Инвестиция във ваканционни имоти – когато покупката носи приходи

2017-07-27   |  dnevnik.bg

Хората със свободни пари все по-често търсят по-добра инвестиция за спестяванията си, заради рекордно ниските нива на лихвите по депозитите. По данни на БНБ за май месец средният лихвен процент по срочните депозити до 1 година е под 0,5%. Купуването на второ жилище на морето се оказва добра алтернатива на спестовните влогове. Ваканционните имоти дават възможност за пасивни приходи при нисък риск, както и за печалби от продажба. Пазарът предлага голям избор от жилища, а цените са разнообразни. Освен това купувачите имат привилегията да отсядат в собствен дом на морето.

За разлика от класическите черноморски курорти, Поморие предлага и минерални извори и калолечение. Природните дадености на курорта и мекият климат позволяват по-дълъг период на успешно отдаване под наем. Българските и чуждите туристи избират Поморие предимно заради спокойствието и забележителностите на града. Голяма част от почиващите са семейства с деца, които търсят приятно и безопасно място за лятната си ваканция. Интерес има и от хората в по-напреднала възраст, които съчетават почивката на морето със СПА процедури. Градът се радва на стабилен интерес от страна на българските купувачи, като броят им се е утроил спрямо миналата година и делът им в Поморие вече е достигнал 30%, отчитат от Green Life Development & Resorts. От компанията очакват до 2018 г. процентът на българските купувачи, закупили имот през новия сезон, да се увеличи до 50%.

Апартаментите в затворените комплекси като Айвазовски парк в Поморие, предлагат различни удобства на ползвателите – собствена паркова среда, поддръжка на имота, собствен медицински център и други. Това несъмнено увеличава заетостта им. Комплексът предлага апартаменти с една спалня на цени между €30 000 и €40 000. "Ако човек разполага с €35 000, това е добра възможност за него да инвестира в апартамент в Поморие. Локацията е изключително благоприятна както за почивка през лятото със семейството, така и за отдаване на имота под наем", коментира Екатерина Желяпова, търговски директор в Green Life Development & Resorts. Доходността от такъв апартамент е около 4-5% на година ако собственикът използва услугата за гарантиран наем, при която фирмата-посредник поема целия ангажимент по отдаването. Ако избере да го отдава самостоятелно, възвръщаемостта може да достигне 7% годишно.

Вижте повече за комплекс Айвазовски парк


  Още новини

Споделете
AMur Residence - луксозна сграда на ул. Мур, до бул. България
AMur Residence материализирала идеята за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение
Вижте още

Още Новини

Последни регионални новини
Томичовият псалтир за първи път в България, ще бъде показан във Велико Търново и в София

Томичовият псалтир ще гостува за първи път в България. Заедно с Манасиевата хроника и Лондонското четвероевангелие, той е от най-изящните образци на илюстрованата българска ръкописна книга от 14-и век. Изданието е изработено в Търновската книжовна школа и се съхранява в Държавния исторически музей в Москва.

Велико Търново и София ще са двата български града, където по месец и полов... прочети повече

13 Август, 2019
Последни регионални новини
Много млади групи на Миндя рок фест тази година

Поредното издание на Миндя рок фест ще се състои от 23 до 25 август в едноименното село.

Миндя е домакин на 11-то поредно издание на музикалния фестивал. По пет групи ще свирят на вечер във всеки от фестивалните дни.

Преди 11 години започнахме с просветно усилие, защото тогава върлуваше чалгата, сподели пред „Хоризонт“ идеологът на фестивала Евгений Дайнов. „Ние реших... прочети повече

13 Август, 2019
Последни регионални новини
В Орешак започва най-големият Панаир на занаятите

Занаятчии от цялата страна се събират следващата седмица в троянското село Орешак за традиционния Панаир на занаятите, който е най-големият в Северна България и води началото си още от 18-и век. Той се организира в дните около храмовия празник на Троянския манастир \"Успение Богородично\" 15 август.

В парка на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в артателие... прочети повече

13 Август, 2019
Последни регионални новини
22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско

Започна 22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско. Най-голямото лятно джазсъбитие у нас се провежда от 6 до 10 август на площад „Никола Вапцаров“ в Банско. Концертите стартират в 19 часа.

Световни имена и най-добрите български джаз музиканти ще изнесат концерти на сцената, която по традиция е в центъра на града. Планинският ни курорт е пълнен с гости и фенове на музика... прочети повече

09 Август, 2019

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-news.php(297): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114