Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

TV+: Надценени ли са жилищата в София?

2019-11-18   |  Мая Георгиева, TV+

Пазарът на жилища в София е силно надценен. Това сочи проучване, извършено от една от големите банки в страната. Какви са цените на имотите в София провери репортера нa TV+ Мая Георгиева, която се допита до изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова, както и до председателя на НСНИ Добромир Ганев.

Жилища с по-високи от реалните цена на пазара има. Това не се отрича и от агенциите за недвижими имоти. Според директора на една от тях Полина Стойкова това се случва при имотите, които вече са обитавани.

ПОЛИНА СТОЙКОВА ИЗП. ДИРЕКТОР НА BULGARIAN PROPERTIES: "Продавачите понякога имат завишени очаквания, но купувачите не им позволяват да сключват сделки на нива, които са извън пазара."

Разминаване между искана и предложена цена има и всичко е въпрос на преговори. За балон на строежите и договорки между инвеститорите обаче и дума не може да става, смята председателят на управителния съвет на сдружението за недвижими имоти Добромир Ганев.

ДОБРОМИР ГАНЕВ, ПРЕДС. НА УС НА НСНИ: "Конкурентната среда е твърде добра и сериозна в този сектор, за да може да се влияе по някакъв начин или да се правят някакви уговорки, иневститори да сторят и да държат едни и същи цени. Всички са мотивирани да продават."

В началото на годината по данни на статистиката има ръст в цените на имотите с около 3-4 процента. През последните няколко месеца обаче тенденциите са този ръст да клони към нула.

ПОЛИНА СТОЙКОВА ИЗП. ДИРЕКТОР НА BULGARIAN PROPERTIES: "Според нуждите и желанията на човек той може да преразгледа предпочитанията си и да си избере къде ще му е комфортно и където може да си позволи. Метрото се развива доста добре."

ДОБРОМИР ГАНЕВ, ПРЕДС. НА УС НА НСНИ: "Не може да очакват хората, че в един район различните имоти ще са на една и съща цена. Когато говорим за ново строителство в момента проектите са, строителите се опитват да изпълняват много по-качествено същите."

Най–предпочитаните квартали и с най–скъпи жилища са тези около центъра и "Младост". Разрастването на метрото също е сред факторите, които имат влияние върху цените на имотите.



Вижте нашите топ оферти ново строителство в София

Всички оферти за продажба и наем в София

  Още новини

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024

Изпратете запитване