Инвестират в центъра на Пловдив и търсят квартиранти

2017-10-17   |  Васил Ташевски, Монитор

Изкупуват кооперациите още по време на изграждането

Под тепетата хората с пари купуват жилища „на зелено" в центъра, като част от тях го правят с цел да дават имотите под наем, казват местни брокери. Според Събка Годумова, собственик на една от агенциите в града, се наблюдава ново строителство там, където имотът най-лесно ще се дава под наем и за това интересът е голям и към зоната около Медицинския университет в Пловдив. „Там цените на недостроените апартаменти достигат до 950 евро за квадрат, а в периферните квартали са около 500 евро/кв.м. В града много се строи, дори вече се вдигат кооперации и по протежение на шосето за Ягодово", допълва брокерката.

„Търсенето на новопостроени жилища е голямо и е концентрирано основно в централните зони на Пловдив", потвърждава казаното Пламен Минев, управител на друга посредническа агенция за имоти под тепетата. „Всичко обаче зависи от цената. На когото не му стигат парите за центъра, отива да търси апартамент в по-крайните кварталите. Много от купувачите обаче търсят жилища с акт 16, но когато се стигне до този етап на изграждане на сградите, изборът в тях вече е много ограничен, защото почти всичко е продадено вече. Тогава са останали основно най-непривлекателните апартаменти.

В последните години има бум на клиентите, купуващи директно още по време на строителството. На практика почти всичко се изкупува преди издаването на разрешението за ползване", обяснява брокерът и уточнява, че другите предпочитани зони освен центъра на Пловдив са кварталите „Кършияка" и началото на „Кючук Париж" около автогарата до бул. „Вапцаров". Минев допълва, че цените на жилищата в строеж в центъра са от 750 до 950 евро на квадратен метър. „В редките случаи, когато е останало нещо хубаво на среден етаж, с акт 16, с добро изложение, се продава към 1000 евро за единица площ", казва той. Анализ на пазара на други агенции сочи, че все още в Пловдив най-търсени си остават двустайните апартаменти както ново строителство, така и стари имоти.

Разгледайте нашите оферти ново строителство в гр. Пловдив

  Още новини

Споделете
Нова вълна морски оферти за Лято'2019!
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Още Новини

Последни регионални новини
Томичовият псалтир за първи път в България, ще бъде показан във Велико Търново и в София

Томичовият псалтир ще гостува за първи път в България. Заедно с Манасиевата хроника и Лондонското четвероевангелие, той е от най-изящните образци на илюстрованата българска ръкописна книга от 14-и век. Изданието е изработено в Търновската книжовна школа и се съхранява в Държавния исторически музей в Москва.

Велико Търново и София ще са двата български града, където по месец и полов... прочети повече

13 Август, 2019
Последни регионални новини
Много млади групи на Миндя рок фест тази година

Поредното издание на Миндя рок фест ще се състои от 23 до 25 август в едноименното село.

Миндя е домакин на 11-то поредно издание на музикалния фестивал. По пет групи ще свирят на вечер във всеки от фестивалните дни.

Преди 11 години започнахме с просветно усилие, защото тогава върлуваше чалгата, сподели пред „Хоризонт“ идеологът на фестивала Евгений Дайнов. „Ние реших... прочети повече

13 Август, 2019
Последни регионални новини
В Орешак започва най-големият Панаир на занаятите

Занаятчии от цялата страна се събират следващата седмица в троянското село Орешак за традиционния Панаир на занаятите, който е най-големият в Северна България и води началото си още от 18-и век. Той се организира в дните около храмовия празник на Троянския манастир \"Успение Богородично\" 15 август.

В парка на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в артателие... прочети повече

13 Август, 2019
Последни регионални новини
22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско

Започна 22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско. Най-голямото лятно джазсъбитие у нас се провежда от 6 до 10 август на площад „Никола Вапцаров“ в Банско. Концертите стартират в 19 часа.

Световни имена и най-добрите български джаз музиканти ще изнесат концерти на сцената, която по традиция е в центъра на града. Планинският ни курорт е пълнен с гости и фенове на музика... прочети повече

09 Август, 2019