Регионални новини

16.04.2013 Булевард "Витоша" става двойник на парижкия "Шанз-Елизе"

Econ.bg, 15.04.2013

Поетапната работа предвижда поставяне на нови тротоарни плочи, изливане на бетонови основи и поставяне на големи цветарници.

Столичният булевард "Витоша" е на път да се превърне в двойник на прочутия парижки "Шанз-Елизе". Вторият етап от ремонта му ще приключи до края на май, съобщиха зам.-кметовете на Столична община Любомир Христов и Мария Бояджийска, които инспектираха ремонтните дейности на втория етап от промяната в участъка между улиците "Неофит Рилски" и "Солунска".

В момента се извършват подземни дейности, след като "Софийска вода" е приключила с поставянето на водопровод. Преди два дни са били отстранени старият релсов път и асфалтовата настилка, както и част от тротоарните плочи. Поетапната работа предвижда поставяне на нови тротоарни плочи, изливане на бетонови основи и поставяне на големи цветарници.

Предвижда се и поставянето на специална система за напояване на дърветата по булеварда. Ще бъде подменено и уличното осветление в участъка. Стойността на ремонта е по-малко от 1.6 млн. лв. Срокът на изпълнение на втория етап е 61 дни. До края на месец май трябва да приключат всички строителни дейности по този етап.
След това ще се изработи план за третия етап от реконструкцията на булеварда в частта от ул. "Солунска" до ул. "Алабин". Общината има намерение пълната реконструкцията на булеварда да завърши до края на годината.

За красотата на булеварда ще се погрижат 36 розови кестена, а 56 подземни контейнера за смет ще бъдат поставени на бул. "Витоша" в отсечката от ул. "Неофит Рилски" до ул. "Солунска". Това заяви зам.-кметът на Столична община Мария Бояджийска при инспекцията на ремонтните дейности на втория етап от архитектурно-благоустройствения план на булеварда, съобщава агенция "Фокус". Предвижда се и подмяна на алейните растения в участъка.

Според оценка на експерти от Лесотехническия университет, заради гъбични инфекции се налага подмяната на 19 дървесни растения от вида бял кестен. Тези инфекции могат да доведат до падане на дърветата и затова подмяната им е наложителна. На тяхно място ще бъдат засадени 36 нови цъфтящи в розово кестени. Засаждането им е съобразено с тази градска част на столицата. Този вид кестен е по-устойчив на нападенията на миниращия молец, който е най-големият вредител по кестените, обясни Бояджийска. Подмяната на дърветата ще започне от утре и ще завърши до края на май. На по-късен етап се предвижда по булеварда да бъдат сменени и старите контейнери за смет с 51 нови.

Разгледайте нашите оферти на имоти за продажба и под наем в София

  Още новини
Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Коментари от клиенти
Какво прекрасно преживяване беше да закупим имот чрез BULGARIAN PROPERTIES с помощта на Сергей ...
Бих искал да изразя благодарности и задоволство от съвместната си работа вече година със СИЛВИЯ ...
Искам да благодаря на Магдалена Тошева за професионалното отношение, оперативността и пълното ...
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Последни Новини
Пазарът на имоти 2019: За кого ще са плюс по-високите лихви

17/Януари/2019
dnevnik.bg

Ако през 2018 г. нуждаещите се от жилищен имот искаха да купят, а банките - да кредитират, то 2019-та се очертава като година на стабилност. Очакваното засилване на строгостта на банките при финансирането и повишението на лихвените нива покрай подготовката на България да влезе в чакалнята на еврозоната, ще балансират пазара, купувачите ще имат по-голям избор, а това ще успокои цените. Това сочат п... прочети повече

Последни регионални новини
Откриват „Бронзовата къща”

22/Октомври/2018
https://fakti.bg

Работата по „Бронзовата къща” в центъра на София продължи над 10 години. Изграждането й беше завършено на 27 юни 2018 г., а официалното откриване е на 22 ноември. Жителите и гостите на столицата могат да се наслаждават на нея и когато е тъмно, тъй като от началото на септември е монтирано осветление. Реализацията на проекта беше по повод председателството на Съвета на ЕС в България и Австрия през ... прочети повече

Знаете ли, че?
С колко поскъпнаха имотите в София и какво да очакваме през 2019?

29/Ноември/2018
https://profit.bg

"За изминаващата 2018 г. можем да кажем, че беше успешна, интересна и динамична за имотния пазар в София, но с много по-плавни ръстове на всички показатели, както и с множество микроцикли, които променяха имотния пазар през различните месеци.

Като цяло, можем да я определим като стабил... прочети повече