Последни новини

03.07.2012 Приключи грубият строеж на "Парадайз център"

Наталия Димитрова, Строителство градът, бр.26, 02.07.12, с.21

Paradise Center
Със 190 хил. кв.м разгъната застроена площ и приблизителна инвестиция от 150 милиона евро сградата ще бъде без аналог в Европа.

С обичая "аския", или "викане от билото на покрива", на 23 юни бе отбелязано приключването на грубия строеж на "Парадайз център". По време на изпълнението на ритуала бяха произнесени благословии за здраве и благополучие от един от майсторите на градежа, беше скован и вдигнат дървен кръст, окичен с венец, цветя и дарове, последван от ритуално даряване на всички, участвали в изливането на последната плоча.

Лайфстайл
"Парадайз център", първият лайфстайл център в София и най-големият от моловете в България със своите 190 хил. кв.м разгъната застроена площ и приблизителна инвестиция от 150 милиона евро, ще бъде сграда без аналог в Европа, казва инвеститорът, българското дружество с международен капитал "Булфелд". Средствата са осигурени със заем от Уникредит Булбанк и собствен капитал.

Откриване
"Парадайз център" ще отвори в края на 2012 г. и ще предлага 80 000 кв.м търговски площи и 25 000 кв.м забавления и атракции. Инвеститорите отдават голямо значение на дизайна. Ще има външни и вътрешни фонтани и водни арки, много светлина, атриуми с различен дизайн и т.н. Проектът е дело на международната RTKL в съдружие с местните "Проарх" и "Планинг".

Човек и природа
Търговският център ще бъде най-новото и модерно място за пазаруване, срещи, спорт и развлечения, което се намира до един от престижните райони в столицата – "Лозенец", в близост до Южния парк и зоологическата градина. Проектът е с изключителната гледка към Витоша и с отлична комуникация към всяка част на града.Освен традиционните огромен супермаркет, магазини и заведения молът ще предлага атракции като увеселителен парк на покрива с виенско колело, влакче на ужасите и т.н. Ще има целогодишна ледена пързалка, 14 киносалона от веригата "Синема сити", 4000 кв.м фитнес център с басейн на варненската "Ориндж фитнес". Супермаркетът ще е "Карфур Планет" - високият клас на веригата, единственият за България засега, над 240 магазина, кафенета, ресторанти, заведения за бързо хранене, център за забавления и детски център.
Основната идея в концепцията е синергията между човека и природата, която е въплътена както в логото на проекта, така и във всеки детайл от сградата.


Разгледайте всички наши търговски имоти в София за продажба и под наем

  Още новини
Последни регионални новини
Варна - шампион по построени жилища през това лято

08/Ноември/2018
Moreto.net, 07.11.2018 17:35

От новопостроените и влезли е експлоатация жилища в страната за месеците юли, август и септември т.г. най-висок е делът на тези с две стаи - цели 43.3%.

Това сочат предварителни данни на Националния статистически институт относно въведените в експлоатация новопостроени жилищните сгради и жилища през третото тримесечие на 2018 година.
От новопостроените жилища, влезли в експл... прочети повече

Коментари от клиенти
Аз съм изключително доволен от работата на Ива Атанасова от офиса на Bulgarian Propierties в ...
Благодаря за коректността и вниманието. Пожелавам успех! ...
Аз съм много щастлив да работя с вашата компанията. Сътрудниците на BULGARIAN PROPERTIES са ...
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Най-продаваният комплекс в София!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Последни Новини
Нов имот във Варна? Вижте какво ще ви предложим

09/Ноември/2018

Интересът към недвижимите имоти във Варна винаги е бил висок. В предходните тримесечия и години градът е заемал втора или трета позиция като най-популярната дестинация за придобиването на имот. Именно така е и от началото на 2018 г.

Данни от Имотния регистър към Агенцията по вписванията сочат, че през третото тримесечие на 2018 г. в морската столица са реализирани 3542 сделки с имот... прочети повече

Последни регионални новини
Варна и Бургас са №1 по нови жилища

02/Октомври/2018
Труд, 02.10.18, с.20

Варна и Бургас водят класацията по нови жилища, които излизат на пазара. През 2017 г. въведените в експлоатация новопостроени жилища в областите Варна и Бургас са съответно 2342 и 2233, сочат данните на Националния статистически институт.

Повечето от тези апартаменти са в нови жилищни кооперации, но има и много построени самостоятелни къщи. На трето място по нови апартаменти, които... прочети повече

Знаете ли, че?
Какви са плюсовете и минуситe на затворените жилищни комплекси?

28/Септември/2018
Строителство имоти, бр.28, 24.09.18, с.8+9+10

Арх. Кирил Кирилов, член па РК на КАБ - Бургас:
Това са типови обекти, които се строят по волята на инвеститора

Затворените комплекси привличат с охраната си, което прави живота в тях по-сигурен. По той се изгражда по волята на инвеститора. Такива комплекси не са индивидуални сг... прочети повече