Регионални новини

04.04.2013 Откриха Мултимедиен посетителски център "Царевград Търнов" във Велико Търново

BULGARIAN PROPERTIES

Единственият на Балканите Мултимедиен посетителски център "Царевград Търнов", който показва историята и величието на Втората българска държава, отвори врати във Велико Търново на 16 февруари 2013г.

Новият туристически атракцион на пластичните фигури представя живота, занаятите, войнската слава и духовността по време на Второто българско царство. Той е изграден в рамките на проекта "Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура в община Велико Търново" на обща стойност над 6,2 млн. лв., осигурени по ОП "Регионално развитие".

Той се намира в подножието на Царевец, в сградата под ВИП-площадката за наблюдение на шоуто "Звук и светлина". Разположен е на площ от 870 квадратни метра и обхваща два етажа.

Музеят е на два етажа и съдържа 29 скулптурни фигури. Пресъздадени са сцени от българското средновековие, най-вече величието на Търновград през царуването на Асеневци. В музея са показани и основни занаяти.

Посетителите могат да видят и фигурите на цар Калоян и цар Иван Асен II. Концепцията на музея е развита в четири основни направления – представяне на царската слава, на войнската слава, на духовността – развитието на книгите, на зографството и занаятите. Изключително интересна е сцената, представяща пленяването на Балдуин от Калоян.

Освен скулптурните фигури туристите ще могат да се насладят и на музикално озвучаване, както и на филми, които ще бъдат прожектирани в музея. По проекта са предвидени костюми за снимки на туристите.

Гледайте видео за Мултимедийния посетителски център "Царевград Търнов":

Get the Flash Player to see this player.


  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Благодаря на брокера Христо Несторов и на колегата адв. Влахов за проявената компетентност, бързина ...
Аз и моето семейство искаме да благодарим на Ива Атанасова и нейните колеги от град Пловдив за ...
Много сме доволни от обслужването, което Христо ни предостави при търсенето на апартамент в София. ...
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Най-продаваният комплекс в София!
Последни Новини
България е на 20-о място в света по ръст на цените на жилищата в края на 2018 г.

19/Март/2019
investor.bg

България е на 20-о място в света по ръст на цените на жилищата през четвъртото тримесечие на миналата година, сочат данни на консултантската компания Knight Frank.

Компанията отчита годишен ръст на цените на жилищата у нас от 6,3% в периода октомври-декември 2018 г. и 0,8% спрямо третото тримесечие на миналата година. Поскъпването на жилищните имоти се забавя в сравнение с третото ... прочети повече

Последни регионални новини
180 млн. лв. инвестиции в Търново само за 2 години

08/Март/2019
24 часа, 08.03.2019, с. 8

Велико Търново е един от градовете, които през последните няколко години имат бърз икономически растеж, каза по време на дискусия "Икономически перспективи пред България в контекста на глобалните процеси" кметът Даниел Панов.

Данните са от доклади на дипломатическите мисии у нас и проучвания, правени в тази насока и станали ясни при посещението на представители на Световната банка ... прочети повече

Знаете ли, че?
Поръчител за заем отговаря и сам за цялата сума

28/Януари/2019
в. Сега, 26.01.2019, стр. 41

Законовите разпоредби за поръчителството са главно в Закона за задълженията и договорите (ЗЗД). Там на него е отделено специално място - поръчителството като вид договор. Правилата се намират в раздела за обезпечения на вземанията и се приема като едно от основните подсигурявания при даването на пари... прочети повече