Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Българите купуват имоти извън страната основно в Гърция

2015-03-26

Инвеститорите в имоти започнаха да се завръщат на пазара от две години. В Лондон кризата отдавна е отминалата, цените са нагоре, а доходностите в сектора са добри.

Това заяви от най-популярното имотно изложение във Великобритания А Place in the Sun Live* Никола Стоянов, управляващ партньор на ЛУКС ИМОТИ.

Препоръчваме на клиенти, които търсят добра доходност от инвестиции в имоти, два типа имоти в Обединеното кралство – апартаменти или къщи с 2, 3 или 4 спални в Лондон и неговите предградия, а също и студентските жилища в Ливърпул, Манчестър, Оксфорд, като тук влизат студиа или апартаменти в близост до университети.

Цените за подобен вид жилища започват от 40 000 паунда и могат да достигнат 60-70 000 паунда, а доходността е около 10% годишно. Следва да се има предвид, че Великобритания е един пазар с високо търсене и стратегия за излизане винаги има, при това с нарастване на капитала при продажбата, посочва Стоянов.

Според него интересът към сделките в чужбина нараства и това ще е последната година, в която цените ще бъдат изгодни и биха направили покупката печеливша.

Определено британският купувач се завръща в страни като Испания, Франция, до голяма степен и Португалия прави добро впечатление. В следващите години ще видим значително повече покупки на ваканционни имоти, допълва Стоянов.

Кризата при недвижимите имоти в Европа е отминала, смята той. Оттук нататък посоката, и като брой сделки, и като цени, е само нагоре.

За нашите клиенти ще е добре да кажа, че този период е преходен, цените са все още ниски и сега е моментът за покупка на ваканционен имот или за инвестиция в проект. Една от причините за това е, че все още малко спекуланти са се включили на пазара, съветва Никола Стоянов.

Според него луксозни имоти във високия сегмент могат да се купят в Испания за поне 200 000 евро, а във Франция – от 300 – 350 000 евро. Ако вземем по-нисък сегмент обаче, цените в Испания са от 60-70 000 евро.

Българските купувачи се еманципираха доста през последните години и започнаха да купуват имоти извън пределите на България доста активно, коментира още управляващият съдружник на ЛУКС ИМОТИ.

Като единствената компания, която предлага луксозни имоти в България и чужбина, ЛУКС ИМОТИ сключи няколко много интересни споразумения за маркетинг и продажби на европейски имоти на българския пазар.

Можем да се похвалим с договорени партньорства с водещи строителни предприемачи от Великобритания, Испания и Франция, където тази година ще бъде основния акцент на нашата дейност за популяризиране на пазара, коментира още Стоянов.

Традиционно Гърция е пазар номер едно за покупка на имоти от български купувачи. Там имаме нови договори с един от водещите строители в Северна Гърция. Определено ще има какво да предложим през тази година на нашите клиенти, посочва още Стоянов.


* В рамките на миналата седмица ЛУКС ИМОТИ посети най-популярното изложение във Великобритания за имоти в чужбина. Изложението беше посетено от над 5000 човека, като изборът беше буквално на имоти от целия свят.

Най-голям интерес сред британците традиционно привличат имотите в Испания, Франция, Италия, Португалия и американския щат Флорида, сочат наблюденията на ЛУКС ИМОТИ. Акцент на настоящето издание бяха имотите във Франция, като за целта, в рамките на изложението, имаше изградено френско селище.

Следващото издание на изложението през тази година ще се проведе в Лондон в периода 8-10 май. Единствената българска компания изложител ще бъде BULGARIAN PROPERTIES.


Разгледайте селекцията на ЛУКС ИМОТИ от луксозни имоти в Гърция

Разгледайте нашата специална селекция от луксозни имоти в България

  Още новини

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024

Изпратете запитване