Регионални новини

17.11.2017 Над 200 млади вина дефилират в Пловдив

http://plovdiv.dir.bg

Над двеста вида вина ще се представят на фестивала "Дефиле на младото вино" в Пловдив на 24, 25 и 26 ноември, съобщиха от Съвета по туризъм - Пловдив.

Участниците в деветото издание на събитието са повече и са 36 водещи винопроизводители от цялата страна и още четири фирми за производство на храни.

Както обикновено фестивалът ще се проведе в неповторимата атмосфера на 15 емблематични места на Старинен Пловдив и както винаги в последната събота и неделя на месец ноември.

Официалното откриване на "Дефиле на младото вино", в петък /24 ноември, от 14 часа/, по традиция е предшествано от Дионисиево шествие до Стария град с участието на ансамбъл "Тракия".

Отварянето на бъчва с младо вино, предоставена от миналогодишен носител на приза Златен "Дионис" ще даде символичен старт на фестивала на младото вино.

В седмицата преди събитието се провеждат т.н. "Дни на младото вино", в които организаторите са предвидили богата културна програма - караоке парти, специални тематични винени дегустации, филм показващ възстановка на древен тракийски ритуал за винопроизводство и танцов спектакъл.

Специална дегустационна комисия ще определи тазгодишните победители в категориите млади бели, червени и розе вина, като призовете /Златен, Сребърен, Бронзов и Платинен Дионис /ще бъдат връчени по време на "Вечер на майсторите на виното" в събота.

За първи път тази година четири винарски изби ще представят и специални БИО вина.

Миналата година посетителите на "Дефиле на младото вино" бяха 18 000 души, а тази година очаквам повече, каза Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм - Пловдив, организатор на събитието.

По думите му в деветото издание на "Дефилето" ще се представят близо 250 млади вина, като се очаква винопроизводителите да донесат общо около 10 тона вино от новата реколта.

"Всяка година се увеличават се участниците, защото намират смисъл да представят продукцията си по време на фестивала, привличащ любителите на младото вино в Пловдив", каза още Фратев.

Той добави, че тази година се очакват и гости от Русия, Сърбия, Гърция и Турция.

"Дефиле на младото вино" се организира от Съвета по туризъм - Пловдив, община Пловдив, Университета по хранителни технологии, ОИ "Старинен Пловдив" и други.

Фестивалът е част събитийният календар на Пловдив и от Националния туристически календар.

Вижте актуални предложения за ново строителство в гр. Пловдив


  Още новини
Последни регионални новини
Круизът Бургас – Истанбул ще струва €70 в двете посоки

20/Юни/2019
https://lupa.bg

От 1-ви юни до 15-и септември следващата година се очаква да стартира редовната круизна линия Бургас – Инеада – Истанбул. 70 евро ще бъдат цените на билетите в двете посоки, а за сезон са планирани 45 плавания в едната и в другата посока.

От Морската гара в Бургас до турския град Инеада плаването ще продължава около 2 часа, а до Истанбул – 4,5 часа като се избягват границите.
... прочети повече

Коментари от клиенти
В допълнение към гореспомената благодарност бих искала да се обърна към Татяна Олейник, консултант ...
От няколко месеца съм клиент на Bulgarian Properties. Свързах се с брокер г-н Стилиян Георгиев, ...
Искам да благодаря на Bulgarian properties и целия екип и най вече на брокера Богдан Тончев за ...
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Луксозен комплекс на ул. Мур до бул. България
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Последни Новини
Полина Стойкова: Опасност от прегряване на пазара на недвижими имоти няма

17/Юни/2019
infostock.bg, репортер Здравко Василев

Все повече инвеститори се насочват към покупка на недвижима собственост. Цените на недвижимите имоти в България продължават да нарастват със завидни темпове, като вече се доближават до предкризисните си нива. За повече подробности относно ситуацията на пазара потърсихме Полина Стойкова*, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES и ръководител отдел "Анализи и прогнози".

Офертнит... прочети повече

Последни регионални новини
Програма за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата

04/Януари/2019
Peika.bg

ДАТА: Oт 11 Януари 2019 до 13 Януари 2019 МЯСТО: Стария град, Пловдив, България

Старият град с артистични изненади за дългия уикенд (11-13 .01.) за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата

Пловдив е в трескава подготовка за предстоящото голямо откриване на Европейска столица на културата, наситено с артистични изненади за дългия уикенд под мотото „Ние ... прочети повече

Знаете ли, че?
Жилищният пазар в София бележи силна динамика през първото тримесечие на 2019 г.

24/Юни/2019
в-к Строител, Десислава Бакърджиева

Вижте оригиналната статия тук (pdf)

„Първите месеци на годината ни изненадаха с по-висока активност. Имотният пазар като че ли превключи на по-висока скорост още със старта на 2019 г. и в момента определено е във възход с нараснали обеми и много силна динамика.”

Това об... прочети повече