Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Индекси на BULGARIAN PROPERTIES на цените на имотите - октомври 2012 г.

2012-11-07   |  Полина Стойкова MRICS, Оперативен директор и ръководител отдел "Анализи и прогнози" на BULGARIAN PROPERTIES

Полина Стойкова, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES и ръководител отдел "Анализи и прогнози", коментира най-новите данни: " Цените в Банско започнаха да се стабилизират и очакваме да видим по-голям интерес със стартиране на ски сезона. В София е отбелязана негативна тенденция през октомври на месечна база, но офертните цени през октомври бяха малко по-високи в сравнение с 2011 година. Като цяло, пазарите в София и Варна се стабилизираха през 2012 година. Изглежда обаче, че възстановяването ще бъде бавно и представлява много добър момент за покупка. Имотите в Слънчев бряг бяха по-евтини през октомври в сравнение с миналата година, но търсенето нараства и лятото на 2012 г. завърши с възстановяване и ръст в броя на сделките с 30%."

Индексите на BULGARIAN PROPERTIES измерват офертните цени на апартаментите в 4 основни локации – София, Варна, Слънчев бряг и Банско. Целта е да се предостави актуална информация за тенденциите на пазара в най-големите градове в страната и на пазара на ваканционни имоти.

Основните показатели за всеки индекс през октомври 2012 г. са, както следва:

София
• Промяна през последния месец: -3%
• Промяна през последните 12 месеца: +1.49%
• Промяна в сравнение с пиковата стойност: -40.71%

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите в София за октомври 2012 г. е 59.29 процентни пункта. Средната месечна офертна цена на апартаментите в столицата е 886 Евро/кв.м.

Варна
• Промяна през последния месец: +0.43%
• Промяна през последните 12 месеца: -5.84%
• Промяна в сравнение с пиковата стойност: -42.34%

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите във Варна за октомври 2012 г. е 57.66 процентни пункта, а средната месечна офертна цена на апартаментите във втория по големина град в страната е 859 Евро/кв.м.

Слънчев бряг
• Промяна през последния месец: +2.11%
• Промяна през последните 12 месеца: -4.69%
• Промяна в сравнение с пиковата стойност: -37.57%

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите в Слънчев бряг за октомври 2012 г. е 62.43 процентни пункта. Средната месечна офертна цена на апартаментите в най-големия ни морски курорт е 756 Евро/кв.м.

Банско
• Промяна през последния месец: +1.45%
• Промяна през последните 12 месеца: -8.19%
• Промяна в сравнение с пиковата стойност: -57.53%

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите в Банско за октомври 2012 г. е 42.47 процентни пункта. Средната месечна офертна цена на апартаментите в най-големия ни ски курорт е 544 Евро/кв.м.

Следващият преглед на индексите на BULGARIAN PROPERTIES ще бъде публикуван на 6 декември 2012 г.

За повече информация или за да получите последните ни анализи на пазара, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни изпратете имейл.

Информация за индексите на BULGARIAN PROPERTIES и методологията

Разгледайте архива с индексите на BULGARIAN PROPERTIES за предишни месеци

---
Авторски права: 2012 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД и Авторът не носят отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2012


  Още новини

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Отворихме офис в сърцето на Дупница: Посетете ни на ул. Княз Борис I, номер 1!

Новият ни офис в Дупница отвори врати! Той е разположен в центъра на града, на ул. Княз Борис I, номер 1, етаж 1 - срешу ГУМ.

Този стратегически ход е част от нашата мисия да бъдем възможно най-близо до нашите клиенти и да предоставяме висококачествени услуги на местно ниво както за купувачи, така и за продавачи.

В новия ни офис клиентите ще могат да с...

28 Март, 2024
последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024

Изпратете запитване