите ни. Степента на клиентско задоволство е много над средната в Европа.

Кажете ни, какво впечатление оставя Банско у един немец? Какво е мнението Ви за курорта, как Ви въздейства планината? Какво бихте споделили с Вашите сънародници или други европейци, които се интересуват от Банско?

Намирам, че Банско е един от най-добрите зимни курорти и ски центрове в Европа. Градската управа успя чрез контролирано издаване на разрешителни за нови строителни инвестиции в жилища и хотели да съхрани стила и атмосферата на града.

С 65-километровите си писти, най-модерни инсталации и удобства за ски спорт, както и с възможностите за усъвършенстването им, Банско е сред най-качествените и високо позиционираните европейски центрове за зимни спортове.

Каква е разликата между българския ски курорт Банско и планинските центрове в Австрия и Швейцария? Достатъчно конкурентни ли сме спрямо утвърдените туристически зимни зони?

Сравнението е в полза на Банско поради факта, че този български курорт предлага най-новите, току-що построени по последна мода и стандарт ваканционни жилища и хотели. Те са далеч по-съвременни и удобни от позастарялата база в Швейцария и Австрия, завършена преди десетилетия. Същото важи и за спортните инсталации, качеството на лифтовете и влековете
Преди всичко друго, обаче, Банско предлага чара на българското гостоприемство, което липсва в скиорските райони на Австрия и Швейцария. Дългогодишното занятие с туризъм там е туширало неподправеното удоволствие да посрещаш гости като у дома си.

Какво предимство ще изтъкнете пред потенциалните купувачи, заинтересувани от възможността да притежават собствено жилище в Белведере Холидей Клуб? Кои свои идеи въплътихте в проектирането и изграждането на комплекса?

Белведере Холидей Клуб предлага в еднаква степен и през зимата, и през лятото качествени възможности за спорт и почивка. С великолепното си разположение в непосредствена близост до кабинковия лифт и същевременно с директен допир до планината, Белведере Холидей Клуб със сигурност е най-добрият и най-красивият жилищен комплекс от затворен тип в Банско.

Прочетете цялото интервю

Белведере Холидей Клуб

  Още новини

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024

Изпратете запитване