Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Комплексите от затворен тип - инвестиция в спокойствие

2013-07-05   |  Марица, Пловдив, 03.07.13

Попаднах случайно, изчаквайки среща във вътрешния двор на един от комплексите от затворен тип в Пловдив. Намираше се в широкото сърце на големия град, който, притиснат от бетона, пулсираше в ритъма на забързаното ежедневие на хилядите хора, дишаше заедно с пълните улици с коли, с прегрели в жегата мотори и морно поглеждаше към примамливата планинска зеленина на хоризонта.

Влизайки от прашната улица тук, сякаш се изгубих. Шумът изчезна, а умореният ми взор се оплете в свежа зеленина, изпъстрена с цветя. Погали ме мек ромон на успокояваща течаща вода, а красиви, добре поддържани кътчета за отмора ме примамиха да поседна. Две майки на съседна пейка отпиваха от кафето си, увлечени в разговор и наглеждаха играещите до прохладните води на фонтана деца. Недалече от тях татко скришом надзираваше над вестника русокоса тригодишна принцеса, която не слизаше от удобната люлка на детската площадка. Беше красиво, прохладно и пленително спокойно.

Винаги съм мислила, че подобно затворено пространство без полъх и просторна визия ще подтиска и ограничава природната ми същност. Но бяха помислили за всичко. Страничната стена на магазин Билла в съседство спираше шума от натовареният булевард “6 септември” и закриваше напрегнатата гледка от непрекъснато движещи се коли. Премерени пробиви между сградите пропускаха вятъра, но не и жегата, и шума от паркинга наблизо. Перфектно оформените алеи, затревените, добре поддържани градинки и естествената красота на цветята галеха сетивата. Удобно разположени в шезлонги на терасите си, някои от собствениците на жилищата в комплекса наблюдаваха отгоре това меко спокойствие, отдали се може би на заслужената си годишна почивка.

Оставаше ми четвърт час докато чакам, да се насладя на това райско местенце. И се сетих за друга част от града, паралелно разположена на тази, заключена между бул. “Мария-Луиза” и улица “Капитан Райчо”. Красиви, нови, непрекъснато увеличаващи се на брой кооперации, сбутани една в друга, борейки се за правото си да съществуват между бетонираните си малки, вътрешни дворчета. Те най-често изпълняваха ролята на подходи към гаражи, отколкото на място за игра. Въпреки всичко, сред този нажежен от слънцето бетон, всеки ден играеха деца, делейки и това малко, прашно пространство с паркираните наоколо коли. Дори и него обаче, някои от бившите собственици на терени се бяха изхитрили да запазят за себе си. Нямаше как да не отдам правото на предприемачите, дръзнали в трудни времена, да строят сгради като тази, с мисъл за хората, за децата.

Вярно е, че все още ни стряскат таксите за поддръжка на допълнителните общи части макар, че те се оказаха с 5, 10 или 15 лв. на месец в повече. Но дали тези няколко лева отгоре все пак не са инвестицията в спокойствието на нас и нашите деца, осигурявайки им защитено кътче, част от природата, в което да израснат щастливи? Това, разбира се, е въпрос на личен избор, а много често и на възможности. Хубавото е, че и пловдивчани вече имат правото да направят този избор.

Случайно попаднах в комплекс “Хеброс” на бул. “Марица”, но може би щях да се почувствам по същия начин и в двора на всеки един от новите жилищни комплекси от затворен тип, които през последните години гостоприемно отварят врати за своите настоящи и бъдещи собственици. Може би. Струва си човек поне да опита.

Заповядайте в офиса на BULGARIAN PROPERTIES в Пловдив, където ще ви предложим апартаменти в комплекс “Хеброс”.

Адрес:
Делови център Пловдив
Ул. „Хан Кубрат” 1
Етаж 4, офис 408
Тел./Факс: +359 32 275 498
E-mail: Моля, изпратете вашето запитване
Вижте Офис Пловдив на картата

  Още новини

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024

Изпратете запитване