Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

bTV: Недвижимите имоти започват отново да поскъпват

2014-11-28   |  www.btvnovinite.bg, 27.11.2014

В репортаж за това накъде вървят цените на имотите, bTV потърси мнението на изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Пазарът на недвижимите имоти бавно излиза от кризата, а цените отново тръгват нагоре. Падащите цени на имотите, причинени от бума в строителството, вече изглеждат в миналото. Бавно, но сигурно, цените на недвижимите имоти започват да се стабилизират и дори покачват.

Ивелина Стаменова търси идеалния апартамент вече година. „Прави ми впечатление, че цените растат. Смятам, че ще растат още и всъщност бързам вече да купя”, казва тя.

Увеличеният брой огледи за седмица подсказват на консултанта Златка Кантарджиева, че търсенето ще оскъпи имотите. „Все повече хора решават да изтеглят кредит и да изплащат заем, вместо да плащат наем”, коментира тя.

Причината е, че хората все повече виждат в недвижимите имоти алтернатива на парите си в банката.

„За сравнение доходността от покупката на имоти и отдаването им под наем е около два пъти по-висока на годишна база, отколкото доходността от банковите депозити”, обяснява Александър Бочев от Национално сдружение „Недвижими имоти”.

Друга част от хората просто са решили да изтеглят парите си и да купят имот. „Това, което се случи с КТБ повлия за определен период от време, сега ще повлияе за определен период от време, докато парите си намерят мястото. Не е дългосрочна тенденция”, коментира и Ирена от сдружението.

Според кредитни консултанти ипотечните кредити за скочили с над 10% през есента.

„Така че щом този индикатор е в положителна посока, можем да говорим, че и пазара на имоти трайно и все по-уверено излиза от кризата”, смята Изпълнитeлният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Не в отдалечените квартали, а в абсолютния център на София, купувач за луксозния си апартамент от около 200 квадрата очаква Христо Запрянов. Той също е избрал сегашния момент за продажба заради края на поевтиняването.

„Ние трябва да се съобразяваме, че този бум, навремето, който беше, когато примерно в Докторката градина се плащаше по 8000 евро на квадрат, вече го няма”, каза той.

Въпреки цената от над 400 000 евро Запранов, вече е показвал апартамента на десетки купувачи и очаква скоро да сключи изгодна сделка.

Вижте нашите топ обяви от София

Информация за ипотечни кредити

Гледайте репортажа, излъчен в новините по bTV:



Вижте най-новите ни обяви от София

  Още новини

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя (видео)

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024

Изпратете запитване