Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Какви са жилищата в строеж и на каква цена се предлагат

2015-02-26   |  www.profit.bg, 26.02.2015

Дефицитът на жилища ново строителство е факт и ситуацията едва ли ще се промени в близката година-две. Възможно е обаче този дефицит да намалее, тъй като се наблюдават два факта на пазара.

Първият е, че клиентите отново са склонни да купуват жилища в етап на строеж, а вторият – че строителите започнаха за изграждат малки жилищни сгради с по 10-14 апартамента в тях.

Доказателство за последното е, че по данни на Националния статистически институт, има ръст от 25% в започването на строителство на жилищни сгради в четирите най-големи града на страната през 2014 г. спрямо 2013 г.

През изминалите 12 месеца е започнато изграждането на 185 сгради.

Най-голям е броят на продаваните апартаменти в строеж в София – 876, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Тенденцията, която споделят брокери през последните месеци, че акцентът на клиентите отново е към 3-стайни имоти, се потвърждава от факта, че към момента офертите на този тип имоти за столицата е около 400 броя. В същото време броят на двустайните жилища в етап на строеж е малко над 350.

При цените първенството държат двустайните. Те могат да бъдат купени средно срещу 718 евро/кв.м, докато тристайните са малко по-евтини – 706 евро/кв.м. Местата, където има най-голям избор, са центърът, както и презастроеният Лозенец. Банишора, Били Брези и Бъкстон също са квартали, които предлагат апартаменти в строеж.

Двустаен от 85 кв. м в Банишора може да се купи срещу 56 600 евро, или 665 евро/кв.м. Сградата вече е с Акт 14. Схемата на плащане е 60% при предварителен договор и 40% при Акт 16.

В по-големите градове на страната също се наблюдава ръст в предлагането на жилища в строеж. Сравнявайки трите най-големи града – Варна, Пловдив и Бургас, най-много предложения и най-ниска цена предлага Пловдив.

Там средната стойност на оферираните апартаменти в строеж е 440 евро/кв. м, а броят им е почти 700.

В Морската столица могат да се купят около 600 недовършени апартамента при средна цена от 788 евро/кв. м.

В Бургас строителството на нови жилища е най-слабо. Предложенията са едва 130, а стойността на квадратен метър – 704 евро.

Разгледайте имоти ново строителство в София

Вижте имоти ново строителство в Пловдив

Вижте имоти ново строителство във Варна


Вижте имоти ново строителство в Бургас

За строители и инвеститори - рекламирайте обектите си с нас!


  Още новини

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024

Изпратете запитване