Регионални новини

17.04.2014 Магическият замък в София - хотел и музей на едно място

www.stroitelstvo.info, 31.03.2014

В центъра на София, в непосредствена близост до хотел "Хемус", се намира първият у нас Магически замък - изграден по подобие на единствения "Магичен замък" в света - Magic Castle Hollywood. Очаква се сградата да бъде официално открита през май т.г.

Сградата е представлява комплекс от:
- 20 хотелски стаи
- Музей - кафе на партера
- Фоайе - което е старият хол от къщата на Мистер Сенко (изцяло реставриран)
- Худини клуб - музей със сцена за магични представления и малък театър.

Оригиналната къща на Мистер Сенко е била изградена 1954 г. - от същия архитект, който е проектирал Народната банка в София. Астор закупува къщата на Мистер Сенко в края на февруари 1989 г.

Изграденият сега хотел е строен около къщата на Сенко (крило отпред и крило отзад, плюс 3 етажа отгоре). Тоест холът, двете спални и мазето от къщата на Сенко са запазени изцяло и вградени в новата постройка.

Постройката е изградена с армиран бетон, тухли, гипскартонови стени (интериор), изолация 8 см. Плановете предвиждат следващата година да бъдат монтирани слънчеви батерии - целият покрив представлява тераса, където могат да се инсталират такива батерии.

Интериорът
Интериорът е класически. Идеята за хотелските стаи е да се предоставят всички съвременни удобства на клиента, без това да натежи на интериора. Цвeтовата гама е в меки неутрални цветове, мебелите са масивни - френски стил. След откриването стаите ще бъдат с имена на известни магове и част от декора ще е в този стил. Осветлението е предимно LED (насочено към стените), а останалата част са енергоспестяваши крушки (осветление).

Музеят
Сградата е почти готова, в момента се извършват довършителни работи към към клуб "Худини". Обзавеждане на музей, фоайе и клуб. За тази част от сградата фирмата инвеститор "Ред Касел" ЕООД получи кредит в размер от 300 000 лв. от Фонда за устойчиво развитие на София JESSICA.

Сумата ще бъде изразходвана за завършваща част от процеса на изграждане на Магическия замък, като акцентът е върху финансиране на дейностите, пряко свързани с насърчаване на развитието на културната инфраструктура. Предвиждат се: извършване на строително-ремонтни работи по новостроящите се обекти с включена музейна част, доставка на оборудване, закупуване на експонати на илюзионното изкуство, както и осигуряване в целия комплекс и на достъп за хора с увреждания.

Част от обзавеждането и обурудването на музейната част ще се донесе от САЩ - предоставено е от компания "Stage Tops USA" (това е компанията, която прави сцени на световно ниво за рок концерти, филми, телевизионни предавания, церемонията на Оскарите в Калифорния и за филмовия фестивал в Доха, Катар).

Вижте най-новите ни оферти от София

  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Благодарение на Вашата агенция отдадохме под наем луксозен апартамент в София! Впечатлени сме от ...
Искам да благодаря на Bulgarian properties и целия екип и най вече на брокера Богдан Тончев за ...
Уважаеми г-не/г-жо, Благодаря Ви за бързата реакция на запитването ми. С удоволствие ще правя ...
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Най-продаваният комплекс в София!
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Последни Новини
BULGARIAN PROPERTIES с награди за Агенция и Брокер на годината!

21/Март/2019

Изключително сме горди да споделим с вас, че получихме двете най-престижни отличия в Годишните награди на Imoti.net:

🏆 Агенция на годината
и
🏆 Брокер на годината, с която беше удостоен нашия топ брокер Магдалена Тошева

Тези награди са за постигнатите резултати през 2018 г. - годината, в която BULGARIAN PROPERTIES навърши 15 години. прочети повече

Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Знаете ли, че?
New York Times: Цените на жилищата в София растат, но предлагането настига търсенето

01/Март/2019
investor.bg

Американското издание New York Times публикува статия за жилищния пазар в България, в който обобщава тенденциите в цените от миналата година и очакванията за тази година, профила на купувачите и препятствията, с които обикновено се сблъскват чужденците, придобиващи жилище у нас.

Матери... прочети повече