Регионални новини

28.04.2014 Пловдивчани луднаха по панелките!

Марица, Пловдив, бр.95, 24.04.14

Пазарът на имоти в Пловдив се раздвижи. Все повече хора търсят да закупят жилище, като най-голям интерес в момента има към панелните апартаменти, отчитат брокери. Според данните на Националния статистически институт средната цена на квадратен метър през първите три месеца на тази година е 943 лв. В сравнение с предходното тримесечие се наблюдава ръст с 1%. Брокерите обаче са категорични, че заради засиленото търсене увеличението при панелните жилища е около 10 на сто.

“Тенденцията се запазва и се търсят предимно по-малки апартаменти до 50-60 квадратни метра. Големи апартаменти около 100 квадратни метра се търсят по-рядко, а оттам нагоре - при по-големите и луксозни жилища, търсенето е почти нулево”, посочва Събка Годумова, управител на една от най-големите агенции за недвижими имоти под тепетата.

За панелно жилище около 60 квадрата, спалня, хол и кухня, чиято цена е около 25 хил. евро, клиенти се намират бързо. Предпочитания към определен квартал няма. Продават се панелки както в ЖР “Тракия”, така и в “Кючук Париж”, “Смирненски” и “Кършияка”. “Просто няма нещо непродадено, освен ако не е на висока цена. Според мен интересът към панелните жилища се обяснява с факта, че 50-60 хил. лева е сумата, която хората могат някак да съберат. И дори някакъв кредит да теглят, не е непосилно за тях да си го изплатят. Но в повечето случаи по-голямата част са с лични средства. Явно, че толкова пари хората могат да съберат и да си имат дом, макар и панелен”, отбелязва Годумова.

Апартаментът да не е на последния етаж и входът да е в приличен вид пък са основните изисквания на кандидат-купувачите. Ако цената е по-ниска, са склонни да купят и жилище, което се нуждае от ремонт.

Прогнозата на Събка Годумова за следващите месеци е свързана със стабилност на цените. “По принцип по това време на годината, като се запролети, има раздвижване. Не мисля, че цените ще продължат да се покачват. По-скоро е нещо инцидентно. Просто няма причина да има тенденция за покачване”, категорична е дамата.

Разгледайте нашите имоти в Пловдив

  Още новини
Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Коментари от клиенти
Здравейте! Искам да изкажа своята благодарност от сътрудничеството с МАГДАЛЕНА ТОШЕВА. За пореден ...
Много препоръчвам Сергей Пеловски заради това, че свърши страхотна услуга за нас, като продаде нашия ...
Току-що продадох апартамента си в София чрез Bulgarian Properties и не мога да кажа нищо друго освен ...
Луксозен комплекс на ул. Мур до бул. България
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Последни Новини
Преди 98 години Варна официално е обявена за морски курорт

13/Юни/2019
actualno.com

На 10 юни 1921 година със специално Постановление № 21 на варненската управа, което през 1925 година е утвърдено и с Царски указ, морската ни столица официално е провъзгласена за „специален и свободен курортен град”.

Именно с това решение, варненската община получава правото да събира курортна такса и да сключва заеми за развитието на летовището.

Точно преди 98 годи... прочети повече

Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Знаете ли, че?
14 родни плажа посрещат туристите със ”Син флаг”

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

14 плажа и една яхтена марина по Българското Черноморие ще посрещат туристите със сертификат „Син флаг“. Така ивиците с чист пясък и морска вода са с две повече в сравнение с миналото лято. Това са , „Оазис“, „Дюни“, „Созопол Харманите“, „Поморие Изток“, „Несебър Юг",“Слънчев бряг Юг“, „Слънчев бряг ... прочети повече