Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Какъв имот може да купим по Южното Черноморие до 50 000 евро

2017-03-16   |  http://profit.bg

В последните 10-12 години пазарът на ваканционни имоти изживя своите моменти на възход и спадове. Станахме свидетели на създаването и продажбата на грандиозни проекти, но и на фалита или отлагането на редица планирани хотели, жилищни, търговски сгради. Резултатът – презастрояване, редица недовършени обекти и непродадени домове, които напомнят за „грешките на растежа“.

Черноморските ни курорти като че претърпяха най-голяма промяна през всички тези години. При някои от тях настъпи коренна трансформация, породена от инвеститорските амбиции, от засиленото търсене от страна на чуждестранни купувачи (най-вече в лицето на англо- и руско говорящи клиенти), част от които останаха с излъгани надежди и неизпълнени обещания.

Годините на икономическа криза се оказаха като студен душ за пазара и освен спирането на редица проекти, се стигна и до масова разпродажба и изтеглянето на много чужденци. Мечтата да се превърнем в Испания на Балканите не се сбъдна по редица причини. И тук не говорим само за лошата инфраструктура и качеството на строителството, но и поради липсата на качествено обслужване и квалифицирана работна ръка, неоправдано високите цени и конкуренцията в лицето на съседните страни Гърция и Турция, които изместиха родното Черноморие от сърцето на българина.

Геополитическата обстановка обаче обърна за пореден път картите и сега българските курорти отново започват своето възстановяване и интерес от страна не само на местните, но и на чуждестранните туристи. Според данни на Министерство на туризма световните туроператори отчитат двуцифрен ръст и интерес от страна на западните туристи към Черноморието. Прогнозите сочат и завръщане на руските туристи, а мерките за облекчаване на визовия режим се очаква да дадат резултат още тази година.

Всички тези оптимистични очаквания логично водят и до надежди за възстановяване на пазара на ваканционни имоти. А за такова се заговори още в края на миналата и началото на тази година. Според наблюденията на Bulgarian Properties още през лятото на 2016 г. се е усетил интерес от страна на купувачи, чието основно търсене е в София или друг голям град, виждайки изгодните цени, се изкушават да купуват ваканционни имоти.

От компанията GreenLife също са оптимисти за развитието на пазара, без да се очаква да станем свидетели на значителни промени или сътресения. Експертите смятат, че ваканционният пазар ще продължи да се развива в умерен темп, но с позитивна посока, като прогнозите са за завръщане на български купувач. Що се отнася до цените, очакванията са да няма промяна в стойността им.

Дали пазарът на ваканционни имоти по морето ще изживее отново бум в следващите години, както това започва да се случва в Испания, предстои да се разбере, но безспорно инвестицията в имот тук си заслужава. А наличието на красива природа, чисто море и ниски цени са изкушаващи за всеки, който иска да има свое място край морето.

От Profit.bg се „разходихме“ по Южното Черноморие и проверихме какъв имот може да купим до 50 000 евро.




Удобен ваканционен апартамент на четвърти етаж в апарт-хотел "Съни Вю Саут"/ Sunny View South в Слънчев бряг, който е разположен на около 700 метра от плажа "Какао Бийч", се продава за 22 500 евро. Общата площ на жилището е 60.34 кв.м., от които чистата площ е 49.70 кв.м., а общите части - 10.64 кв.м. Комфортно обзаведеният и оборудван апартамент включва дневна с кухненски бокс, напълно оборудван с всички необходими електроуреди и маса със столове за хранене, мека мебел и телевизор, климатик, една спалня с двойно легло, баня с тоалетна и вана и един балкон с красива гледка към вътрешния двор на комплекса с басейна. Имотът разполага с кабелна телевизия, интернет, СОТ.

Вижте офертата на нашия сайт




За 43 000 евро може да имате комфортно обзаведен двустаен апартамент в затворен комплекс "Афродита Гардънс" / Aphrodite Gardens в Слънчев бряг. , на 350 м от плажа и на 100 м от автобусна спирка. Комплексът се намира на 350 м от плажа, в екологично чист регион, сред свеж въздух и спокойствие, далеч от шума. Сградата е нова (2015 година), с асансьор, денонощна охрана и видеонаблюдение. Жилището се намира на 4/5 етаж, с обща площ от 54.2 кв.м., чиста площ – 52 кв.м. Продава се напълно обзаведено, оборудвано с климатик, окабелено за интернет и кабелна телевизия. Годишната такса за поддръжка на комплекса е 12 Евро на кв.м.

Вижте офертата на нашия сайт




В Созопол може да имате жилище за 47 000 евро. Толкова струва апартамент с една спалня в комплекс „Санта Марина“ – Созопол. Апартаментът е построен през 2007г. Общата му площ е 51.57 кв.м. Намира на 1-ви жилищен етаж. Състои се от дневна с кухненски бокс, спалня, баня с тоалетна и тераса. В апартамента има телевизия, Интернет, wi-fi, телефон.

Вижте офертата на нашия сайт




Изцяло обзаведен и оборудван апартамент с красива панорама към морето и планината, едва на 400 м от плажа във ваканционно село Синеморец, се продава за 48 500 евро. Новопостроената сграда (2009 година) се намира на тихо място в центъра на населеното място, в близост до магазини и ресторант. Жилището се намира на четвърти последен етаж с обща площ – 63.89 кв.м., жилищна площ – 54.06 кв.м. Състои се от дневна с кухненски бокс, спалня, баня с тоалетна и голяма тераса с барбекю. Подовите настилки са с ламинат, тераса – гранитогрес, PVC дограми. Отоплението е с конвектори и климатици. Имотът е снабден с кабелна телевизия и интернет. Подходящ е както за лятна почивка, така и за постоянно пребиваване.

Вижте офертата на нашия сайт




В най-южния град на българското Черноморие – Ахтопол, може да имате напълно обзаведен двустаен апартамент с площ 59 кв.м. на втора линия от морето. Сградата, в която се намира, е построена през 2007 и се намира само на 100 метра от морето. Жилището е напълно обзаведено, състои се от всекидневна с кухня, една спалня и две тераси, баня с тоалетна и антре. Цената му е 35 000 евро.

Вижте офертата на нашия сайт




Срещу 47 500 евро може да купите и апартамент в Несебър, само на 200 метра от плажа . Апартаментът е част от нова сграда, изпълнена в модерен стил с качествени материали, с асансьор и луксозни общи части. Имотът е разположен на втори, от общо 5 етажа. Заема обща площ от 60 кв.м разпределени между вътрешен коридор, просторна дневна с кухненски бокс, една спалня, оборудвана баня с тоалетна и тераса с гледка към вътрешния двор. Имотът е окабелен за кабелна телевизия и интернет.

Вижте офертата на нашия сайт

Вижте нашите оферти на Южното Черноморие


  Още новини

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024

Изпратете запитване