Регионални новини

17.04.2014 Магическият замък в София - хотел и музей на едно място

www.stroitelstvo.info, 31.03.2014

В центъра на София, в непосредствена близост до хотел "Хемус", се намира първият у нас Магически замък - изграден по подобие на единствения "Магичен замък" в света - Magic Castle Hollywood. Очаква се сградата да бъде официално открита през май т.г.

Сградата е представлява комплекс от:
- 20 хотелски стаи
- Музей - кафе на партера
- Фоайе - което е старият хол от къщата на Мистер Сенко (изцяло реставриран)
- Худини клуб - музей със сцена за магични представления и малък театър.

Оригиналната къща на Мистер Сенко е била изградена 1954 г. - от същия архитект, който е проектирал Народната банка в София. Астор закупува къщата на Мистер Сенко в края на февруари 1989 г.

Изграденият сега хотел е строен около къщата на Сенко (крило отпред и крило отзад, плюс 3 етажа отгоре). Тоест холът, двете спални и мазето от къщата на Сенко са запазени изцяло и вградени в новата постройка.

Постройката е изградена с армиран бетон, тухли, гипскартонови стени (интериор), изолация 8 см. Плановете предвиждат следващата година да бъдат монтирани слънчеви батерии - целият покрив представлява тераса, където могат да се инсталират такива батерии.

Интериорът
Интериорът е класически. Идеята за хотелските стаи е да се предоставят всички съвременни удобства на клиента, без това да натежи на интериора. Цвeтовата гама е в меки неутрални цветове, мебелите са масивни - френски стил. След откриването стаите ще бъдат с имена на известни магове и част от декора ще е в този стил. Осветлението е предимно LED (насочено към стените), а останалата част са енергоспестяваши крушки (осветление).

Музеят
Сградата е почти готова, в момента се извършват довършителни работи към към клуб "Худини". Обзавеждане на музей, фоайе и клуб. За тази част от сградата фирмата инвеститор "Ред Касел" ЕООД получи кредит в размер от 300 000 лв. от Фонда за устойчиво развитие на София JESSICA.

Сумата ще бъде изразходвана за завършваща част от процеса на изграждане на Магическия замък, като акцентът е върху финансиране на дейностите, пряко свързани с насърчаване на развитието на културната инфраструктура. Предвиждат се: извършване на строително-ремонтни работи по новостроящите се обекти с включена музейна част, доставка на оборудване, закупуване на експонати на илюзионното изкуство, както и осигуряване в целия комплекс и на достъп за хора с увреждания.

Част от обзавеждането и обурудването на музейната част ще се донесе от САЩ - предоставено е от компания "Stage Tops USA" (това е компанията, която прави сцени на световно ниво за рок концерти, филми, телевизионни предавания, церемонията на Оскарите в Калифорния и за филмовия фестивал в Доха, Катар).

Вижте най-новите ни оферти от София

  Още новини
Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Коментари от клиенти
Работят качествено и бързо, без никакви проблеми. Препоръчвам работата и услугите на BULGARIAN ...
Искам да благодаря на Магдалена Тошева за професионалното отношение, оперативността и пълното ...
От около година търся подходяща къща на село, като досега не бях попаднал на нещо, което да отговаря ...
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Последни Новини
В-к 24 часа: 19 г. по-късно британците се завръщат на имотния пазар у нас

03/Юни/2019
Христо Николов, В-к 24 часа

В специалното приложение за имоти на в-к 24 часа "Идеален дом. Иновации и стил" бе публикуван материал на британското издание A Place In The Sun, цитиращ данните и наблюденията на BULGARIAN PROPERTIES относно чуждестранния интерес към имотите в България.

Вижте оригиналната статия тук (pdf)

Британските купувачи бяха първите, които се отдръпнаха от българския пазар още ... прочети повече

Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Знаете ли, че?
Очаква се икономиката тази година да е малко по-добра от миналата

08/Май/2019
www.mediapool.bg, 07.05.2019

Европейската комисия очаква икономическият растеж у нас леко да се възстанови тази година и да достигне 3.3% на фона на отчетените 3.1% през 2018 г. Това става ясно от пролетната икономическа прогноза на комисията. За сравнение, прогнозата на българското правителство за 2019 г., която първоначално бе... прочети повече