Регионални новини

16.12.2015 Пампорово открива сезона с най-добри условия за ски

smolyandnes.com, 15.12.2015

„Очакваме доста силен зимен сезон. На база ранни записвания можем да говорим за ръст от между 5 и 10 %. Заетостта в курорта Пампорово към днешна дата е между 70 – 80 %”. Това каза Татяна Маринова – директор „Маркетинг и продажби” в Пампорово АД на пресконференция. По думите й в курорта за Коледа се очакват основно гръцки и турски туристи, а за Нова година – български, румънски, сръбски и македонски. „Изключително силен се очертава да бъде периода на турската ваканция. Там отдавна обявихме, че хотелите са заети. Радващото е, че турците вече започват да пътуват и извън периода на тяхната ваканция”, каза още Маринова. За откриването на сезона на 19-ти декември в Пампорово ще пристигнат над 50 журналисти от Турция, Гърция, Румъния, Сърбия и България. Потвърждение за присъствие има и от председателя на турската федерация по ски.

По традиция по време на откриването на сезона в курорта лифтовете ще работят безплатно. „За пореден път Пампорово ще открие сезона първи с най-добри условия - със сняг и ски писти, както правехме и през изминалите четири години”, каза изпълнителният директор на Пампорово АД Мариан Беляков. В неделя – 20 декември цената на лифт-картата ще бъде промоционална – 39 лв. След това курорта влиза в нормалния ценови режим на лифт-картата – 53 лв. От дружеството са поканили за откриването министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметове и др.

Беляков отбеляза няколко важни факта, които ще добринесат за добрия зимен сезон в Пампорово: ремонта на пътя Асеновград – Смолян; ремонта на пътя за Стойките; ремонта на пътя до Малина. Освен това в самия курорт е изцяло асфалтиран подхода към лифт станция Студенец, подменено е уличното осветление. „Инфрастркутрутните проблеми в курорта са абсолютно решени”, категоричен беше Мариан Беляков. Закупени са и още две нови снегоутъпкващи машини, с които стават общо осем професионални машини от най-висок клас. Също така, тази година, Пампорово АД отново инвестира в подобряването на системата за изкуствено заснежаване по пистите, което този сезон ще осигури още по-добра и плътна снежна настилка, обезпечавайки със сняг около 90% от пистите в курорта. Една от най-добите новини за всички запалени скиори и сноубордисти е, че от този сезон в Пампорово ще заработи чисто нов четири седалков лифт - „Арх. Петър Петров“, който замени стария влек „Двата моста“ в местността Малина. Той е с капацитет от 2000 души на час и ще облекчи изключително много туристо-потока в курорта, тъй като обслужва директно писта №3, както и 60% от ски зоната.

Курортът запазва социалната си политика към ученическите групи, децата и семействата като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите. От няколко години насам в Пампорово деца до 7 години карат ски безплатно. През целия сезон в Пампорово ще се случват много интересни събития, като акцента в програмата е домакинството на Европейската купа по ски за жени на 9 и 10 февруари. В края на февруари ще се проведе шестото издание на уникалното зимно байк състезание Winter Bike Duel 2016, а през март курортът ще е домакин на Pamporovo Freestyle Open - кръг от Световния сноуборд тур с най-престижния ранг - 5 звезди на ТТР.

Вижте нашите имоти в Пампорово


  Още новини
Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Коментари от клиенти
Здравейте, Преди няколко месеца закупихме жилище в Люлин 2, Бл. 276 - брокер Емилия Емилова. ...
Сърдечно ви благодаря за усърдието и разбирането, за безценната помощ и ви желая много успехи през ...
Имах удоволствието да работя с фирмата по покупката на ваканционно жилище в с. Кошарица. ...
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Последни Новини
В-к 24 часа: 19 г. по-късно британците се завръщат на имотния пазар у нас

03/Юни/2019
Христо Николов, В-к 24 часа

В специалното приложение за имоти на в-к 24 часа "Идеален дом. Иновации и стил" бе публикуван материал на британското издание A Place In The Sun, цитиращ данните и наблюденията на BULGARIAN PROPERTIES относно чуждестранния интерес към имотите в България.

Вижте оригиналната статия тук (pdf)

Британските купувачи бяха първите, които се отдръпнаха от българския пазар още ... прочети повече

Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Знаете ли, че?
Имотите у нас - най-достъпни от 2015 г. насам

24/Април/2019
profit.bg

По всичко личи, че 2019 г. ще донесе дългоочакваното пазарно равновесие чрез баланс между търсене и предлагане при запазване на стабилни цени на имотите. Това ще удовлетвори незадоволеното търсене от предходните години и ще даде по-голяма увереност на пазарните участници да сключват сделки.
<... прочети повече