Контакти
0

Имотният пазар в страната с най-силно тримесечие от 6 години

2021-04-22   |  profit.bg

През първото тримесечие на 2021 г. у нас са отчетени 44 113 сделки с имоти, сочат данни от Имотния регистър към Агенцията по вписванията.

Това е със 17.02% повече спрямо година по-рано, показва справка на Profit.bg, както и най-силното първо тримесечие от 2015 г насам.

В София са отчетени 6 683 покупко-продажби на имоти в периода на 1 януари – 31 март, което е най-силното първо тримесечие на годината от 2008 г. насам.

Същото може да се каже и за Варна, където 2021 г започна с 2 578 имотни трансакции, спрямо 3 305 за преди 13 години.

Имотният пазар в Бургас пък отчита 16-годишен максимум, след като сделките в града са на най-високото си ниво от 2005 г насам. През първото тримесечие на 2021 г. там са реализирани 1 423 имотни сделки, което е с 12.49% над нивата отпреди 12 месеца.

Най-голям ръст от големите градове се отчита в Пловдив, където са отчетени 3 644 сделки с недвижимости, което е с 34.17% повече спрямо година по-рано, както и абсолютен максимум за първото тримесечие на годината, откакто у нас се събират подобни данни.

Ръст от над 20% има още и в Сливен и Плевен, докато сделките с имоти в Пазарджик са с 10 на сто повече спрямо година по-рано.

Единственият голям град, в който се отчита спад на сделките с недвижимости, е Русе. Там са отчетени 1010 сделки или под 1% по-малко спрямо 12 месеца по-рано.

Делът на градовете от топ 10 от всички покупко-продажби на имоти възлиза на 44.67%, спрямо 44.47 на сто за година по-рано.

Разгледайте нашите оферти в София

Разгледайте всички наши оферти за продажба и под наем в гр. Пловдив

Вижте нашите топ оферти във Варна

Обявете имот за продажба или под наем с нас
  Още новини

Сподели
Vitosha View - емблематичен комплекс в полите на Витоша
Изберете комплекс Vitosha View за свой нов дом! Отлични цени и качество на строителството, характерно за имоти в най-високия ценови клас. Модерна визия и внимание към всеки детайл. Функционално вътрешно разпределение с оптимално усвояване на пространствата. Минимални общи части. Чисто нова инфраструкрура. Зеленина и гледки към планината и града. Всичко това ще намерите само във Vitosha View!
Вижте още
Borovets Gardens 2 - втората фаза на популярния комплекс е вече с АКТ 16!
Почувствайте се у дома в Боровец! Изберете ваканционен дом в целогодишно работещ комплекс! Строителството приключи и комплексът е въведен в ескплоатация. Налични са 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в сгради А, B и E.
Вижте още

Още Новини

последни новини
В-к Сега: Продавате жилище? Най-важно е да изберете подходящия брокер

Когато купуваме или продаваме имот, често си мислим, че можем да се справим сами. Така ли е наистина и знаем ли всички особености при такива сделки? Избери брокер, а не обява!, съветват от Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) на сайта "Моите пари".

Първа стъпка е продавачите добре да преценят дали ще излязат на пазара самостоятелно, или ще използват професионална консулт...

14 Май, 2021
Фирмени
Брокери на месец май 2021 г.

Вероятно вече сте нетърпеливи да разберете кои са нашите брокери на месеца. Ето ги и тях - брокерите на месец май 2021 г.!

На тях и на целия ни екип можете да разчитате на 100%, когато купувате или продавате имот. Обявете имот за продажба или под наем при нас

Започна най-активният период от годината за сключване на имотни сделки, а предвид силните първи месеци, през т...

11 Май, 2021
Медиите за нас
Участие на BULGARIAN PROPERTIES в предаването bTV Репортерите: В новата реалност

Пандемията обърка плановете на хиляди българи по света, но даде смелост на мнозина.

Например, за първи път от десетилетия все повече хора решиха да избягат от града и да заживеят на село. Това сочат данните на НСИ относно населението и демографските процеси в страната за 2020 г.

"В новата реалност - истории отвъд статистиката" - филм на Анна-Мария Конов...

19 Април, 2021
Медиите за нас
В-к Капитал: Търсят се жилища за живеене

Първото тримесечие на 2021 г. донесе активен, жив и работещ пазар на недвижими имоти в България. През периода са сключени повече сделки, отколкото по същото време и на 2020 г. и на 2019 г.

По данни на Агенция по вписванията изповяданите сделки са 43 369, което е със 15% повече от същия период на 2020 г. Това, че има ръст, не е изненада, предвид че втората половина от ...

12 Април, 2021

Изпратете запитване