Съветите на един опитен собственик на ваканционен имот

2019-08-12

Винаги се радваме, когато получаваме обратна връзка от нашите клиенти и те споделят личния си опит от придобиване на недвижими имоти и живот в България! Марат, който живее в комплекс Tarsis Club & SPA, споделя своята история при покупката на апартамент в Слънчев бряг, вижте неговите съвети.

Комплексът Tarsis (Tarsis Club & SPA, Слънчев бряг, България) първоначално е бил планиран, проектиран и изграден като курортен комплекс от клубен тип за уютно и комфортно настаняване за собственици, насочен предимно към семейства с деца.

Разполага с 6 сгради с апартаменти, отговарящи на всеки вкус и бюджет - от стандартни и евтини до VIP луксозни апартаменти. Голяма, добре оборудвана и красиво оформена паркова зона със собствена инфраструктура, където всеки ще открие нещо по свой вкус. Поддръжката на комплекса е организирана на много високо ниво.

Има почти всичко, което съвременните комплекси от този тип притежават. Когато почиващите от съседните хотели разберат, че сте от Тарсис, те с удоволствие казват: „Е, да, разбира се. При вас е отлично!” И наистина е прекрасно, особено за деца. За това повечето собственици са закупили апартаменти тук, за да могат по-късно да „изпращат“ децата с бабите си тук за цялото лято. Е, разбира се, с удоволствие идваме и сами. Почти всички обзавеждат апартаментите си като за себе си, по свой вкус - получавате втори дом (или, ако желаете, великолепна лятна резиденция от апартаментен тип, край морето). Децата тук наистина се чувстват добре и удобно (не като в града). В игрите бързо намират нови приятели. И дори след като пораснат, те идват отново тук, за да си спомнят детството. И възрастните също: те се срещат, прегръщайки се радостно, си тръгват със сълзи на очи.

Климатът в България, за разлика от много други морски курорти, е по-мек и комфортен. А храните са по-естествени, особено ако са местни и сезонни. В крайна сметка България е селскостопанска страна. Като цяло всичко е страхотно. Но като опитен собственик искам да дам на новите потенциални купувачи някои съвети, базирани и на моя собствен опит. Тъй като офертите са безкрайни, всеки се хвърля да хвали своето. Особено в началото можете лесно да се изгубите в изобилието обяви.

Първо - потърсете комплекси с голяма и добре оборудвана паркова среда. Особено ако ще почивате с деца. Предвид високата цена на земята в курортната зона - това е рядкост. Много строители спестяват от това, опитвайки се да печелят пари, като продават само самите апартаменти. Второ, ако бюджетът позволява, не търсете евтиното. Евтиното е евтино, за което вероятно си има причина. В крайна сметка, купувате обект за дълговременно ползване, следователно, нека е малко по-скъпо, но се опитайте веднага да вземете за себе си нещо наистина достойно, за да не съжалявате. Познавам мнозина, които впоследствие останаха разочаровани, че имотът им е или малък, или с неудобно разпределение, или има нещо друго, което не им подхожда.

Не пренебрегвайте препродажбите. Понякога има много добри варианти. След малки допълнителни разходи за допълнително оборудване и комфортно обзавеждане, може да получите точно това, за което сте мечтали.

Уважаеми потенциални купувачи! Подхождайте към покупката на имот премислено и отговорно. Обмислете всичко, до най-малките детайли. И не се колебайте да изисквате от брокерите да ви показват всички варианти. И аз ви пожелавам да получите точно това, което по-късно бихте могли да наречете свой втори и истински роден дом, където с удоволствие да се връщате.

Успех! Ще се радвам, ако съветите ми са ви били от полза.

Разгледайте нашите оферти в Слънчев бряг


  Още новини

Сподели
Изгодни имоти в морските курорти
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Borovets Gardens 2 - втора фаза на популярния комплекс
Почувствайте се у дома в Боровец! Изберете своя ваканционен дом във втората фаза на популярния комплекс BOROVETS GARDENS! Стартирало строителство, налични разнообразни апартаменти на атрактивни цени.
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Капитал: Банско се връща на имотната писта

Пазарът на недвижими имоти в Банско започна да се възстановява от срива през 2012 г. От две-три години сделките в най-големия български ски курорт се увеличават като брой, пазарът е оживен, преобладават български купувачи. Вече се наблюдава и ръст в средните цени, които бяха паднали до нива от около 350 евро на кв.м.

По данни на Агенцията по вписванията за деветмесечие...

12 Декември, 2019
последни новини
България привлича рекордни технологични инвестиции

Чуждестранните софтуерни и ИКТ проекти у нас през 2018 г. са били на стойност 240 млн. долара

България, най-бедната държава в Европейския съюз (ЕС), привлича поток от чуждестранни инвестиции в информационни и комуникационни технологии (ИКТ).

Самата страна допринася за всичко това, след като през април 2019 г. отвори собствен технологичен център със 110 служители. Сред...

11 Декември, 2019
последни новини
Най-продаваните комплекси ново строителство в София за 2019 г.

Приключваме пореднатa динамична година за жилищния пазар в София!

Новото строителство продължава да бъде абсолютен хит сред купувачите. Продажбите на имоти в комплекси ново строителство в столицата съставляват 90% от реализираните покупко-продажби през тази година.

Представяме ви традиционната годишна класация на BULGARIAN PROPERTIES на НАЙ-ПРОДАВАНИТЕ н...

10 Декември, 2019
Медиите за нас
Вижте най-новата луксозна сграда в Лозенец

Това е най-новата сграда премиум клас в столицата, по-специално в престижния квартал Лозенец. Тя се предлага за продажба от BULGARIAN PROPERTIES.

Сградата е проектирана от френско-българска архитектурна фирма със световни постижения в архитектурата и се намира до Борисовата градина и Химическия факултет на Софийския университет.

Проектът е уникален както...

09 Декември, 2019

Изпратете запитване