Регионални новини

16.04.2013 Булевард "Витоша" става двойник на парижкия "Шанз-Елизе"

Econ.bg, 15.04.2013

Поетапната работа предвижда поставяне на нови тротоарни плочи, изливане на бетонови основи и поставяне на големи цветарници.

Столичният булевард "Витоша" е на път да се превърне в двойник на прочутия парижки "Шанз-Елизе". Вторият етап от ремонта му ще приключи до края на май, съобщиха зам.-кметовете на Столична община Любомир Христов и Мария Бояджийска, които инспектираха ремонтните дейности на втория етап от промяната в участъка между улиците "Неофит Рилски" и "Солунска".

В момента се извършват подземни дейности, след като "Софийска вода" е приключила с поставянето на водопровод. Преди два дни са били отстранени старият релсов път и асфалтовата настилка, както и част от тротоарните плочи. Поетапната работа предвижда поставяне на нови тротоарни плочи, изливане на бетонови основи и поставяне на големи цветарници.

Предвижда се и поставянето на специална система за напояване на дърветата по булеварда. Ще бъде подменено и уличното осветление в участъка. Стойността на ремонта е по-малко от 1.6 млн. лв. Срокът на изпълнение на втория етап е 61 дни. До края на месец май трябва да приключат всички строителни дейности по този етап.
След това ще се изработи план за третия етап от реконструкцията на булеварда в частта от ул. "Солунска" до ул. "Алабин". Общината има намерение пълната реконструкцията на булеварда да завърши до края на годината.

За красотата на булеварда ще се погрижат 36 розови кестена, а 56 подземни контейнера за смет ще бъдат поставени на бул. "Витоша" в отсечката от ул. "Неофит Рилски" до ул. "Солунска". Това заяви зам.-кметът на Столична община Мария Бояджийска при инспекцията на ремонтните дейности на втория етап от архитектурно-благоустройствения план на булеварда, съобщава агенция "Фокус". Предвижда се и подмяна на алейните растения в участъка.

Според оценка на експерти от Лесотехническия университет, заради гъбични инфекции се налага подмяната на 19 дървесни растения от вида бял кестен. Тези инфекции могат да доведат до падане на дърветата и затова подмяната им е наложителна. На тяхно място ще бъдат засадени 36 нови цъфтящи в розово кестени. Засаждането им е съобразено с тази градска част на столицата. Този вид кестен е по-устойчив на нападенията на миниращия молец, който е най-големият вредител по кестените, обясни Бояджийска. Подмяната на дърветата ще започне от утре и ще завърши до края на май. На по-късен етап се предвижда по булеварда да бъдат сменени и старите контейнери за смет с 51 нови.

Разгледайте нашите оферти на имоти за продажба и под наем в София

  Още новини
Последни регионални новини
Круизът Бургас – Истанбул ще струва €70 в двете посоки

20/Юни/2019
https://lupa.bg

От 1-ви юни до 15-и септември следващата година се очаква да стартира редовната круизна линия Бургас – Инеада – Истанбул. 70 евро ще бъдат цените на билетите в двете посоки, а за сезон са планирани 45 плавания в едната и в другата посока.

От Морската гара в Бургас до турския град Инеада плаването ще продължава около 2 часа, а до Истанбул – 4,5 часа като се избягват границите.
... прочети повече

Коментари от клиенти
От около година търся подходяща къща на село, като досега не бях попаднал на нещо, което да отговаря ...
При покупка на недвижим имот в чужбина, най-важното е доверието. Безспорно BULGARIAN PROPERTIES и ...
Избрах БП от много други компании основно заради смислената и подробна информация за имоти. Писах на ...
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Последни Новини
В-к 24 часа: 19 г. по-късно британците се завръщат на имотния пазар у нас

03/Юни/2019
Христо Николов, В-к 24 часа

В специалното приложение за имоти на в-к 24 часа "Идеален дом. Иновации и стил" бе публикуван материал на британското издание A Place In The Sun, цитиращ данните и наблюденията на BULGARIAN PROPERTIES относно чуждестранния интерес към имотите в България.

Вижте оригиналната статия тук (pdf)

Британските купувачи бяха първите, които се отдръпнаха от българския пазар още ... прочети повече

Последни регионални новини
Круизът Бургас – Истанбул ще струва €70 в двете посоки

20/Юни/2019
https://lupa.bg

От 1-ви юни до 15-и септември следващата година се очаква да стартира редовната круизна линия Бургас – Инеада – Истанбул. 70 евро ще бъдат цените на билетите в двете посоки, а за сезон са планирани 45 плавания в едната и в другата посока.

От Морската гара в Бургас до турския град Инеада плаването ще продължава около 2 часа, а до Истанбул – 4,5 часа като се избягват границите.
... прочети повече

Знаете ли, че?
Доходност от наем и начини сами да я повишим

28/Март/2019
manager.bg

Жилищни имоти

Към момента в София доходността от наем на жилища (двустайни и тристайни) е около 5%, в Пловдив – 6%, за Варна - 4%, за Бургас – 5%.

Рентабилността от тази инвестиция рядко надвишава 5%.

Предимства:

- Лесно отдаване под наем. Д... прочети повече