Последни новини

30.07.2018 Интерес към имотите има, но само в определени градове

https://profit.bg

Общо в 14 града на страната се отчита двуцифрен ръст на сделките с имоти през второто тримесечие на 2018 г. спрямо година по-рано, сочат изчисления на Profit.bg.

Данните на Агенцията по вписванията показват, че в други 31 града покупко-продажбите с имоти отчитат двуцифрен спад спрямо периода преди 12 месеца.

Къде интересът към имотите е по-висок?

Лидери в подреждането са Сливница и Велинград, където трансакциите са респективно с 25.93 и 18.6% повече, докато в Разлог, Елин Пелин и Самоков има по над 15% повече сделки.

В топ 10 по ръст попадат още Гоце Делчев, Момчилград, Балчик, Поморие и Несебър, а останалите градове с поне 10% нарастване спрямо периода 1 април – 30 юни на миналата година са Смолян, Костинброд, Левски и Ловеч.

Малко под тази граница остават Кърджали и Раднево, за които статистиката сочи за повишение от над 9 на сто.

Общо в 7 града на страната отчитаме над 20% спад на сделките с имоти. Това са Панагюрище (-27.5%), Генерал Тошево (-27.35%), Карлово (-23.53%), Свищов (-23.22%), Тервел (-22.97%), Свиленград (-21.46%) и Троян (-20.05%).

Понижението при Бяла Слатина е от 19 на сто, докато в Пазарджик и Велики Преслав спадът е от над 17%.

В топ 20 на градовете с най-големи понижения се нареждат още Омуртаг, Елхово, Харманли, Никопол, Търговище, Горна Оряховица, Луковит, Нова Загора, Бяла и Козлодуй.

Друцифрен спад статистиката сочи и за Видин, Гълъбово, Тутракан, Оряхово, Казанлък, Ямбол, Асеновград, Бургас, Елена, Исперих и Плевен.

Припомняме, че в София сделките през второто тримесечие са с 4.33 на сто по-малко спрямо година по-рано, докато в Пловдив и Варна отчитаме ръст от съответно 1.17 и 6.53%.

Вижте нашите предложения за имоти в гр. София

Вижте нашите предложения за имоти в гр. Пловдив

Вижте нашите предложения за имоти в Боровец и района

  Още новини
Последни регионални новини
В Бургас започва Порт Прим Арт Фест

08/Октомври/2018
Силвия Чолева, Бнр.бг

Порт Прим Арт Фест в Бургас е може би най-младият фестивал за култура. Той съществува от миналата година, когато негов патрон беше актрисата Цветана Манева. Второто издание е избрало отново обичана и популярна актриса – Татяна Лолова. В него ще участват творци от различни области на културата и изкуството – театър, кино, литература, визуални изкуства, музика. Както миналата година, така и тази, то... прочети повече

Коментари от клиенти
Наскоро купихме къща и регистрирахме компания с BULGARIAN PROPERTIES. Бихме искали да благодарим на ...
Уважаеми г-н Андрю Пийч, Искам да Ви благодаря за всичко, което направихте за мен. Покупката на ...
Специални благодарности на Росен Станков. Изключителен професионалист с отношение към детайлите. ...
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Domserviz.bg e платформа, чиято цел е да реагира на всяка ежедневна повреда, свързана с текущата поддръжка на твоя дом или офис.
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Последни Новини
Цените на жилищата в България растат със 7.5% през второто тримесечие

08/Октомври/2018
http://econ.bg

Цените на жилищата в България са се повишили през второто тримесечие на 2018 година, отбелязвайки ръст от 2.8% на тримесечна база и 7.5% на годишна база, показват данни на Евростат.

За сравнение, през първото тримесечие на тази година цените на жилищата у нас нараснаха с 0.9% на тримесечна и 7.1% на годишна база. Годишният ръст на цените на жилищата обаче се забавя в сравнение с че... прочети повече

Последни регионални новини
"Нестинарка" откри балетния сезон в Стара Загора

03/Октомври/2018
https://fakti.bg

Третият творчески сезон на балета на Старозагорската опера беше открит на 1 октомври - в Международния ден на музиката, със спектакъл на танцовата драма по музика на Марин Големинов "Нестинарка" от 19.00 часа.

На 16, 17 и 18 октомври на сцената на Софийската опера ще бъдат изиграни "Машина на времето" на Детската студия "Маргаритки", балетните спектакли "Нестинарка", "Делвата" и "Фа... прочети повече

Знаете ли, че?
За първи път от 2014 г. цените на ваканционните имоти не намаляват

05/Октомври/2018
https://www.investor.bg

Тази година тенденцията за спад на цените на имотите по морето се преобръща за първи път след оттеглянето на руските купувачи през 2014 г. Това е главният извод на анализ на компанията за недвижими имоти Bulgarian Properties.

Това се дължи на нарасналия интерес, който от своя страна е ... прочети повече