Регионални новини

27.07.2017 Инвестиция във ваканционни имоти – когато покупката носи приходи

dnevnik.bg

Хората със свободни пари все по-често търсят по-добра инвестиция за спестяванията си, заради рекордно ниските нива на лихвите по депозитите. По данни на БНБ за май месец средният лихвен процент по срочните депозити до 1 година е под 0,5%. Купуването на второ жилище на морето се оказва добра алтернатива на спестовните влогове. Ваканционните имоти дават възможност за пасивни приходи при нисък риск, както и за печалби от продажба. Пазарът предлага голям избор от жилища, а цените са разнообразни. Освен това купувачите имат привилегията да отсядат в собствен дом на морето.

За разлика от класическите черноморски курорти, Поморие предлага и минерални извори и калолечение. Природните дадености на курорта и мекият климат позволяват по-дълъг период на успешно отдаване под наем. Българските и чуждите туристи избират Поморие предимно заради спокойствието и забележителностите на града. Голяма част от почиващите са семейства с деца, които търсят приятно и безопасно място за лятната си ваканция. Интерес има и от хората в по-напреднала възраст, които съчетават почивката на морето със СПА процедури. Градът се радва на стабилен интерес от страна на българските купувачи, като броят им се е утроил спрямо миналата година и делът им в Поморие вече е достигнал 30%, отчитат от Green Life Development & Resorts. От компанията очакват до 2018 г. процентът на българските купувачи, закупили имот през новия сезон, да се увеличи до 50%.

Апартаментите в затворените комплекси като Айвазовски парк в Поморие, предлагат различни удобства на ползвателите – собствена паркова среда, поддръжка на имота, собствен медицински център и други. Това несъмнено увеличава заетостта им. Комплексът предлага апартаменти с една спалня на цени между €30 000 и €40 000. "Ако човек разполага с €35 000, това е добра възможност за него да инвестира в апартамент в Поморие. Локацията е изключително благоприятна както за почивка през лятото със семейството, така и за отдаване на имота под наем", коментира Екатерина Желяпова, търговски директор в Green Life Development & Resorts. Доходността от такъв апартамент е около 4-5% на година ако собственикът използва услугата за гарантиран наем, при която фирмата-посредник поема целия ангажимент по отдаването. Ако избере да го отдава самостоятелно, възвръщаемостта може да достигне 7% годишно.

Вижте повече за комплекс Айвазовски парк


  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Аз получих първокласно обслужване от Силвия Гочева. Търсех апартамент във Варна и Силвия много ми ...
Благодаря на Евгени Златев от офиса във Варна за съдействието и доброто отношение, което показа едно ...
Бихме искали да благодарим на вашия екип за отличната помощ при покупката ни на имот в България. ...
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Последни Новини
В нови сгради купуват първо двустайните

19/Март/2019
Катерина Ковачева, Труд, 19.03.2019

Наличните двустайни апартаменти в сградите ново строителство се изчерпват най-бързо. През 2018 г. двустайните имат най-голям дял от закупените жилища като в София те формират около 65% от общия обем на сделките. 25% от закупените жилища са тристайни, а едностайните са 8%, разказаха брокери на имоти.

Средният размер на апартаментите в София е 80 кв. метра. Според сметките на брокерит... прочети повече

Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Знаете ли, че?
"Ню Йорк таймс" намери къща за 4 млн. долара в София

28/Февруари/2019
dnevnik.bg

Цените на недвижимите имоти в България бележат ръст, новото строителство се развива благодарение и на ниските лихви, а купувачи от чужбина заявяват интерес към покупки с инвестиционна цел. Тези характеристики на имотния пазар в България отбелязва "Ню Йорк таймс" в обширен обзор по темата.
прочети повече