Последни новини

30.07.2018 Интерес към имотите има, но само в определени градове

https://profit.bg

Общо в 14 града на страната се отчита двуцифрен ръст на сделките с имоти през второто тримесечие на 2018 г. спрямо година по-рано, сочат изчисления на Profit.bg.

Данните на Агенцията по вписванията показват, че в други 31 града покупко-продажбите с имоти отчитат двуцифрен спад спрямо периода преди 12 месеца.

Къде интересът към имотите е по-висок?

Лидери в подреждането са Сливница и Велинград, където трансакциите са респективно с 25.93 и 18.6% повече, докато в Разлог, Елин Пелин и Самоков има по над 15% повече сделки.

В топ 10 по ръст попадат още Гоце Делчев, Момчилград, Балчик, Поморие и Несебър, а останалите градове с поне 10% нарастване спрямо периода 1 април – 30 юни на миналата година са Смолян, Костинброд, Левски и Ловеч.

Малко под тази граница остават Кърджали и Раднево, за които статистиката сочи за повишение от над 9 на сто.

Общо в 7 града на страната отчитаме над 20% спад на сделките с имоти. Това са Панагюрище (-27.5%), Генерал Тошево (-27.35%), Карлово (-23.53%), Свищов (-23.22%), Тервел (-22.97%), Свиленград (-21.46%) и Троян (-20.05%).

Понижението при Бяла Слатина е от 19 на сто, докато в Пазарджик и Велики Преслав спадът е от над 17%.

В топ 20 на градовете с най-големи понижения се нареждат още Омуртаг, Елхово, Харманли, Никопол, Търговище, Горна Оряховица, Луковит, Нова Загора, Бяла и Козлодуй.

Друцифрен спад статистиката сочи и за Видин, Гълъбово, Тутракан, Оряхово, Казанлък, Ямбол, Асеновград, Бургас, Елена, Исперих и Плевен.

Припомняме, че в София сделките през второто тримесечие са с 4.33 на сто по-малко спрямо година по-рано, докато в Пловдив и Варна отчитаме ръст от съответно 1.17 и 6.53%.

Вижте нашите предложения за имоти в гр. София

Вижте нашите предложения за имоти в гр. Пловдив

Вижте нашите предложения за имоти в Боровец и района

  Още новини
Последни регионални новини
Концерти, регата и детски ателиета за Деня на Варна

07/Август/2018
https://dnes.dir.bg

Варна ще посрещне своя празник - 15-ти август - Свето Успение Богородично, с богата програма. Събитията са организирани от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Точно в 9 ч. ще започне тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм "Св. Успение Богородично". В 10.30 ... прочети повече

Коментари от клиенти
Здравейте. Работихме по няколко сделки с вашия брокер Диана Янева и сме изключително доволни. ...
Благодаря за успешно свършената работа на Добринка Николова. Изключително професионално отношение и ...
Току-що приключих продажбата на имот в Кюстендил и бих искал да благодаря на Сергей Пеловски за ...
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Domserviz.bg e платформа, чиято цел е да реагира на всяка ежедневна повреда, свързана с текущата поддръжка на твоя дом или офис.
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Пълен набор от имуществени и всякакви други типове застраховки
Последни Новини
Модерно е да се върнеш на село

26/Юли/2018
24 часа, бр.201, 25.07.2018, с.19+23

Пусти улици, рушащи се къщи и стари хора. Така сме свикнали да виждаме българските села. А така ли е наистина?

По данни на НСИ за 2017 г. 24 428 души са се преместили от града към живот на село. За сравнение тези, които от малкото населено място са отишли в по-голямо, са 27 500. Тази малка разлика се наблюдава в последните 2 години. Статистиката от 2011 г. обаче е в полза на мигрира... прочети повече

Последни регионални новини
Пловдивски паркове стават киносалони от днес до 5 август

25/Юли/2018
http://bnr.bg

От днес до 5 август в пловдивските паркове ще се прожектира безплатно българско и европейско кино. Проектът е част от програмата „Пловдив – европейска столица на културата”.

Цар Симеоновата градина, Рахат тепе, Младежкият хълм, паркът край Гребната база и зона "Плажа" в коритото на река Марица са местата, където ще могат да се гледат с вход свободен филмите.

Първата ... прочети повече

Знаете ли, че?
Meadows in the Mountains: В търсене на перфектната атмосфера

14/Май/2018
материал на Йорданка Иванова, bnr.bg

Статия на БНР

Полковник Серафимово е типично родопско село – омагьосва с красотата си всеки посетител, спокойно е, с прекрасна природа и неповторим въздух. Но е и сравнително обезлюдено, заради характерните за района демографски процеси, трудния живот в планината, липсата на възможнос... прочети повече