Регионални новини

09.06.2015 Край Търново купуват къщи за 60 000 лева

Преса, бр.154, 09.06.2015

Селските къщи край Велико Търново са сред най-търсените в страната, а средната цена на сделките е между 50 000 и 60 000 лева. Според брокери от утвърдените агенции за недвижими имоти регионът се нарежда на едно от първите места у нас по сделки с имоти в селата.

Областта успешно конкурира Черноморието, показали справките от продажбите в отделните региони от началото на годината. Нито една от агенциите за недвижими имоти обаче не разкри колко продажби е осъществила от януари насам с мотив, че тези данни са търговска тайна.

Най-търсени са къщите, които са в разстояние до 20 километра от Велико Търново. Българите купуват главно на цени около 50 000 лева. Те търсят или ново строителство, или стари къщи с основен ремонт и подмяна на цялото обзавеждане. Чужденците са склони да отделят до 80 000 лева.

Изискванията им са малко по-големи - те претендират за наличието на голяма градина с басейн и външно барбекю. Поне по 30 нови семейства са се заселили през последните две години в селата Бе-ляковец, Шемшево, Леденик, Шереметя, Присово, Пчелище, Вонеща вода. По пет къщи във всяко от седемте най-близки села до старата столица са взети от столичани.

Англичаните и руснаците пък са най-честите чуждестранни заселници край старопрестолния град. Търновци също купуват къщи, в които живеят или през уикендите, или през топлия сезон.

„Нямаме село със затихващи функции. Навсякъде кипи живот, има детски центрове и пенсионерски клубове", хвали се председателят на Сдружението на кметовете и кметски наместници към община Велико Търново Благовеста Факирова.

През последните пет години населението на общината не намалява и варира между 91 300 и 91 700 души. В село Леденик се гордеят с положителен естествен прираст - новородените са с няколко повече от починалите.

Нарастват и разрешенията за строеж на нови вили. Само за миналата година одобрените от главния архитект на община Велико Търново Николай Малаков проекти са над 60. Те са три пъти повече спрямо 2013 г.

Разгледайте имоти за продажба в района на Велико Търново

  Още новини
Последни регионални новини
Круизът Бургас – Истанбул ще струва €70 в двете посоки

20/Юни/2019
https://lupa.bg

От 1-ви юни до 15-и септември следващата година се очаква да стартира редовната круизна линия Бургас – Инеада – Истанбул. 70 евро ще бъдат цените на билетите в двете посоки, а за сезон са планирани 45 плавания в едната и в другата посока.

От Морската гара в Бургас до турския град Инеада плаването ще продължава около 2 часа, а до Истанбул – 4,5 часа като се избягват границите.
... прочети повече

Коментари от клиенти
Искам да благодаря на целия екип на BULGARIAN PROPERTIES за професионализма им и в частност на ...
Аз съм много доволен от обслужването, което получих от компания BULGARIAN PROPERTIES. Аз купих къща ...
Разглеждам офертите на сайта на Bulgarian Properties през последните 8 години и когато дойде ...
Най-продаваният комплекс в София!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Последни Новини
Преди 98 години Варна официално е обявена за морски курорт

13/Юни/2019
actualno.com

На 10 юни 1921 година със специално Постановление № 21 на варненската управа, което през 1925 година е утвърдено и с Царски указ, морската ни столица официално е провъзгласена за „специален и свободен курортен град”.

Именно с това решение, варненската община получава правото да събира курортна такса и да сключва заеми за развитието на летовището.

Точно преди 98 годи... прочети повече

Последни регионални новини
180 млн. лв. инвестиции в Търново само за 2 години

08/Март/2019
24 часа, 08.03.2019, с. 8

Велико Търново е един от градовете, които през последните няколко години имат бърз икономически растеж, каза по време на дискусия "Икономически перспективи пред България в контекста на глобалните процеси" кметът Даниел Панов.

Данните са от доклади на дипломатическите мисии у нас и проучвания, правени в тази насока и станали ясни при посещението на представители на Световната банка ... прочети повече

Знаете ли, че?
Жилищният пазар в София бележи силна динамика през първото тримесечие на 2019 г.

24/Юни/2019
в-к Строител, Десислава Бакърджиева

Вижте оригиналната статия тук (pdf)

„Първите месеци на годината ни изненадаха с по-висока активност. Имотният пазар като че ли превключи на по-висока скорост още със старта на 2019 г. и в момента определено е във възход с нараснали обеми и много силна динамика.”

Това об... прочети повече