Регионални новини

16.04.2013 Булевард "Витоша" става двойник на парижкия "Шанз-Елизе"

Econ.bg, 15.04.2013

Поетапната работа предвижда поставяне на нови тротоарни плочи, изливане на бетонови основи и поставяне на големи цветарници.

Столичният булевард "Витоша" е на път да се превърне в двойник на прочутия парижки "Шанз-Елизе". Вторият етап от ремонта му ще приключи до края на май, съобщиха зам.-кметовете на Столична община Любомир Христов и Мария Бояджийска, които инспектираха ремонтните дейности на втория етап от промяната в участъка между улиците "Неофит Рилски" и "Солунска".

В момента се извършват подземни дейности, след като "Софийска вода" е приключила с поставянето на водопровод. Преди два дни са били отстранени старият релсов път и асфалтовата настилка, както и част от тротоарните плочи. Поетапната работа предвижда поставяне на нови тротоарни плочи, изливане на бетонови основи и поставяне на големи цветарници.

Предвижда се и поставянето на специална система за напояване на дърветата по булеварда. Ще бъде подменено и уличното осветление в участъка. Стойността на ремонта е по-малко от 1.6 млн. лв. Срокът на изпълнение на втория етап е 61 дни. До края на месец май трябва да приключат всички строителни дейности по този етап.
След това ще се изработи план за третия етап от реконструкцията на булеварда в частта от ул. "Солунска" до ул. "Алабин". Общината има намерение пълната реконструкцията на булеварда да завърши до края на годината.

За красотата на булеварда ще се погрижат 36 розови кестена, а 56 подземни контейнера за смет ще бъдат поставени на бул. "Витоша" в отсечката от ул. "Неофит Рилски" до ул. "Солунска". Това заяви зам.-кметът на Столична община Мария Бояджийска при инспекцията на ремонтните дейности на втория етап от архитектурно-благоустройствения план на булеварда, съобщава агенция "Фокус". Предвижда се и подмяна на алейните растения в участъка.

Според оценка на експерти от Лесотехническия университет, заради гъбични инфекции се налага подмяната на 19 дървесни растения от вида бял кестен. Тези инфекции могат да доведат до падане на дърветата и затова подмяната им е наложителна. На тяхно място ще бъдат засадени 36 нови цъфтящи в розово кестени. Засаждането им е съобразено с тази градска част на столицата. Този вид кестен е по-устойчив на нападенията на миниращия молец, който е най-големият вредител по кестените, обясни Бояджийска. Подмяната на дърветата ще започне от утре и ще завърши до края на май. На по-късен етап се предвижда по булеварда да бъдат сменени и старите контейнери за смет с 51 нови.

Разгледайте нашите оферти на имоти за продажба и под наем в София

  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Аз и моето семейство искаме да благодарим на Ива Атанасова и нейните колеги от град Пловдив за ...
Двамата и Гергана и Ангел са истински професионалисти, те много ни помогнаха. Те приятно ни ...
Закупихме имот на Южното Черноморие със съдействието на брокер Иван Кунев и сме изключително доволни ...
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Най-продаваният комплекс в София!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Последни Новини
Квартал "Витоша" е най-предпочитан

05/Март/2019
Труд, 05.03.2019, с. 21

Най-много закупени жилища в края на 2018 г. има в софийския квартал Витоша. Останалите популярни за покупка квартали в София са Кръстова вада, Студентски град, Манастирски ливади и Връбница 2.

За апартамент в кварталите Витоша и Връбница 2 ще трябва да платите 960 евро/ кв.м, в Студентски град - 1070 евро, в Младост 4-1080 евро, в Манастирски ливади - 1010 евро, а в Кръстова вада - ... прочети повече

Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Знаете ли, че?
Инж. Николай Чомаковски, изп. директор на "Пайп Систем" АД и член на УС на КСБ: Бих искал "Пайп Систем" да се отличава като добър строител с име на пазара

28/Януари/2019
в. Строител, 25.01.2019, стр.13

Инж. Чомаковски, как оценявате наградата, която получихте по време на традиционния Бал по повод Деня на строителя?

За нас е чест да бъдем носител на сребърната награда за постигнати добри резултати през 2017 г. в изпълнението на строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехни... прочети повече