Регионални новини

17.04.2014 Магическият замък в София - хотел и музей на едно място

www.stroitelstvo.info, 31.03.2014

В центъра на София, в непосредствена близост до хотел "Хемус", се намира първият у нас Магически замък - изграден по подобие на единствения "Магичен замък" в света - Magic Castle Hollywood. Очаква се сградата да бъде официално открита през май т.г.

Сградата е представлява комплекс от:
- 20 хотелски стаи
- Музей - кафе на партера
- Фоайе - което е старият хол от къщата на Мистер Сенко (изцяло реставриран)
- Худини клуб - музей със сцена за магични представления и малък театър.

Оригиналната къща на Мистер Сенко е била изградена 1954 г. - от същия архитект, който е проектирал Народната банка в София. Астор закупува къщата на Мистер Сенко в края на февруари 1989 г.

Изграденият сега хотел е строен около къщата на Сенко (крило отпред и крило отзад, плюс 3 етажа отгоре). Тоест холът, двете спални и мазето от къщата на Сенко са запазени изцяло и вградени в новата постройка.

Постройката е изградена с армиран бетон, тухли, гипскартонови стени (интериор), изолация 8 см. Плановете предвиждат следващата година да бъдат монтирани слънчеви батерии - целият покрив представлява тераса, където могат да се инсталират такива батерии.

Интериорът
Интериорът е класически. Идеята за хотелските стаи е да се предоставят всички съвременни удобства на клиента, без това да натежи на интериора. Цвeтовата гама е в меки неутрални цветове, мебелите са масивни - френски стил. След откриването стаите ще бъдат с имена на известни магове и част от декора ще е в този стил. Осветлението е предимно LED (насочено към стените), а останалата част са енергоспестяваши крушки (осветление).

Музеят
Сградата е почти готова, в момента се извършват довършителни работи към към клуб "Худини". Обзавеждане на музей, фоайе и клуб. За тази част от сградата фирмата инвеститор "Ред Касел" ЕООД получи кредит в размер от 300 000 лв. от Фонда за устойчиво развитие на София JESSICA.

Сумата ще бъде изразходвана за завършваща част от процеса на изграждане на Магическия замък, като акцентът е върху финансиране на дейностите, пряко свързани с насърчаване на развитието на културната инфраструктура. Предвиждат се: извършване на строително-ремонтни работи по новостроящите се обекти с включена музейна част, доставка на оборудване, закупуване на експонати на илюзионното изкуство, както и осигуряване в целия комплекс и на достъп за хора с увреждания.

Част от обзавеждането и обурудването на музейната част ще се донесе от САЩ - предоставено е от компания "Stage Tops USA" (това е компанията, която прави сцени на световно ниво за рок концерти, филми, телевизионни предавания, церемонията на Оскарите в Калифорния и за филмовия фестивал в Доха, Катар).

Вижте най-новите ни оферти от София

  Още новини
Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Коментари от клиенти
Здравейте, Бих искала да изкажа огромните си благодарности към целият екип на Бългериан Пропертис. ...
Благодаря на BULGARIAN PROPERTIES и в частност на Даниел Стоичков за бързото отдаване под наем на ...
Искаме да изразим огромна благодарност на Бисер Любенов за помощта и добра организация на ...
каза Алла от
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Последни Новини
Пазарът на имоти 2019: За кого ще са плюс по-високите лихви

17/Януари/2019
dnevnik.bg

Ако през 2018 г. нуждаещите се от жилищен имот искаха да купят, а банките - да кредитират, то 2019-та се очертава като година на стабилност. Очакваното засилване на строгостта на банките при финансирането и повишението на лихвените нива покрай подготовката на България да влезе в чакалнята на еврозоната, ще балансират пазара, купувачите ще имат по-голям избор, а това ще успокои цените. Това сочат п... прочети повече

Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Знаете ли, че?
Кои са зоните с най-голям потенциал за развитие в София?

25/Октомври/2018
www.investor.bg

Северните райони в София са логичните зони за развитие на града, но трябва да се има предвид и цикличният характер на пазара на недвижими имоти. В години на бум е добре общината да се съсредоточи върху доразвиването на вече съществуващите зони и да обръща поглед към нови зони в годините на затишие. ... прочети повече