Регионални новини

03.12.2012 Bulgaria Mall отвори врати

Econ.bg, 01.12.2012

На 1 декември отвори врати Bulgaria Mall. Това е първият търговски център в южните квартали на София. Той е разположен на кръстовището на булевардите "България" и "Тодор Каблешков".

Стойността на инвестицията в е 135 млн. евро. В търговския център има 120 магазина. Bulgariа Mall разполага с търговска площ от 33 хил. кв. метра, разположени на 4 подземни и 4 надземни нива. Освен търговска част, в него ще се помещават и офиси. Общата площ на комплекса (търговска плюс офисна част) е 130 хил. кв. метра.

Според инвеститорите търговският център ще е мол от по-висока класа, фокусиран върху комбинация от по-скъпи и такива от средна величина чужди марки и висококачествени български търговци.

Инвеститори са инвестиционната компания LS Property и финансовата група Salamanca Group. Финансирането на проекта идва от Salamanca Group, както и от взети от българската UniCredit Bulbank и австрийската Bank Austria кредити. Очаква се в края на 2013 г. да бъде довършена 17-етажна офис сграда.

В Bulgaria Mall овтварят врати 120 магазина. Сред тях са Debenhams, Esprit, Technopolis, SportDepot, Hippoland, Fornarina, Guess, Playlife, D'Orne, Stefanel, H&M, Timeland, Premium, Daphne, Triumph, Swissies, Kolev & Kolev, Geox, Eagle Time, Altinbas, Catty, Pompea, Paolo Botticeli, Misaki. В мола ще има и обект на френската верига супермаркети Carrefour, както и седем салона на кино Арена.

Въпреки че през 2011 г. нови търговски обекти от тази величина не бяха открити, молът на бул. "България" вече е факт. Сега се очаква и откриването на Paradise Center, който ще се намира на възела между бул. Черни връх и ул. Сребърна. Търговската отдаваема площ на Paradise Center ще е 80 хил. кв. метра, което автоматично ще го превърне в най-големия търговски мол както в София, така и в България.

Догодина пък ще отвори врати Sofia Ring Mall на Околовръстното шосе в София, който ще бъде малко по-малък от мола на Черни връх. Този търговски център обаче също ще е със значителна големина - площ от 72 хил. квад. метра, която го прави по-голям от досегашният първенец по големина – The Mall на Цариградско шосе.

Последният бум на молове в столицата беше през април 2010 г. Тогава отвориха врати Сердика център на бул. "Ситняково", разгърнат на 50 хил. квад. метра площ, и The Mall на "Цариградско шосе" – 66 хил. кв. метра. Благодарение на моловете от 2010 г., търговските площи в столицата се увеличиха до над 200 000 кв. метра.

Разгледайте всички наши оферти на магазини за продажба и под наем

  Още новини
Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Коментари от клиенти
Здравейте, Преди няколко месеца закупихме жилище в Люлин 2, Бл. 276 - брокер Емилия Емилова. ...
Пиша настоящото с огромно удоволствие от професионалната работа и компетентност, съпроводени с ...
Наскоро купих къща в Банско за да прекарвам симната си почивка на това великолепно място. Въпреки че ...
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Най-продаваният комплекс в София!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Последни Новини
Обзор на имотния пазар през 2018 г. и прогноза за 2019 г.

28/Декември/2018
Полина Стойкова MRICS, Изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES

В края на годината традиционно правим равносметка и обобщение за състоянието на имотния пазар.

За нас 2018 г. беше изключително успешна, може би една от най-успешните години в историята на компанията. Това е резултат, постигнат както на базата на опита и лидерските ни позиции, които неведнъж сме доказвали през годините, но и благодарение на благоприятните пазарни условия.
прочети повече

Последни регионални новини
Вход свободен във Военноисторическия музей на 22 септември

21/Септември/2018
http://www.programata.bg

В Деня на Независимостта – 22 септември, от 10.00 до 17.00 ч., Националният военноисторически музей (НВИМ) – София, по традиция обявява вход свободен за постоянната хронологична и външната експозиция на музея, както и за временните си изложби.

Само в този ден посетителите ще могат да видят отличия, документи и снимки на генерал-майор Стефан Паприков – външен министър при обявяването... прочети повече

Знаете ли, че?
С колко поскъпнаха имотите в София и какво да очакваме през 2019?

29/Ноември/2018
https://profit.bg

"За изминаващата 2018 г. можем да кажем, че беше успешна, интересна и динамична за имотния пазар в София, но с много по-плавни ръстове на всички показатели, както и с множество микроцикли, които променяха имотния пазар през различните месеци.

Като цяло, можем да я определим като стабил... прочети повече