Банско е най-евтиният курорт в Европа за семейна ски ваканция

2019-10-15   |  Profit.bg


Банско е най-евтиният семеен ски курорт в Европа, сочат данните от ново проучване.

Той изпреварва италианския Бардонекия, който е обявен за второто най-добро място в Европа за бюджетна ски ваканция със семейството, съобщава Daily Mail.

Въпреки това Италия е най-евтината страна като цяло. Тя може да се похвали с четири курорта в Топ 5 на класацията за тази година, изготвена от Post Office Travel Money и Crystal Ski Holidays.

Сравнени са цените на наема на ски и обувки, лифтове и ски училище плюс обяд и напитки за двама възрастни и две деца за един и същ брой дни, за да се състави реалистична представа за това колко ще струва едноседмична почивка в различните дестинации на четиричленно семейство.

Докладът установява, че цените са паднали с 0.3 на сто от миналия сезон в Банско, като едноседмичната ски ваканция за четиричленно семейство струва 1530 паунда (1740 евро), в сравнение с 1622 британски лири (1845 евро) в Бардонекия, където се отбелязва ръст от 9.8 на сто.

Бардонекия е един от четирите италиански курорта, които окупиратпървите места в класацията.

Сестриере (1725 паунда/1962 евро) е на трето място, Пасо Тонале заема четвъртата позиция (1736 паунда/1974 евро), а Клавиере на пето място (1759 паунда/2001 евро). Ла Туиле също влиза на последната позиция в Топ 10 (2075 паунда/2360 евро).

Шестото място е за словенския курорт Кранска гора, където едноседмична почивка за четиричленно семейство струва 1829 британски лири, или 2080 евро.

Два австрийски ски курорта - Елмау (1858 паунда/2113 евро, 7 място) и Раурис (1943 паунда/2210 евро, 8 място), се присъединяват към Аринсал, Андора (1969 паунда/2239 евро, 9 място) в топ 10.

Най-скъпите ски курорти са Кицбюел в Австрия (2817 паунда/3204 евро, 24 място) и Саас Фе (2902 паунда/3301 евро, 25 място), като цените там са близо два пъти по-високи от тези в Банско.

Разнообразие от атрактивни имоти в планински курорт Банско

  Още новини

Сподели
Сгради ново строителство с АКТ 16
Търсите ново строителство, но предпочитате завършено с Акт 16? Имаме го! Разгледайте нашата богата селекция от сгради ново строителство в София и цялата страна и изберете нов дом, изграден по съвременни стандарти и технологии, с възможност за ипотечно финансиране и готов за довършителни работи и обзавеждане. Вашето ново жилище ви очаква тук!
Вижте още
AMur Residence - луксозна сграда с Акт 15 на ул. Мур, до бул. България
AMur Residence материализирала идеята за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение. Завършване през ЮНИ 2020 г.
Вижте още

Още Новини

Регионални
„Витошка“ с безплатен интернет по цялата пешеходна част

Безплатен интернет вече има по цялата пешеходна зона на столичния бул. „Витоша“. Жители и гости на София може да се възпозлват от услугата в участъка от площад „Света Неделя“ до Моста на влюбените. Това стана ясно на пресконферекция на зам.-кмета по дигитализация Владимир Данаилов и общинските съветници Христиан Петров и Николай Стойнев, съобщи „Монитор“.

Проектът е реализиран със с...

21 Май, 2020
Регионални
Отварят първия Food Park в София

София ще има своя първи Food park, който ще носи името Quartal. Концепцията на мястото е посетителите да имат богат избор от различни храни и напитки, както и разнообразна културна програма – концерти, филми, stand up comedy и други. Достъпът до Quartal е абсолютно безплатен.

„Идеята е заимствана от такива пространства в други държави. Подобни паркове са голям хит в цяла Европа – об...

21 Май, 2020
Регионални
Нов парк ще бъде изграден в квартал "Манастирски ливади - Изток" в София

Столичната община (СО) планира да изгради парк в кв. "Манастирски ливади - Изток", който да е разположен по протежение на реките, протичащи в района. През жилищната територия преминават Боянска бара и Бара Изливо, които са притоци на Перловска река. На места при първия воден басейн вече има извършвани корекции през годините, в южната част на квартала също има промени на коритото, а в...

05 Май, 2020
Регионални
София чества 141 години като столица на България

София чества 141 години като столица на България.

По традиция целият ден е изпълнен с празненства, но днес такива няма да има заради извънредното положение.

София е избрана за столица на Княжество България на 3 април 1879 г. от Учредителното събрание. През 1879 г. е изготвен първият градоустройствен план на града. Той преобразява силуета и оформя в голяма степен облик...

03 Април, 2020

Изпратете запитване