Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цените на имотите в България стабилно нагоре

2014-09-18   |  http://www.darikfinance.bg/

Пазарът на недвижими имоти в България вече официално се възстановява от опустошенията на рецесията през 2009 г., като цените на жилищата тръгнаха нагоре през последните три месеца.

Според българските брокери, за 12-те месеца до август тази година са направени 220 000 сделки с имоти в страната, на средна цена от 50 000 евро, което представлява увеличение от 15% спрямо същия период на миналата година, съобщава PropertysHowrooms.

Най-голям е интересът към едностайни и двустайни апартаменти, като се наблюдава нарастване на чуждестранните инвестиции в не толкова популярни туристически дестинации.

Налице е силно нарастване през лятото на покупките на парцели с разрешение за строеж на офис площи.

Цените на имотите в София нарастват с 1.13% през август, покачвайки се с 0.82% на годишна база, въпреки че остават с 42% под пиковите нива от 2007 г.

Вижте какво още показват месечните ни ценови индекси за август 2014

Както във всяка страна, цените са свързани с перспективите пред икономиката. Въпреки че икономиката не е в добра форма в момента, се очаква ръстът на брутния вътрешен продукт на България да достигне 3% през 2018 г.

Според PropertysHowrooms най-голяма доходност могат да донесат инвестициите в имоти не дотам популярните туристически региони във вътрешността на страната, където цените в момента са твърде ниски, а природата и историческото наследство са сравнително запазени.


Вижте всички топ оферти


  Още новини

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024

Изпратете запитване