Регионални новини

16.04.2015 Първият мол в София вече се казва Park Center

www.profit.bg

Собственикът на City Center Sofia - Revetas Capital, започва мащабна програма за преустройство на търговския център. Тя включва цялостно обновяване на площите в първия софийски мол и въвеждане на нова концепция с цел привличане на нови марки, увеличаване на посещаемостта и засилване на пазарните му позиции.

Програмата ще протече на няколко етапа. Вече са в ход обновяване на общите части на мола и освежаване на фасадата. Сред преустройствата ще е преместване на ескалаторите, за да се улесни достъпът до по-слабо посещавани зони в мола и да се засили трафикът в тях. На следващ етап в ще бъде обособена и открита развлекателна зона. Името на търговския център ще бъде сменено на Park Center – платформа, която обединява 14 търговски центъра под управлението на Revetas Capital в Централна и Източна Европа.

По време на преустройствата молът няма да затваря за посетители. Ключова част от новата концепция на CCS е промяната на микса от наематели, като той ще бъде обогатен с нови търговски марки и заведения. Търговският център е на пазара от 2006 г., когато присъствието на големи международни търговци беше ограничено.

През последните пет години средата се промени, но в досегашния си формат CCS не беше достатъчно конкурентен, за да привлече значими наематели. Сега той се нуждае от цялостна нова концепция и микс от наематели, по които вече работи консултантската компания Forton в качеството си на ексклузивен агент по отдаване на площите в City Center Sofia.

Дружеството е стратегически партньор на Cushman&Wakefield с 10-годишен опит на пазара на бизнес имоти. „Приехме да участваме в репозиционирането на CCS, защото вярваме в потенциала му. Това е търговският център с най-добра локация в София – в централен район, лесно достъпен с метро, от пешеходци и с автомобил и едновременно с това в близост до голяма паркова зона“, коментира Росен Генев, мениджър „Търговски площи“ във Forton.

По думите му новият микс от наематели на CCS ще бъде изцяло съобразен с предимствата на местоположението и с търсеното ново пазарно позициониране. Търговският център се намира в непосредствена близост до жилищни зони, обитавани от хора с висока за София покупателна способност.

Друга ключова група посетители са работещите в района - служители и мениджъри от близко разположените офиси. Това са хора на възраст между 25 и 45 години, които в ежедневието си се нуждаят от място, съчетаващо различни услуги, заведения и магазини.

Проучванията показват, че над половината посетители в CCS печелят повече от 750 евро месечно и годишно харчат по над 1000 евро в търговския център – двойно над средните нива в повечето софийски молове. Новата концепция на CCS предвижда той да се позиционира в нишата на ежедневното пазаруване, срещи и забавления. Това ще го отличи от основните му конкуренти, разчитащи основно на силен трафик от посетители през уикенда.

Миксът от търговци ще бъде ориентиран към български и международни марки за мода, обувки и спортни стоки в средния към висок ценови клас. За нуждите на ключовите наематели на партера и първия етаж от мола ще бъдат обособени по-големи магазини на две нива с вътрешни ескалатори.

Размествания и обединения на площи ще има и на останалите етажи. На последния ще бъдат разположени голям детски център и ресторант с външна тераса, като вече се водят разговори с оператори и за двата типа обекти. Ниво по-долу се предвижда запазване на киното, което миналата година отвори под марката CineGrand след инвестиция от 700 000 евро.

В съседство до него зоната за хранене ще бъде разширена и обогатена с нови предложения, като от нея също се предвижда достъп до външните тераси на мола. Добре работещите обекти ще бъдат запазени, а някои от тях ще бъдат предложени и по-добри локации в рамките на търговския център.

  Още новини
Последни регионални новини
Круизът Бургас – Истанбул ще струва €70 в двете посоки

20/Юни/2019
https://lupa.bg

От 1-ви юни до 15-и септември следващата година се очаква да стартира редовната круизна линия Бургас – Инеада – Истанбул. 70 евро ще бъдат цените на билетите в двете посоки, а за сезон са планирани 45 плавания в едната и в другата посока.

От Морската гара в Бургас до турския град Инеада плаването ще продължава около 2 часа, а до Истанбул – 4,5 часа като се избягват границите.
... прочети повече

Коментари от клиенти
Много сме доволни от обслужването, което Христо ни предостави при търсенето на апартамент в София. ...
Бихме искали да изразим нашата благодарност на брокерите на BULGARIAN PROPERTIES от Бургаския офис – ...
С помощта на регионалния мениджър за Варна г-н Евгени Златев, както и със съдействие на брокера г-н ...
Луксозен комплекс на ул. Мур до бул. България
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Последни Новини
Апартаментите носят доходност от 5%

04/Юни/2019
Труд, 04.06.2019, с. 20

Ниските лихви по кредитите, постоянно увеличаващото се население на София, по-високите заплати и по-малкият брой нови сгради по време на така наречената криза, дадоха своето отражение на пазара на имоти и повишиха както продажните цени, така и наемните нива.

Покупко-продажбата на имот е едно от най-важните събития в живота на българина. Всеки се стреми да вземе възможно най-правилно... прочети повече

Последни регионални новини
Круизът Бургас – Истанбул ще струва €70 в двете посоки

20/Юни/2019
https://lupa.bg

От 1-ви юни до 15-и септември следващата година се очаква да стартира редовната круизна линия Бургас – Инеада – Истанбул. 70 евро ще бъдат цените на билетите в двете посоки, а за сезон са планирани 45 плавания в едната и в другата посока.

От Морската гара в Бургас до турския град Инеада плаването ще продължава около 2 часа, а до Истанбул – 4,5 часа като се избягват границите.
... прочети повече

Знаете ли, че?
Очаква се икономиката тази година да е малко по-добра от миналата

08/Май/2019
www.mediapool.bg, 07.05.2019

Европейската комисия очаква икономическият растеж у нас леко да се възстанови тази година и да достигне 3.3% на фона на отчетените 3.1% през 2018 г. Това става ясно от пролетната икономическа прогноза на комисията. За сравнение, прогнозата на българското правителство за 2019 г., която първоначално бе... прочети повече