Регионални новини

03.12.2012 Bulgaria Mall отвори врати

Econ.bg, 01.12.2012

На 1 декември отвори врати Bulgaria Mall. Това е първият търговски център в южните квартали на София. Той е разположен на кръстовището на булевардите "България" и "Тодор Каблешков".

Стойността на инвестицията в е 135 млн. евро. В търговския център има 120 магазина. Bulgariа Mall разполага с търговска площ от 33 хил. кв. метра, разположени на 4 подземни и 4 надземни нива. Освен търговска част, в него ще се помещават и офиси. Общата площ на комплекса (търговска плюс офисна част) е 130 хил. кв. метра.

Според инвеститорите търговският център ще е мол от по-висока класа, фокусиран върху комбинация от по-скъпи и такива от средна величина чужди марки и висококачествени български търговци.

Инвеститори са инвестиционната компания LS Property и финансовата група Salamanca Group. Финансирането на проекта идва от Salamanca Group, както и от взети от българската UniCredit Bulbank и австрийската Bank Austria кредити. Очаква се в края на 2013 г. да бъде довършена 17-етажна офис сграда.

В Bulgaria Mall овтварят врати 120 магазина. Сред тях са Debenhams, Esprit, Technopolis, SportDepot, Hippoland, Fornarina, Guess, Playlife, D'Orne, Stefanel, H&M, Timeland, Premium, Daphne, Triumph, Swissies, Kolev & Kolev, Geox, Eagle Time, Altinbas, Catty, Pompea, Paolo Botticeli, Misaki. В мола ще има и обект на френската верига супермаркети Carrefour, както и седем салона на кино Арена.

Въпреки че през 2011 г. нови търговски обекти от тази величина не бяха открити, молът на бул. "България" вече е факт. Сега се очаква и откриването на Paradise Center, който ще се намира на възела между бул. Черни връх и ул. Сребърна. Търговската отдаваема площ на Paradise Center ще е 80 хил. кв. метра, което автоматично ще го превърне в най-големия търговски мол както в София, така и в България.

Догодина пък ще отвори врати Sofia Ring Mall на Околовръстното шосе в София, който ще бъде малко по-малък от мола на Черни връх. Този търговски център обаче също ще е със значителна големина - площ от 72 хил. квад. метра, която го прави по-голям от досегашният първенец по големина – The Mall на Цариградско шосе.

Последният бум на молове в столицата беше през април 2010 г. Тогава отвориха врати Сердика център на бул. "Ситняково", разгърнат на 50 хил. квад. метра площ, и The Mall на "Цариградско шосе" – 66 хил. кв. метра. Благодарение на моловете от 2010 г., търговските площи в столицата се увеличиха до над 200 000 кв. метра.

Разгледайте всички наши оферти на магазини за продажба и под наем

  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Благодаря за успешно свършената работа на Добринка Николова. Изключително професионално отношение и ...
Аз съм много щастлив да работя с вашата компанията. Сътрудниците на BULGARIAN PROPERTIES са ...
Въпреки че отне доста време да продам апартамента си в Балчик, когато се появи купувач за ...
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Най-продаваният комплекс в София!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Последни Новини
В нови сгради купуват първо двустайните

19/Март/2019
Катерина Ковачева, Труд, 19.03.2019

Наличните двустайни апартаменти в сградите ново строителство се изчерпват най-бързо. През 2018 г. двустайните имат най-голям дял от закупените жилища като в София те формират около 65% от общия обем на сделките. 25% от закупените жилища са тристайни, а едностайните са 8%, разказаха брокери на имоти.

Средният размер на апартаментите в София е 80 кв. метра. Според сметките на брокерит... прочети повече

Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Знаете ли, че?
Най-хубавите ни вина сега са в 13-те изби на Сакар

29/Януари/2019
https://trip.dir.bg

Климатът във винарския район Сакар е средиземноморски. Още по-тънките спецове по благородните напитки го сравняват с времето по крайбрежието на Рона, където се ражда може би най-хубавото грозде в света. Сакарското не му отстъпва, понеже слънцето го грее над 2000 часа годишно, което е рекорд за страна... прочети повече