Контакти
0

Жилищата в Банско по 400 евро за кв. метър

2019-12-06   |  Катерина Ковачева, Труд, 05.12.2019, с.16Регистрират 3,4% ръст на продажбите през 2019 г.

Позитивна тенденция на пазара на имоти в зимния ни курорт Банско през последните две години, отчитат брокери. Цената на жилищата в курорта достигна 400 евро за кв. метър през първите девет месеца на годината. Тя е нараснала със 100 евро за кв. метър за периода 2017-2019 г., стана ясно на конференция в София, на която участваха водещи брокери от цялата страна.

Българите имат 50% дал от купувачите на имоти в Банско и Слънчев бряг, а в Боровец и Пампорово пазарът се движи изцяло от българи, обявиха експертите. Но заради засиления интерес от купувачи, както от България, така и от Русия, Израел и Украйна, предлагането се изчерпва, тъй като няма нови проекти в изпълнение. Според Полина Стойкова, управител на голяма компания за имоти, в зимния курорт може да се намери жилище за 10 хил. евро, но цената много зависи от това къде се намира.

Банско е рекордьор по сделки в сравнение с другите ни зимни курорти и в града регистрират 3,4% ръст на продажбите на имоти през 2019 г. в сравнение с 2018 г. От около 1220 сделки през миналата година те нарастват до близо 1260 през настоящата. В Боровец сделките са доста по-малко, заради твърде ограниченото предлагане на жилища за продажба - 750 през 2019 г., в сравнение с 610 през 2018 г., а цените там са сходни, като при другите курорти - малко под 400 евро за кв. метър. В Пампорово отчитат най-малко сделки - общо 500.

В София цените на жилищата остават около 1100 евро за кв. метър, каза Стойкова и допълни, че превес в сделките имат имотите ново строителство. 55% от хората без жилище планират да закупят свой дом, като от тях половината смятат да ползват ипотечен кредит, показва анализ на една от банките. При финансирането се отчита 10% ръст на средния размер на кредита, като най-често заем взимат за тристайни апартаменти

Вижте нашите оферти в Банско

Разгледайте нашите имоти в планински курорти

  Още новини

Сподели
Park View Residence - комплекс в централен район близо до метро
Отлични цени, финален етап на строителството на първата фаза на комплекса и спиращи дъха гледки от високите етажи - всичко това ще намерите в Park View Residence! Комплексът се намира в кв. Банишора, близо до метростанция Княгиня Мария Луиза. Главен изпълнител: ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ. Налично банково финансиране. Завършване на първата фаза през октомври 2020 г. Стартираха продажбите във втората фаза на комплекса!
Вижте още
Жилище в Пловдив в комплекс Tomov Plaza
Апартаменти ново строителство в кв. Тракия на ТОП цени от 620 евро/кв.м.! Един от най-продаваните ни проекти в Пловдив, чието строителство напредва, очаквано завършване - 12.2021 г.
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
След селските къщи - идва нов тренд на пазара на имоти

Все повече българи предпочитат да купуват жилища в планината - и по-специално Боровец, където цените са доста по-ниски от големите градове в страната - София, Пловдив и Варна.

Боровец е най-старият и най-голям планински курорт у нас, като до средата на XX век е известен като Чамкория. Датира от 1896 г., когато е построена първата вила за почивка, а по-късно княз Ферди...

06 Август, 2020
Фирмени
Брокери на месец август 2020 г.

С пожелания за незабравими 🌞 летни преживявания в най-отпускарския месец ви представяме нашите 🏆 брокери на месеца за август 2020!

Те получиха своите 🥇 отличия на база на постиженията си през изминалия месец, който се отличи с 📈 висока пазарна активност, успешни сделки и много доволни 👫 клиенти.

За нас той донесе и поредните я...

05 Август, 2020
Медиите за нас
Стойкова: Пазарът е в отлична форма

Въпрocът: „Кoгa щe пoeвтинeят жилищaтa?” винaги e aктуaлeн и в пeриoди нa кризa, пoдoбнa нa тaзи прeдизвикaнa oт кoрoнaвируca, oчaквaниятa нa купувaчитe cтaвaт вce пo-гoлeми. Вeчe пoчти 5 мeceцa cвeтът живee в нeecтecтвeнa cрeдa, кoятo първият мeceц cтoпирa пaзaрa нa нeдвижими имoти, нo c тeчeниe нa врeмeтo нeщaтa ce нoрмaлизирaхa. Имeннo и пoрaди тoвa нoрмaлизирaнe нямa ocнoвaниe дa ce oчaквa, чe...

05 Август, 2020
Медиите за нас
Нова ТВ: Бум на сделките с имоти в планинските курорти


Интересът към покупка на имот в планинските курорти и в частност Боровец нараства и NOVA TV се свърза с нас за коментар на актуалните тенденции на пазара. Вижте какво сподели Стефан Абанозов, регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES за Боровец и района.

---

Голяма част от хората купуват апартаменти, за да ги използват за почивка по всяко врем...

05 Август, 2020

Изпратете запитване