Регионални новини

04.06.2013 Много израелски инвеститори тепърва ще влагат капитала си в Пловдив

Марица, Пловдив, бр. 125, 31.05.13

Интервю с Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в България.

Пловдив освен апетитна бизнес и инвестиционна дестинация за азиатските компании, се оказа и вече доказан партньор на Израел. За последните години израелските компании са инвестирали близо 15 милиона в селскостопанска дейност и производство, с което регионът ни е най-примамлив. Друг основен интерес за Израел представляват инвестициите в индустриални зони и развитие на промишлеността.

- Господин посланик, с какво Пловдив превъзхожда другите градове в България, за да се превърне в център на израелските инвестиции у нас?

- Шалом на Пловдив. Има няколко аргумента в полза на любимия ми град. Намира се в центъра на България, има богата история и красива архитектура, археология, която привлича туристи... Всички елементи на живота в града допълват избора на инвеститорите. Не бива да подминаваме и един много съществен за историята на двата народа - спасяването на българските евреи точно тук преди 70 г., благодарение на Българската православна църква, Пловдивската епархия и тогавашния митрополит, а после патриарх Кирил. Има хора, които помнят онези години. Днес църква и общество са в кооператив. Затова мисля, че центърът е тук и мястото е хубаво. Вярвам, че още много инвеститори ще дойдат и ще вложат капитал в този район, защото това ще е добра инвестиция в бъдещето.

- Израелските предприемачи в кои сектори на икономиката предпочитат да инвестират?

- В индустрията - за нуждите на България и за експорт, износ в други държави. Предимно в областта на хранителната промишленост, в селското стопанство, в земеделието... Скоро ще има масив от ябълки, подготвят се и за засаждане на други култури. Този процес не започва сега, има инвестиции в недвижими имоти, сгради, здравеопазване, той съществува. Сега правим нови добавки със съдействието на общината. Т.е. върви нагоре, а не назад.

Разгледайте всички наши оферти на имоти в района на Пловдив

  Още новини
Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Коментари от клиенти
Бихме искали да изразим нашата благодарност на брокерите на BULGARIAN PROPERTIES от Бургаския офис – ...
С големи благодарности на консултант недвижими имоти Любка Михова за разбирането и търпение при ...
Наскоро продадохме наш имот в Боровец чрез BULGARIAN PROPERTIES. По време на целия процес работихме ...
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Последни Новини
Апартаментите носят доходност от 5%

04/Юни/2019
Труд, 04.06.2019, с. 20

Ниските лихви по кредитите, постоянно увеличаващото се население на София, по-високите заплати и по-малкият брой нови сгради по време на така наречената криза, дадоха своето отражение на пазара на имоти и повишиха както продажните цени, така и наемните нива.

Покупко-продажбата на имот е едно от най-важните събития в живота на българина. Всеки се стреми да вземе възможно най-правилно... прочети повече

Последни регионални новини
Пловдивска област е на седмо място в страната по размер на средна месечна работна заплата

16/Май/2019
focus-radio.net, 15.05.2019

По размер на средната месечна работна заплата през първото тримесечие на 2019 година, Пловдивска област заема седмо място сред всички 28 области в страната.

Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Валентин Точев, главен експерт в Териториалното статистическо бюро-Юг. С най-висока средна месечна работна заплата е област София – 1 656 лв., а с най-ниска е област Благоевград – 779 лв. прочети повече

Знаете ли, че?
Това е имотът бижу за $4 милиона в Бояна, който очарова Ню Йорк таймс

05/Март/2019
flagman.bg

Едно от най-реномираните издания в САЩ, а и по света - "Ню Йорк таймс" обръща внимание на ръста на цените на недвижимите имоти в България. В обширен обзор по темата, озаглавен: "На лов за къщи в България", авторите отбелязват, че новото строителство у нас се развива благодарение на ниските лихви, а к... прочети повече