Регионални новини

05.07.2013 Комплексите от затворен тип - инвестиция в спокойствие

Марица, Пловдив, 03.07.13

Попаднах случайно, изчаквайки среща във вътрешния двор на един от комплексите от затворен тип в Пловдив. Намираше се в широкото сърце на големия град, който, притиснат от бетона, пулсираше в ритъма на забързаното ежедневие на хилядите хора, дишаше заедно с пълните улици с коли, с прегрели в жегата мотори и морно поглеждаше към примамливата планинска зеленина на хоризонта.

Влизайки от прашната улица тук, сякаш се изгубих. Шумът изчезна, а умореният ми взор се оплете в свежа зеленина, изпъстрена с цветя. Погали ме мек ромон на успокояваща течаща вода, а красиви, добре поддържани кътчета за отмора ме примамиха да поседна. Две майки на съседна пейка отпиваха от кафето си, увлечени в разговор и наглеждаха играещите до прохладните води на фонтана деца. Недалече от тях татко скришом надзираваше над вестника русокоса тригодишна принцеса, която не слизаше от удобната люлка на детската площадка. Беше красиво, прохладно и пленително спокойно.

Винаги съм мислила, че подобно затворено пространство без полъх и просторна визия ще подтиска и ограничава природната ми същност. Но бяха помислили за всичко. Страничната стена на магазин Билла в съседство спираше шума от натовареният булевард “6 септември” и закриваше напрегнатата гледка от непрекъснато движещи се коли. Премерени пробиви между сградите пропускаха вятъра, но не и жегата, и шума от паркинга наблизо. Перфектно оформените алеи, затревените, добре поддържани градинки и естествената красота на цветята галеха сетивата. Удобно разположени в шезлонги на терасите си, някои от собствениците на жилищата в комплекса наблюдаваха отгоре това меко спокойствие, отдали се може би на заслужената си годишна почивка.

Оставаше ми четвърт час докато чакам, да се насладя на това райско местенце. И се сетих за друга част от града, паралелно разположена на тази, заключена между бул. “Мария-Луиза” и улица “Капитан Райчо”. Красиви, нови, непрекъснато увеличаващи се на брой кооперации, сбутани една в друга, борейки се за правото си да съществуват между бетонираните си малки, вътрешни дворчета. Те най-често изпълняваха ролята на подходи към гаражи, отколкото на място за игра. Въпреки всичко, сред този нажежен от слънцето бетон, всеки ден играеха деца, делейки и това малко, прашно пространство с паркираните наоколо коли. Дори и него обаче, някои от бившите собственици на терени се бяха изхитрили да запазят за себе си. Нямаше как да не отдам правото на предприемачите, дръзнали в трудни времена, да строят сгради като тази, с мисъл за хората, за децата.

Вярно е, че все още ни стряскат таксите за поддръжка на допълнителните общи части макар, че те се оказаха с 5, 10 или 15 лв. на месец в повече. Но дали тези няколко лева отгоре все пак не са инвестицията в спокойствието на нас и нашите деца, осигурявайки им защитено кътче, част от природата, в което да израснат щастливи? Това, разбира се, е въпрос на личен избор, а много често и на възможности. Хубавото е, че и пловдивчани вече имат правото да направят този избор.

Случайно попаднах в комплекс “Хеброс” на бул. “Марица”, но може би щях да се почувствам по същия начин и в двора на всеки един от новите жилищни комплекси от затворен тип, които през последните години гостоприемно отварят врати за своите настоящи и бъдещи собственици. Може би. Струва си човек поне да опита.

Заповядайте в офиса на BULGARIAN PROPERTIES в Пловдив, където ще ви предложим апартаменти в комплекс “Хеброс”.

Адрес:
Делови център Пловдив
Ул. „Хан Кубрат” 1
Етаж 4, офис 408
Тел./Факс: +359 32 275 498
E-mail: Моля, изпратете вашето запитване
Вижте Офис Пловдив на картата

  Още новини
Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Коментари от клиенти
Закупихме имот на Южното Черноморие със съдействието на брокер Иван Кунев и сме изключително доволни ...
Благодаря за професионалния подход на Петър Петаларев, Ивайло Влахов и Сергей Пеловски! Беше ...
Току-що продадох двустаен апартамент в България, като имах удоволствието да работя със Сергей ...
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Последни Новини
XI-ти Годишни награди на BULGARIAN PROPERTIES

20/Декември/2018

На празнична церемония в гр. София по време на тържеството за 15-тата ни годишнина BULGARIAN PROPERTIES връчи XI-тите си Годишни награди за постигнати най-добри резултати.

Представяме ви победителите за 2018 г.!

БРОКЕР НА ГОДИНАТА

• Голямата награда "Брокер на годината" за 2018 г. за втора поредна година получи Магдалена Тошева от Централен офис, София... прочети повече

Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Знаете ли, че?
С колко поскъпнаха имотите в София и какво да очакваме през 2019?

29/Ноември/2018
https://profit.bg

"За изминаващата 2018 г. можем да кажем, че беше успешна, интересна и динамична за имотния пазар в София, но с много по-плавни ръстове на всички показатели, както и с множество микроцикли, които променяха имотния пазар през различните месеци.

Като цяло, можем да я определим като стабил... прочети повече