Регионални новини

09.09.2013 От 340 евро започва квадратът на новите апартаменти в Пловдив

Марица, Пловдив, бр. 206, 03.09.13

Сериозен ръст в броя на сделките с недвижими имоти отчитат от националното сдружение “Недвижими имоти” за шестте месеца на тази година. През първото тримесечие увеличението е било 25% на годишна база, а за полугодието - 11 на сто.

Според експертите през третото тримесечие най-вероятно ще се запази тенденцията на нарастване на броя на сделките, а през четвъртото ще видим ръст на годишна база. Интересен факт е, че голяма част от покупките на недвижими имоти се извършват с лични спестявания.

Справка на “Марица” в пловдивските агенции показа, че продължава тенденцията на стабилност на пазара. В момента квадратът на жилищата в Пловдив масово се търгува между 340 и 500 евро в зависимост от местоположението и екстрите. Нов монолит 49 кв. м в новоизграждаща се луксозна сграда в квартал “Въстанически” например се предлага на цена 16 600 евро. Апартаментът е с дневна с трапезария и кухненски бокс, една спалня, баня с тоалетна, антре и една тераса, а като екстра брокерите посочват наличието на 6-камерна PVC дограма.

Тухлено жилище в “Беломорски” може да се намери за 450-470 евро на квадратен метър. 29 900 евро искат за двустаен апартамент от 66 кв. м в квартала, оборудван с икономична дилърна система са отопление и охлаждане. Тристаен апартамент в масивна тухлена кооперация на центъра, в близост до Синдикалния дом, пък се продава за 49 700 евро, или 497 евро на квадрат. Имотът се състои от кухня, хол с преход към две самостоятелни спални, две тераси, баня, тоалетна, сухо помещение, антре, коридор, мазе и таван. В цената е включен и гараж, намиращ се във вътрешен двор.

По данните на “Недвижими имоти” в последните 4-5 години пазарът на земеделски земи е най-динамичен и пазарът на недвижими имоти е пряко свързан с него. “Хората, които продават земя, логично влагат освободените средства в жилищни недвижими имоти. Тази година се надяваме да приключи със стабилност и с подобряване на макросредата и догодина броят на покупките на стартиралото ново строителство да се повишава”, посочват от сдружението. И отчитат, че що се отнася до селските имоти, които през последните години се купуваха основно от англичани, в момента представляват интерес за руските граждани.

Разгледайте нашите оферти на имоти в Пловдив за продажба и под наем

  Още новини
Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Коментари от клиенти
С помощта на регионалния мениджър за Варна г-н Евгени Златев, както и със съдействие на брокера г-н ...
Благодарим на нашият брокер Ангел Соколов (клон Варна). Абсолютно професионално извършена сделка при ...
Искам да благодаря на мениджъра на компания BULGARIAN PROPERTIES - Ангел Соколов. При сключване на ...
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Най-продаваният комплекс в София!
Последни Новини
Ипотечните кредити са рекордно евтини

02/Януари/2019
Труд, 29.12.18, с.6

Ипотечните кредити са рекордно евтини, сочат данните на БНБ. През ноември средният годишен процент на разходите (ГПР), който включва лихвите и всички такси и комисионни, по жилищните заеми в евро намаля до 4,22%, при 4,30% през октомври. Левовите ипотечни кредити за домакинствата са още по-евтини като средният ГПР е 3,59%.

През ноември се понижават лихвите и таксите и по потребител... прочети повече

Последни регионални новини
ПЛОВДИВ ДЖАЗ ФЕСТ' 2018

22/Октомври/2018
http://www.visitplovdiv.com

Тази година Пловдив Джаз Фест ще се проведе от 31-ви октомври до 3 ноември като част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и отново ще посрещне едни от най-забележителните световни джаз артисти.

По традиция концертите ще се случат в Дома на културата „Борис Христов“. За четвърти път в началото на ноември Пловдив ще бъде преобразен чрез музиката, благодар... прочети повече

Знаете ли, че?
„Зона Б-5" - експеримент и модерна архитектура в действие

03/Декември/2018
Строител, бр.48, 30.11.18, с.22

В Деня на отворените Врати Общинското предприятие „Софпроект - ОГП", което отговаря за Общия градоустройствен план, организира архитектурна обиколка на кв. „Зона Б-5". В нея се включиха експерти, студенти и хора с интерес и активно отношение към развитието на града, които бяха водени от Даяна Николов... прочети повече