Регионални новини

09.09.2013 От 340 евро започва квадратът на новите апартаменти в Пловдив

Марица, Пловдив, бр. 206, 03.09.13

Сериозен ръст в броя на сделките с недвижими имоти отчитат от националното сдружение “Недвижими имоти” за шестте месеца на тази година. През първото тримесечие увеличението е било 25% на годишна база, а за полугодието - 11 на сто.

Според експертите през третото тримесечие най-вероятно ще се запази тенденцията на нарастване на броя на сделките, а през четвъртото ще видим ръст на годишна база. Интересен факт е, че голяма част от покупките на недвижими имоти се извършват с лични спестявания.

Справка на “Марица” в пловдивските агенции показа, че продължава тенденцията на стабилност на пазара. В момента квадратът на жилищата в Пловдив масово се търгува между 340 и 500 евро в зависимост от местоположението и екстрите. Нов монолит 49 кв. м в новоизграждаща се луксозна сграда в квартал “Въстанически” например се предлага на цена 16 600 евро. Апартаментът е с дневна с трапезария и кухненски бокс, една спалня, баня с тоалетна, антре и една тераса, а като екстра брокерите посочват наличието на 6-камерна PVC дограма.

Тухлено жилище в “Беломорски” може да се намери за 450-470 евро на квадратен метър. 29 900 евро искат за двустаен апартамент от 66 кв. м в квартала, оборудван с икономична дилърна система са отопление и охлаждане. Тристаен апартамент в масивна тухлена кооперация на центъра, в близост до Синдикалния дом, пък се продава за 49 700 евро, или 497 евро на квадрат. Имотът се състои от кухня, хол с преход към две самостоятелни спални, две тераси, баня, тоалетна, сухо помещение, антре, коридор, мазе и таван. В цената е включен и гараж, намиращ се във вътрешен двор.

По данните на “Недвижими имоти” в последните 4-5 години пазарът на земеделски земи е най-динамичен и пазарът на недвижими имоти е пряко свързан с него. “Хората, които продават земя, логично влагат освободените средства в жилищни недвижими имоти. Тази година се надяваме да приключи със стабилност и с подобряване на макросредата и догодина броят на покупките на стартиралото ново строителство да се повишава”, посочват от сдружението. И отчитат, че що се отнася до селските имоти, които през последните години се купуваха основно от англичани, в момента представляват интерес за руските граждани.

Разгледайте нашите оферти на имоти в Пловдив за продажба и под наем

  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Много съм доволен от вашия брокер Андрю Пийч. Получих качествено обслужване от негова страна. Ще го ...
От сърце благодаря на брокер Диана Янева и адвокат Мартин Полименов за съдействието и подкрепата при ...
Искам да изразя благодарност на мениджъра Ангел Соколов за професионално отношение към работата и ...
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Последни Новини
Открихме офис Велико Търново!

11/Март/2019
BULGARIAN PROPERTIES

Каним ви да посетите новия ни офис в гр. Велико Търново!

Той се намира в центъра на Старопрестолния град, до паметника на Васил Левски и парк Марно поле.

Посетете ни на адрес: гр. Велико Търново, бул. "Васил Левски" 17А, ет. 1
Вижте офиса на картата
Телефон: 062 520 289
Мобилен: 0882 817 481

Нашият регионален мениджър Николай Никол... прочети повече

Последни регионални новини
Фрагментите от Берлинската стена вече са в Пловдив

10/Януари/2019
Bnr.bg

На Римския стадион в Пловдив бе експонирана единствената пътуваща колекция от оригинални фрагменти от Берлинската стена. Пътуващата експозиция е създадена по повод 30-годишнината от падането на Берлинската стена, която се отбелязва през 2019 година, а откриването ѝ в Пловдив е на 12-и януари и е част от програмата за откриването на "Пловдив 2019".

Изложбата представя предшест... прочети повече

Знаете ли, че?
Това е имотът бижу за $4 милиона в Бояна, който очарова Ню Йорк таймс

05/Март/2019
flagman.bg

Едно от най-реномираните издания в САЩ, а и по света - "Ню Йорк таймс" обръща внимание на ръста на цените на недвижимите имоти в България. В обширен обзор по темата, озаглавен: "На лов за къщи в България", авторите отбелязват, че новото строителство у нас се развива благодарение на ниските лихви, а к... прочети повече