Регионални новини

22.02.2017 Atlantis Homes 2 в Бургас, или какво е таунхаус и защо да го предпочетем пред класическата къща?

http://stroitelstvoimoti.com/

Когато чуете за къща в града, в съзнанието ви може би ведна­га изниква онази малка къщич­ка на мишока Стюърд Литъл от едноименния филм, притисната от масивните гиганти, които все повече завземат урбанизирани­те територии. Представете си обаче място, изпълнено с простор и зелени­на, което се намира само някол­ко метра от плажа. Спокойстви­ето е изцяло ваше, а динамиката на града е само на 10 минути път с кола. Разполагате с две лично ваши градини и винаги имате място да паркирате авто­мобила си.Това не е утопия. Наскоро в бургаския район „Сарафово ЮГ" завърши строителството на Atlantis Homes 2 - затво­рен комплекс от градски къщи, т.нар. таунхауси.

Какво е таунхаус?

Тази нова за България кон­цепция в световен мащаб е по­зната отдавна. Таунхаусите са група от къщи, които обикно­вено са обединени в общ ком­плекс. Модерните жилища са с обща архитектурна визия, като са долепени едно до друго. Сво­еобразните къщи са напълно са­мостоятелни и всяко домакин­ство разполага със свой вход и 2 собствени градини.

Лично пространство и сигурност

Именно комбинацията на тези два фактора е това, кое­то прави градските къщи по­желани от апартаментите и класическите къщи. В Atlantis Homes 2 всяко жилище има два етажа, които принадлежат изцяло на собственика. Високият брой на кражбите в индивидуалните селски къщи е фактор, който често отказва хората да пристъпят към по­купка на подобен имот, а охраната би излязла доста солено за семейния бюджет.От своя страна, таунхаусът се намира в затворен комплекс, обитаван целогодишно и от други живеещи. Тук отпадат всички притеснения, свързани с периодите, в които къщата се оставя необитаема. Друго пре­димство е и контролираният достъп при централния вход. Така собствениците се любуват едновременно на самостоятел­ност в дома си и предимството на постоянно обитавания и от други хора имот.

Значително по-малко разходи

Когато говорим за класи­ческа къща, един от най-клю­човите въпроси е как ще бъде отоплявана. Таунхаусите имат сериозно предимство в това отношение, тъй като само две от стените са външни, което автоматично означава по-ниски сметки за ток. Поддръжката на зелените пространства също е значител­но по-лесна. Ако желаят, соб­ствениците могат да си наемат градинар, който да ги отменя в тази работа и да си поделят разходите.За разлика от покупката на апартамент, където трябва да си купиш паркомясто отделно, при Atlantis Homes 2 паркомястото е безплатно.

Комфортен живот сред море от зеленина

Разпределението на този съ­временен тип дом също не е за пренебрегване. Активният или спокоен живот в къщата са въ­прос на личен избор. С влизането през вратата се оказвате във външната си градина - място, перфектно за барбекю, събиране с приятели или време, прекарано със се­мейството. Той е преграден от останалите с висока и плътна естествена растителност, която дава усещане за уют и уеди­нение. Влизайки в сградата, пред вас се намира просторна и светла всекидневна с кухненски бокс. На приземния етаж има още санитарен възел и килер. От другата страна на хола се намира вратата към втората гра­дина. Там е идеалното място за сутрешно кафе и чаша прясно изцеден фреш или спокоен следобед с любимата книга в ръка. Зелените пространства са и перфектно място за детска игра на напълно обезопасено място сред природата. Този тип жили­ще е идеален и за всички, които има свой домашен любимец.Второто ниво е отредено из­цяло за спалните помещения. Можете да се отдадете на то­тален релакс, за да отпочинете от напрегнатото ежедневие и да се заредите за новия ден. На този етаж се намира още един санитарен възел и тераса към с изглед към градината.

Общи пространства сред естествена растителност

Класиката сред затворените комплекси обикновено е общ басейн. Неговата поддръжка обаче често е доста скъпа, а и кой има нужда от това, когато плажът е само на 100 метра от входната му врата.Именно заради това създате­лите на Atlantis Homes 2 реша­ват да заложат на нестандартно и природосъобразно решение. В централната част на компле­кса изграждат алеи, изпълнени с дървета, цветя и храсти.Същевременно общите пространства са сведени до ми­нимум за сметка на по-големи лични градини. Това носи със себе си и един от най-големите плюсове - в комплекса няма такса поддръжка.

Защо инвестицията си струва?

Atlantis Homes 2 е изграден в престижния район на Бургас - „Сарафово ЮГ". През послед­ните години инвеститорите на проекта от „Атлантис България Холдинг" развиха уникална ин­фраструктура в района. През 2016 г те изградиха цялостната канализация на района, както и чисто нова улица, която свързва новите сгради с основната път­на артерия.Изключително положителен фактор е ниската плътност на застрояване, която е в пълен противовес с масовата урбани­зация в централните градски части. В синхрон с това и сгра­дите на компанията залагат на простора, както и на баланса между зелени и застроени пло­щи, който е все по-рядко срещан сред новото строителство. Разрастването на града в по­сока Сарафово е вече факт.

Мес­тоположението на жилищата в рамките на Бургас определя тях­ното лесно и бързо закупуване с ипотечен кредит, който по­крива до 90% от стойността им. Поради покачилото се търсене на готови жилища прогнозите са до няколко години цените на имоти в новия район да се увеличат значително. Това оп­ределя добрата ликвидност на жилищата - бърза продажба на цена около и над пазарната стойност на имота.Много от купувачите купу­ват жилища с ясната идея за добра инвестиция и бъдеща печалба. Те са привлечени и от факта, че на цената на апарта­мент в крайморски квартал като „Лазур", където плътността на застрояване е изключително висока, в „Сарафово ЮГ" могат да си купят самостоятелна градска къща.„Имаме купувачи не само от Бургас, но и от София, Пловдив и други големи градове. Значителен брой от покупките са на­правени от българи, които жи­веят в чужбина. Като цяло по-предприемчивите хора бързо се ориентират към успешната инвестиция. Все по-чести са случаите на клиенти, които из­бират да вложат парите си в наш имот", каза Елизавета Фучиджи, ръководител на търговския от­дел на холдинга.


Вижте луксозните къщи в комплекс "Atlantis Homes"


  Още новини
Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Коментари от клиенти
Искам да изразя благодарност към служителите на вашата фирма и лично на Ангел Соколов за ...
За мен Bulgarian Properties са най-големите професионалисти! Сергей от офиса в София и Стефан от ...
Благодаря на Диана Янева и на Мартин Полименов за професионално изпълнената сделка. За мен е ...
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Последни Новини
България е най-добрата ваканционна дестинация, според британците

11/Юни/2019
profit.bg

Българският курорт Слънчев бряг предлага на британските туристи най-доброто съотношение качество-цена, докато континенталната част на Испания продължава да примамва посетители с плажове, култура и кухня.

Това пише британският таблоид The Sun, цитирайки национален доклад за пътуванията на жителите на Обединеното кралство. Изборът на почивка на тези места може да спести на туристите п... прочети повече

Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Знаете ли, че?
Това е имотът бижу за $4 милиона в Бояна, който очарова Ню Йорк таймс

05/Март/2019
flagman.bg

Едно от най-реномираните издания в САЩ, а и по света - "Ню Йорк таймс" обръща внимание на ръста на цените на недвижимите имоти в България. В обширен обзор по темата, озаглавен: "На лов за къщи в България", авторите отбелязват, че новото строителство у нас се развива благодарение на ниските лихви, а к... прочети повече