Регионални новини

03.12.2012 Bulgaria Mall отвори врати

Econ.bg, 01.12.2012

На 1 декември отвори врати Bulgaria Mall. Това е първият търговски център в южните квартали на София. Той е разположен на кръстовището на булевардите "България" и "Тодор Каблешков".

Стойността на инвестицията в е 135 млн. евро. В търговския център има 120 магазина. Bulgariа Mall разполага с търговска площ от 33 хил. кв. метра, разположени на 4 подземни и 4 надземни нива. Освен търговска част, в него ще се помещават и офиси. Общата площ на комплекса (търговска плюс офисна част) е 130 хил. кв. метра.

Според инвеститорите търговският център ще е мол от по-висока класа, фокусиран върху комбинация от по-скъпи и такива от средна величина чужди марки и висококачествени български търговци.

Инвеститори са инвестиционната компания LS Property и финансовата група Salamanca Group. Финансирането на проекта идва от Salamanca Group, както и от взети от българската UniCredit Bulbank и австрийската Bank Austria кредити. Очаква се в края на 2013 г. да бъде довършена 17-етажна офис сграда.

В Bulgaria Mall овтварят врати 120 магазина. Сред тях са Debenhams, Esprit, Technopolis, SportDepot, Hippoland, Fornarina, Guess, Playlife, D'Orne, Stefanel, H&M, Timeland, Premium, Daphne, Triumph, Swissies, Kolev & Kolev, Geox, Eagle Time, Altinbas, Catty, Pompea, Paolo Botticeli, Misaki. В мола ще има и обект на френската верига супермаркети Carrefour, както и седем салона на кино Арена.

Въпреки че през 2011 г. нови търговски обекти от тази величина не бяха открити, молът на бул. "България" вече е факт. Сега се очаква и откриването на Paradise Center, който ще се намира на възела между бул. Черни връх и ул. Сребърна. Търговската отдаваема площ на Paradise Center ще е 80 хил. кв. метра, което автоматично ще го превърне в най-големия търговски мол както в София, така и в България.

Догодина пък ще отвори врати Sofia Ring Mall на Околовръстното шосе в София, който ще бъде малко по-малък от мола на Черни връх. Този търговски център обаче също ще е със значителна големина - площ от 72 хил. квад. метра, която го прави по-голям от досегашният първенец по големина – The Mall на Цариградско шосе.

Последният бум на молове в столицата беше през април 2010 г. Тогава отвориха врати Сердика център на бул. "Ситняково", разгърнат на 50 хил. квад. метра площ, и The Mall на "Цариградско шосе" – 66 хил. кв. метра. Благодарение на моловете от 2010 г., търговските площи в столицата се увеличиха до над 200 000 кв. метра.

Разгледайте всички наши оферти на магазини за продажба и под наем

  Още новини
Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Коментари от клиенти
Анди Пийч много ми помогна при покупката на имот в Банско. Не само професионално (преди, по време и ...
От сърце благодаря на брокер Диана Янева и адвокат Мартин Полименов за съдействието и подкрепата при ...
Г-жа Гергана Тасева отговори на всички правни въпроси компетентно и прецизно. Тя е страхотен ...
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Най-продаваният комплекс в София!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Последни Новини
В-к 24 часа: 19 г. по-късно британците се завръщат на имотния пазар у нас

03/Юни/2019
Христо Николов, В-к 24 часа

В специалното приложение за имоти на в-к 24 часа "Идеален дом. Иновации и стил" бе публикуван материал на британското издание A Place In The Sun, цитиращ данните и наблюденията на BULGARIAN PROPERTIES относно чуждестранния интерес към имотите в България.

Вижте оригиналната статия тук (pdf)

Британските купувачи бяха първите, които се отдръпнаха от българския пазар още ... прочети повече

Последни регионални новини
91% от столичаните са доволни от това, че живеят в София

30/Май/2019
www.investor.bg, 28.05.2019

Обобщените резултати от проучване на „Визия за София“ показват, че 91% от софиянците изразяват висока удовлетвореност от това, че живеят в столицата, и въпреки проблемите и критичните точки 57% смятат, че като цяло градът се развива към по-добро място за живеене.

Гражданите са удовлетворени в най-голяма степен от търговската мрежа, възможностите за култура, образователните възможно... прочети повече

Знаете ли, че?
14 родни плажа посрещат туристите със ”Син флаг”

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

14 плажа и една яхтена марина по Българското Черноморие ще посрещат туристите със сертификат „Син флаг“. Така ивиците с чист пясък и морска вода са с две повече в сравнение с миналото лято. Това са , „Оазис“, „Дюни“, „Созопол Харманите“, „Поморие Изток“, „Несебър Юг",“Слънчев бряг Юг“, „Слънчев бряг ... прочети повече