Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Търсите нов дом, но бюджетът ви не е достатъчен

2017-09-28   |  https://profit.bg

Цените на жилищата в големите градове у нас, като София, Пловдив и Варна, отчитат сериозни повишения в последните години. На годишна база ръстът е от около 8%. Въпреки това имотите у нас все още не са достигнали рекордните си цени от 2007г.

Но следват най-силните три месеца за пазара на недвижими имоти в страната.

Ако сте сред хората, които планират покупката на жилище в следващите месеци, голяма е вероятността да сте се сблъскали с недостатъците на пазара ни в момента – неголямо предлагане, което тласка цените нагоре, неопитни брокери, предлагащи ви най-вече имоти за тотален ремонт или имоти, които значително надхвърлят определения от вас бюджет.

Какво можем да направим, за да преодолеем една от най-големите пречки по пътя към покупката на имот - недостатъчните средства, с които разполагаме?

Разширете района на търсене

Голяма част от хората, търсещи нов дом, решават да останат в квартала, в който живеят.

При положение че цените там са сред високите във вашия град, можете да се насочите към съседни райони или старо строителство, чиито цени са с около 20% по-ниско от новото.
Имайте предвид, че цените на имотите в София варират от 700 евро/кв. м до близо 2000 евро за кв. м. Разликата наистина е голяма, но жилища могат да се намерят за всеки джоб.

Живот извън града

Все по-често срещано явление е жителите на големите градове да се оглеждат за апартаменти, къщи или място, на което да построят своето жилище, извън пределите на града.

По този начин разходите ви значително ще намалеят, но имайте предвид, че задължително ще са ви необходими 1 или 2 коли, за да можете да се придвижвате.
Основният недостатък на това решение може би са недобре развитата инфраструктура и мръсният въздух през зимата, тъй като част от домакинствата се отопляват на твърдо гориво.

Ако обаче искате да се успокоите, следва да припомним, че въздухът в София е най-мръсен, в сравнение с останалите столици на страните от ЕС.

Осигурете си по-голям бюджет

Дори и да разполагате със значителни спестявания, те може да не са достатъчни за желаната от вас покупка. Ето защо можете да се възползвате от рекордно ниските лихви по жилищните кредити в момента, предлагани от голяма част от банките.

Повечето от тях предлагат стандартни оферти за около 3.5% лихва годишно, или около 4% годишен процент на разходите (ГПР). В случай че доходите ви са по-високи от средните за страната, разходите по ипотеката ви дори могат да намалеят заради преференциалните условия, които банките могат да ви предложат.

Каквото и решение да вземете – дали нови или старо строителство ще придобиете, в кой квартал ще е имотът, имайте предвид, че това трябва да бъде обмислено добре.

Именно покупката на имот е сред най-трудните решения, които ще трябва да вземете в живота си, тъй като в него ще прекарвате голяма част от времето си.

Вижте актуални предложения за ново строителство в гр. София


Вижте актуални предложения за ново строителство в гр. Пловдив



  Още новини

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024
Фирмени
Брокери на месец април 2024

Пролетта е тук и с нея идват нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Март месец донесе поредица от сделки и затвърди активността на пазара, което ни позволи да приключим успешно първото тримесечие на годината. Видяхме значително движение не само в големите градове, но и в любимите ни морски и ски курорти. Също така, сезонът за покупка на селски къщи е в разгара си, добавяйки ...

02 Април, 2024

Изпратете запитване