Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES за инвестициите в имоти в репортаж на TV7

2016-01-11   |  www.news7.bg, 10.01.2016

Телевизия TV7 излъчи репортаж на тема:"Българинът инвестира в жилища". По темата беше потърсено мнението и на Изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Всяка четвърта покупка на имот в последната година е била с цел печалба от отдаване под наем, обобщават посредниците на пазара. През 2015 г. те отчитат и с 10% повече сделки. Основната причина за това са и вече нищожните лихви по депозитите, които превръщат банките в сейфове.

От доста време лихвите по банковите депозити са около 1%, докато доходността от покупка на имот и отдаването му под наем може да достигне или дори да надхвърли 5% годишно. Така за онези, които имат по-големи спестявания, покупката на жилище се превръща във все по-желана алтернатива.

Като цяло оставянето на парите на депозит не носи приходи, но пък е лесен начин да запазим парите си.

"Хората, които имат налични 20-30 хиляди евро, както и имат къде да живеят, стабилна работа и доходи, могат лесно да получат ипотечен кредит. Виждаме, че сега лихвените нива са между 4-5%, което е исторически най-ниското им ниво", съобщи за TV7 Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Експертите предупреждават да предвидим разходите за самата сделка, за ремонт, поддържане и обзавеждане на имота, както и годишните данъци. Така от двустайно жилище с цена 50 хил. евро, което ни носи приход от наем от 250 евро на месец, получаваме годишна доходност от 3,7%.

За период от 10 години обаче от него ще спечелим над три пъти повече, отколкото ако оставим същата сума в банка - при средна лихва малко над 1% годишно и след плащането на данъка от тази печалба, доходът от спестяванията ни ще е около 5500 евро. Затова и не са малко тези, които предпочитат дори с малка спестена сума да вземат кредит, но да инвестират парите в имот.

Ако за същия имот с цена от 50 хил. евро, който ще отдаваме за 250 евро на месец, вземем ипотечен заем за 40 хил. евро, ще излезем на печалба след десетата година. В този случай обаче вноската ни по кредита ще е двойно по-голяма от прихода ни от наем. Ако искаме да изплащаме кредита с дохода от наем, кредитът трябва да е за 20 години. Но тогава и разходите ни за лихви и такси ще са двойно по-големи.

Дори и с разходите за ипотеката обаче, след изплащането на кредита, оставаме собственици на имот, от който можем да спечелим.

Вижте репортажа, излъчен по телевизия TV7:



Разгледайте имоти за инвестиция с цел отдаване под наем

Вижте всички наши имоти в София

Вижте оферти ново строителство в София

  Още новини

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Още Новини

последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя (видео)

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024

Изпратете запитване