Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Bulgaria Mall отвори врати

2012-12-03   |  Econ.bg, 01.12.2012

На 1 декември отвори врати Bulgaria Mall. Това е първият търговски център в южните квартали на София. Той е разположен на кръстовището на булевардите "България" и "Тодор Каблешков".

Стойността на инвестицията в е 135 млн. евро. В търговския център има 120 магазина. Bulgariа Mall разполага с търговска площ от 33 хил. кв. метра, разположени на 4 подземни и 4 надземни нива. Освен търговска част, в него ще се помещават и офиси. Общата площ на комплекса (търговска плюс офисна част) е 130 хил. кв. метра.

Според инвеститорите търговският център ще е мол от по-висока класа, фокусиран върху комбинация от по-скъпи и такива от средна величина чужди марки и висококачествени български търговци.

Инвеститори са инвестиционната компания LS Property и финансовата група Salamanca Group. Финансирането на проекта идва от Salamanca Group, както и от взети от българската UniCredit Bulbank и австрийската Bank Austria кредити. Очаква се в края на 2013 г. да бъде довършена 17-етажна офис сграда.

В Bulgaria Mall овтварят врати 120 магазина. Сред тях са Debenhams, Esprit, Technopolis, SportDepot, Hippoland, Fornarina, Guess, Playlife, D'Orne, Stefanel, H&M, Timeland, Premium, Daphne, Triumph, Swissies, Kolev & Kolev, Geox, Eagle Time, Altinbas, Catty, Pompea, Paolo Botticeli, Misaki. В мола ще има и обект на френската верига супермаркети Carrefour, както и седем салона на кино Арена.

Въпреки че през 2011 г. нови търговски обекти от тази величина не бяха открити, молът на бул. "България" вече е факт. Сега се очаква и откриването на Paradise Center, който ще се намира на възела между бул. Черни връх и ул. Сребърна. Търговската отдаваема площ на Paradise Center ще е 80 хил. кв. метра, което автоматично ще го превърне в най-големия търговски мол както в София, така и в България.

Догодина пък ще отвори врати Sofia Ring Mall на Околовръстното шосе в София, който ще бъде малко по-малък от мола на Черни връх. Този търговски център обаче също ще е със значителна големина - площ от 72 хил. квад. метра, която го прави по-голям от досегашният първенец по големина – The Mall на Цариградско шосе.

Последният бум на молове в столицата беше през април 2010 г. Тогава отвориха врати Сердика център на бул. "Ситняково", разгърнат на 50 хил. квад. метра площ, и The Mall на "Цариградско шосе" – 66 хил. кв. метра. Благодарение на моловете от 2010 г., търговските площи в столицата се увеличиха до над 200 000 кв. метра.

Разгледайте всички наши оферти на магазини за продажба и под наем

  Още новини

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024

Изпратете запитване