Регионални новини

05.07.2013 Комплексите от затворен тип - инвестиция в спокойствие

Марица, Пловдив, 03.07.13

Попаднах случайно, изчаквайки среща във вътрешния двор на един от комплексите от затворен тип в Пловдив. Намираше се в широкото сърце на големия град, който, притиснат от бетона, пулсираше в ритъма на забързаното ежедневие на хилядите хора, дишаше заедно с пълните улици с коли, с прегрели в жегата мотори и морно поглеждаше към примамливата планинска зеленина на хоризонта.

Влизайки от прашната улица тук, сякаш се изгубих. Шумът изчезна, а умореният ми взор се оплете в свежа зеленина, изпъстрена с цветя. Погали ме мек ромон на успокояваща течаща вода, а красиви, добре поддържани кътчета за отмора ме примамиха да поседна. Две майки на съседна пейка отпиваха от кафето си, увлечени в разговор и наглеждаха играещите до прохладните води на фонтана деца. Недалече от тях татко скришом надзираваше над вестника русокоса тригодишна принцеса, която не слизаше от удобната люлка на детската площадка. Беше красиво, прохладно и пленително спокойно.

Винаги съм мислила, че подобно затворено пространство без полъх и просторна визия ще подтиска и ограничава природната ми същност. Но бяха помислили за всичко. Страничната стена на магазин Билла в съседство спираше шума от натовареният булевард “6 септември” и закриваше напрегнатата гледка от непрекъснато движещи се коли. Премерени пробиви между сградите пропускаха вятъра, но не и жегата, и шума от паркинга наблизо. Перфектно оформените алеи, затревените, добре поддържани градинки и естествената красота на цветята галеха сетивата. Удобно разположени в шезлонги на терасите си, някои от собствениците на жилищата в комплекса наблюдаваха отгоре това меко спокойствие, отдали се може би на заслужената си годишна почивка.

Оставаше ми четвърт час докато чакам, да се насладя на това райско местенце. И се сетих за друга част от града, паралелно разположена на тази, заключена между бул. “Мария-Луиза” и улица “Капитан Райчо”. Красиви, нови, непрекъснато увеличаващи се на брой кооперации, сбутани една в друга, борейки се за правото си да съществуват между бетонираните си малки, вътрешни дворчета. Те най-често изпълняваха ролята на подходи към гаражи, отколкото на място за игра. Въпреки всичко, сред този нажежен от слънцето бетон, всеки ден играеха деца, делейки и това малко, прашно пространство с паркираните наоколо коли. Дори и него обаче, някои от бившите собственици на терени се бяха изхитрили да запазят за себе си. Нямаше как да не отдам правото на предприемачите, дръзнали в трудни времена, да строят сгради като тази, с мисъл за хората, за децата.

Вярно е, че все още ни стряскат таксите за поддръжка на допълнителните общи части макар, че те се оказаха с 5, 10 или 15 лв. на месец в повече. Но дали тези няколко лева отгоре все пак не са инвестицията в спокойствието на нас и нашите деца, осигурявайки им защитено кътче, част от природата, в което да израснат щастливи? Това, разбира се, е въпрос на личен избор, а много често и на възможности. Хубавото е, че и пловдивчани вече имат правото да направят този избор.

Случайно попаднах в комплекс “Хеброс” на бул. “Марица”, но може би щях да се почувствам по същия начин и в двора на всеки един от новите жилищни комплекси от затворен тип, които през последните години гостоприемно отварят врати за своите настоящи и бъдещи собственици. Може би. Струва си човек поне да опита.

Заповядайте в офиса на BULGARIAN PROPERTIES в Пловдив, където ще ви предложим апартаменти в комплекс “Хеброс”.

Адрес:
Делови център Пловдив
Ул. „Хан Кубрат” 1
Етаж 4, офис 408
Тел./Факс: +359 32 275 498
E-mail: Моля, изпратете вашето запитване
Вижте Офис Пловдив на картата

  Още новини
Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Коментари от клиенти
Доволен съм от вашето обслужване, имам идея за построяване на детски лагер по черноморието. ...
Професионално и бързо обслужване получих от Анди Пийч, който работи в офиса на BULGARIAN PROPERTIES ...
Уважаеми служители на компания BULGARIAN PROPERTIES! Искате да изразим искрени благодарности в ...
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Най-продаваният комплекс в София!
Последни Новини
Имотната агенция на годината откри офис и в Бургас

14/Юни/2019
profit.bg

BULGARIAN PROPERTIES откри нов офис в Бургас, информираха от имотната агенция на годината за Profit.bg.

Това е част от стратегията на компанията за присъствие със собствени офиси във всички големи градове и курорти в страната.

Той се намира в модерна офис сграда в кв. Лазур с адрес: ул. Адам Мицкевич 5, вх. Б, ет. 2, офис 2.

Регионални мениджъри за Бур... прочети повече

Последни регионални новини
Пловдивска област е на седмо място в страната по размер на средна месечна работна заплата

16/Май/2019
focus-radio.net, 15.05.2019

По размер на средната месечна работна заплата през първото тримесечие на 2019 година, Пловдивска област заема седмо място сред всички 28 области в страната.

Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Валентин Точев, главен експерт в Териториалното статистическо бюро-Юг. С най-висока средна месечна работна заплата е област София – 1 656 лв., а с най-ниска е област Благоевград – 779 лв. прочети повече

Знаете ли, че?
Възвръща ли се интересът на британците към имотите в България?

08/Май/2019
www.investor.bg

България може да е най-бедната страна членка на ЕС, но предлага многобройни възможности за закупуване на имот. До 10 хил. британски граждани наричат балканската страна свой дом. Много от тях са се сдобили с имот по време на бума в началото на 90-те години на миналия век, когато имоти можеха да бъдат... прочети повече