Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Карл-Хайнц Пфое: Сега инвестициите в България предлагат добра възвръщаемост

2009-01-16   |  Вестник Wirtschaftsblatt

Мото-Пфое е една от първите частни автомобилни компании в България, създадена през 1991 г. Фирмата е официален вносител и дистрибутор на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover у нас. Дружеството е собственост на германската автомобилна компания Хуго Пфое, която вече 90 г. успешно функционира на немския пазар.

За 17-годишната си история Мото-Пфое се разраства стремително и се утвърждава като стабилна и успешна компания, нареждайки се сред лидерите на пазара.

Собственикът на фирмата г-н Карл-Хайнц Пфое е един от първите инвеститори в страната и определя стабилната инвестиционна политика на компанията. За над 17 години са построени и пуснати в експлоатация десетки комплекси за продажба и сервизно обслужване на автомобили Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover. От няколко години с името на компанията се свързва и появата на първия мол във Варна – Пфое Мол. Следващият голям инвестиционен проект е в Банско и се нарича Белведере Холидей Клуб – комплекс от затворен тип, състоящ се от луксозни апартаменти и допълнителни удобства за отдих и развлечение.


Г-н Пфое, как решихте да дойдете в България и да започнете бизнеса си тук?

През 1988 г. осъществих контакти, които ми дадоха възможност да започна продажба на автомобили в България. Още с пристигането си тук прозрях бъдещия потенциал на страната за стабилен бизнес.

Доволен ли сте от предприятията си тук?

За последните 20 г. Мото-Пфое се разви изключително добре. Днес, с над 500 души персонал и общо 17 филиали и дилърства, се нареждаме сред най-големите автомобилни компании в България и продължаваме успешното си разрастване.

Сътрудниците Ви са българи. Доволен ли сте от работата им? Разбирате ли се с тях?

Аз съм особено горд с моите сътрудници – мотивирани и ангажирани мъже и жени, които ежедневно се грижат да предоставяме възможно най-добрите услуги на клиентите си. Това потвърждават анкетите към клиентите ни. Степента на клиентско задоволство е много над средната в Европа.

Кажете ни, какво впечатление оставя Банско у един немец? Какво е мнението Ви за курорта, как Ви въздейства планината? Какво бихте споделили с Вашите сънародници или други европейци, които се интересуват от Банско?

Намирам, че Банско е един от най-добрите зимни курорти и ски центрове в Европа. Градската управа успя чрез контролирано издаване на разрешителни за нови строителни инвестиции в жилища и хотели да съхрани стила и атмосферата на града.

С 65-километровите си писти, най-модерни инсталации и удобства за ски спорт, както и с възможностите за усъвършенстването им, Банско е сред най-качествените и високо позиционираните европейски центрове за зимни спортове.

Каква е разликата между българския ски курорт Банско и планинските центрове в Австрия и Швейцария? Достатъчно конкурентни ли сме спрямо утвърдените туристически зимни зони?

Сравнението е в полза на Банско поради факта, че този български курорт предлага най-новите, току-що построени по последна мода и стандарт ваканционни жилища и хотели. Те са далеч по-съвременни и удобни от позастарялата база в Швейцария и Австрия, завършена преди десетилетия. Същото важи и за спортните инсталации, качеството на лифтовете и влековете
Преди всичко друго, обаче, Банско предлага чара на българското гостоприемство, което липсва в скиорските райони на Австрия и Швейцария. Дългогодишното занятие с туризъм там е туширало неподправеното удоволствие да посрещаш гости като у дома си.

Какво предимство ще изтъкнете пред потенциалните купувачи, заинтересувани от възможността да притежават собствено жилище в Белведере Холидей Клуб? Кои свои идеи въплътихте в проектирането и изграждането на комплекса?

Белведере Холидей Клуб предлага в еднаква степен и през зимата, и през лятото качествени възможности за спорт и почивка. С великолепното си разположение в непосредствена близост до кабинковия лифт и същевременно с директен допир до планината, Белведере Холидей Клуб със сигурност е най-добрият и най-красивият жилищен комплекс от затворен тип в Банско.

Прочетете цялото интервю

Белведере Холидей Клуб

  Още новини

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024
Медиите за нас
Как еврозоната ще промени имотния пазар у нас? Отговарят експертите

Имотният пазар в София, който е най-оживеният у нас, започна 2023 г. със спад на сделките от почти 14%, но през следващите две тримесечия успя да го ограничи до съответно 11,7% и 5,4 на сто. Това сочат изчисленията на база данните на Агенцията по вписванията. В цялата страна в края на миналата година са били изповядани 62 398 сделки, което е спад със 7,4 на сто на годишна база.

Как...

20 Февруари, 2024

Изпратете запитване