Регионални новини

12.11.2013 Глад за свободни търговски площи във Варна

Строителство имоти, 11.11.13

Варна страда от липса на достатъчен брой търговски площи в центъра, смятат брокери. По думите им има глад за помещения под 20 кв. м, както и за такива над 300 кв. м. Малките пространства се търсят най-вече за продажба на кафе, цигари, алкохол и захарни изделия. По-големите търговски площи са желани от хипермаркетите, които искат да открият свой „експрес" формат в центъра на Варна.

Същевременно ситуацията на пазара на търговски площи във Варна съвсем не е розова. На централната улица се виждат по-малко табелки „Дава се под наем" и „Продава се" в сравнение с пика на кризата, но това се дължи на доста по-ниските наеми в сравнение с минали години. „В централната част масово си предоговориха наемните цени. Този, който не е свалил наема, стои празен. Това важи и за моловете", коментират специалисти. Според тях наемите на пъпа на Варна вървят около 20-25 евро/кв. м. Наемите на по-ниските нива са стабилизирани и не се очаква нов спад.

В центъра инвеститорите реализират доста по-трудно магазините си, отколкото жилищата над тях. „Поради това, че трудно ги продават или не могат изобщо да ги продадат, ги дават под наем на цени, които могат да се плащат. При жилищата нито един инвеститор няма интерес да строи, за да дава под наем", обясняват брокери. Те са единодушни, че моловете изместват търговските улици. Същевременно площите по главната улица ще продължат да държат цена. Причината е, че освен магазини по Ларгото има още клонове на банки, офиси на мобилните оператори, които имат интерес да са в центъра на Варна.

Разгледайте нашите оферти на търговски площи за продажба и под наем във Варна

  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Благодаря на брокера Христо Несторов и адв. Влахов за компетентните консултации и отлично оформените ...
Аз наех имот близо до Варна с BULGARIAN PROPERTIES и благодаря на Евгени Златев, всичко мина много ...
Много съм доволен от вашия брокер Андрю Пийч. Получих качествено обслужване от негова страна. Ще го ...
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Луксозен комплекс на ул. Мур до бул. България
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Най-продаваният комплекс в София!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Последни Новини
Квартал "Витоша" е най-предпочитан

05/Март/2019
Труд, 05.03.2019, с. 21

Най-много закупени жилища в края на 2018 г. има в софийския квартал Витоша. Останалите популярни за покупка квартали в София са Кръстова вада, Студентски град, Манастирски ливади и Връбница 2.

За апартамент в кварталите Витоша и Връбница 2 ще трябва да платите 960 евро/ кв.м, в Студентски град - 1070 евро, в Младост 4-1080 евро, в Манастирски ливади - 1010 евро, а в Кръстова вада - ... прочети повече

Последни регионални новини
На 3 март варненци могат да се включат в българската история по нетрадиционен начин

22/Февруари/2019
https://www.moreto.net

Фото ателие "Сподели историята" ще се състои във Военноморския музей навръх 3 март - Деня на Освобождението.

От 11 часа, в специална дигитална среда посетителите на музея ще могат да застанат редом и да се снимат до исторически личности като цар Борис III, Никола Вапцаров, морския капитан Васил Филев, офицери от щаба на флота. Или пък да се пренесат назад във времето на палубата на ... прочети повече

Знаете ли, че?
250 000 нови софиянци за 10 години

10/Януари/2019
24 часа, 10.01.2019, с. 2+3

С 250 000 души се е увеличило населението на София за 10 г. Това показват данни на служба ГРАО към МРРБ. През 2008 г. в столицата постоянен адрес са имали общо 1 229 324, а към 15 декември 2018 г. софиянци са били 1 478 045.

Официалната статистика показва, че само за една година хората... прочети повече