0
Вход
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Известия
Настройки
Изход
Затвори

BULGARIAN PROPERTIES за NOVA TV: Броят на сделките е скочил с 60%, а цените - с 15 на сто

2021-10-09


Наши клиенти и колегата ни от офис Велико Търново Симеон Карапенчев застанаха пред 🎥 камерите на NOVA TV, за да коментират бума в продажбите на селски имоти.

Официалните данни на НСИ сочат, че почти 100 000 души са се върнали да живеят на село през миналата година, а данните на BULGARIAN PROPERTIES показват, че цените на селските къщи растат и предлагането намалява. Симеон Карапенчев очаква тази тенденция да продължи в следващите години."Спрямо миналата година цените са нараснали с между 10 и 15%", казва Симеон. "Имаме реализирани сделки със селски къщи от 3 000 евро до 200 000 евро и нагоре. Най-търсените къщи в момента са между 40 000 и 50 000 евро, като предлагането е много малко", допълва той.

"Ако сме свикнали селската гледка да е оран на ниви и баби с бастуни, то ще трябва да се пречупим. И да не се учудваме на висшистите, насядали с лаптопи под сенките на овощните си градини", обобщава Виктория Бояджиева, автор на репортажа по NOVA.

От Асоциацията на българските села смятат, че тази тенденция ще продължи и след утихване на пандемията, като средно годишно около 50 000 - 70 000 души се очаква да се завръщат на село и да сменят начина си на живот.

Вижте във видеото целия репотаж и разгледайте възможностите да станете собственик на къща на село, където ще можете да отворите книга на двора, да работите и учите от дистанция и да се наслаждавате на по-бавния живот близо до природата.

🌐👉 Разгледайте къщи около Велико Търново и Габрово

🌐👉 Вижте всички наши оферти за селски къщи


  Още новини

Сподели
Жилище в Пловдив в комплекс Tomov Plaza
Апартаменти ново строителство в кв. Тракия на ТОП цени от 600 евро/кв.м.! Един от най-продаваните ни проекти в Пловдив, чието строителство напредва, очаквано завършване - 12.2021 г.
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Михаил Чобанов - името зад успеха на най-добрите имотни проекти у нас

Милиони квадратни метри реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент у нас за близо 20 години.Това постижение на водещата агенция в сферата на маркетинга и продажбите на сгради и комплекси ново строителство BULGARIAN PROPERTIES се дължи на специфичното й know-how, на опита и позиционирането й като лидер на пазара с пряк достъп д...

20 Октомври, 2021
последни новини
Цените на жилищата с рекордно поскъпване за последните 12 г.

Цените на жилищата в България отчетоха рекордно поскъпване за последните 12 години, сочи справка на Actualno.com в данните на Националния статистически институт.

Индексът на цените на жилищата нараства с 9.1% на годишна към края на второто тримесечие на тази година. Това е най-високият годишен ръст отчитан за последните 12.5 години. За последно по-високо повишение е регистрирано пр...

15 Октомври, 2021
Фирмени
Sunny Houses - пореден успех за ексклузивен обект от нашето портфолио!

Последната къща от комплекс Sunny Houses в Панчарево беше резервирана!

Така BULGARIAN PROPERTIES може да се похвали с още един успешно разпродаден комплекс - този път от къщи ново строителство.

💙 Поздравления за всички, закупили нов семеен дом в този чудесен комплекс в подножието на Витоша! Благодарности за хората, които участват в реализацията ...

12 Октомври, 2021
Фирмени
Брокери на месец октомври 2021 г.

Това са нашите колеги, които отбелязаха най-добри резултати в продажбите през изминалия месец и заслужено получават титлата "Брокер на месеца".

📈🔝 Имотният пазар преживява истински бум, а някои от имотите, които обявяваме за продажба, се продават буквално за часове.

📰🎥 Ние следим отблизо пазарните тенденции и участваме активно с комента...

05 Октомври, 2021

Изпратете запитване