Последни новини

30.07.2018 Интерес към имотите има, но само в определени градове

https://profit.bg

Общо в 14 града на страната се отчита двуцифрен ръст на сделките с имоти през второто тримесечие на 2018 г. спрямо година по-рано, сочат изчисления на Profit.bg.

Данните на Агенцията по вписванията показват, че в други 31 града покупко-продажбите с имоти отчитат двуцифрен спад спрямо периода преди 12 месеца.

Къде интересът към имотите е по-висок?

Лидери в подреждането са Сливница и Велинград, където трансакциите са респективно с 25.93 и 18.6% повече, докато в Разлог, Елин Пелин и Самоков има по над 15% повече сделки.

В топ 10 по ръст попадат още Гоце Делчев, Момчилград, Балчик, Поморие и Несебър, а останалите градове с поне 10% нарастване спрямо периода 1 април – 30 юни на миналата година са Смолян, Костинброд, Левски и Ловеч.

Малко под тази граница остават Кърджали и Раднево, за които статистиката сочи за повишение от над 9 на сто.

Общо в 7 града на страната отчитаме над 20% спад на сделките с имоти. Това са Панагюрище (-27.5%), Генерал Тошево (-27.35%), Карлово (-23.53%), Свищов (-23.22%), Тервел (-22.97%), Свиленград (-21.46%) и Троян (-20.05%).

Понижението при Бяла Слатина е от 19 на сто, докато в Пазарджик и Велики Преслав спадът е от над 17%.

В топ 20 на градовете с най-големи понижения се нареждат още Омуртаг, Елхово, Харманли, Никопол, Търговище, Горна Оряховица, Луковит, Нова Загора, Бяла и Козлодуй.

Друцифрен спад статистиката сочи и за Видин, Гълъбово, Тутракан, Оряхово, Казанлък, Ямбол, Асеновград, Бургас, Елена, Исперих и Плевен.

Припомняме, че в София сделките през второто тримесечие са с 4.33 на сто по-малко спрямо година по-рано, докато в Пловдив и Варна отчитаме ръст от съответно 1.17 и 6.53%.

Вижте нашите предложения за имоти в гр. София

Вижте нашите предложения за имоти в гр. Пловдив

Вижте нашите предложения за имоти в Боровец и района

  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Искам да изкажа моите благодарности на BULGARIAN PROPERTIES за отличното обслужване, което получих, ...
Действително работят в интерес на клиента. От всички на пазара препоръчвам bulgarianproperties. ...
Бих искала да благодаря на Диана Янева и адвокат Мартин Полименов за активното съдействие за ...
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Луксозен комплекс на ул. Мур до бул. България
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Последни Новини
В-к Капитал: Спокойствие на жилищния пазар след години на ръст

18/Март/2019
capital.bg

Вижте как авторитетният икономическият седмичник обобщи пазара в София и какво споделиха мениджърите на BULGARIAN PROPERTIES и другите реномирани имотни агенции като статистики, тенденции и очаквания за 2019 г.

След поредната силна година пазарът на жилища в София тръгва към застой. Първите симптоми са още от края на миналата година - по-бавни сделки, по малко ипотеки, огромен брой... прочети повече

Последни регионални новини
Вечният въпрос на Хамлет звучи на 45 езика в Малката базилика в Пловдив

21/Февруари/2019
http://bnr.bg/

Международният ден на майчиния език, ще бъде отбелязан в Пловдив с четене на Шекспир на повече от 45 езика. Празникът ще се състои тази вечер в Малката базилика в Пловдив и се организира от Българо-турския литературен клуб.

Денят на майчиния език се чества ежегодно по света от 2000 г. с цел насърчаване на многоезичието и културното многообразие, а датата е избрана от ЮНЕСКО неслуча... прочети повече

Знаете ли, че?
€3.6 млн. за най-скъпата къща у нас

05/Март/2019
telegraph.bg

3,6 милиона евро струва най-скъпата къща в България в момента, която е пусната за продан в началото на 2019 г.

Луксозният имот на два етажа в столичния квартал „Бояна“ е развълнувал американското издание „Ню Йорк таймс“. В последния си брой те публикували статия за жилищния пазар в Бъл... прочети повече