Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Най-малко сделки с имоти у нас от 2010 г. насам

2018-01-18   |  profit.bg

Невероятно, но факт! Броят на сделките с имоти в страната отчете най-ниското си ниво от седем години насам, сочи справка на Profit.bg на база данни от Агенцията по вписванията.

Причините за това са няколко – ръст на броя на сделките има само в броени, при това големи градове. Високите цени на имотите отблъскват част от потенциалните купувачи, а сред причините трябва да отбележим и още един съществен факт.

Част от сделките днес са на „зелено“ и именно те все още не са отразени в Агенцията по вписванията, защото строителството е на различни етапи.

Сделките, финансирани с банкови кредити (на Акт 15 и Акт 16), също се осъществяват в по-дълъг период от време на вписване, тъй като те не се движат с директна продажба.

Тримесечни данни

За четвъртото тримесечие на 2017 г. у нас са реализирани 66 418 сделки с недвижими имоти спрямо 70 282 за преди 12 месеца и 68 583 броя за последните три месеца на 2015 г.

Понижението спрямо 2016 г. е от 5.5%.

Годишни данни

За цялата 2017 г. статистическите данни на имотния регистър към Агенцията по вписванията сочат 214 385 сделки спрямо 228 586 броя за преди година. Реализираният спад е от 14 201 покупко-продажби, или 6.2%.

Това е най-ниският брой на сделките с имоти в страната от 2010 г. насам, сочат изчисления на Profit.bg

Вижте нашите топ оферти ново строителство в София

Консултираме по ипотечно кредитиране

Кандидатствайте за ипотечен кредит


  Още новини

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024
Медиите за нас
Как еврозоната ще промени имотния пазар у нас? Отговарят експертите

Имотният пазар в София, който е най-оживеният у нас, започна 2023 г. със спад на сделките от почти 14%, но през следващите две тримесечия успя да го ограничи до съответно 11,7% и 5,4 на сто. Това сочат изчисленията на база данните на Агенцията по вписванията. В цялата страна в края на миналата година са били изповядани 62 398 сделки, което е спад със 7,4 на сто на годишна база.

Как...

20 Февруари, 2024

Изпратете запитване