Регионални новини

28.04.2014 Пловдивчани луднаха по панелките!

Марица, Пловдив, бр.95, 24.04.14

Пазарът на имоти в Пловдив се раздвижи. Все повече хора търсят да закупят жилище, като най-голям интерес в момента има към панелните апартаменти, отчитат брокери. Според данните на Националния статистически институт средната цена на квадратен метър през първите три месеца на тази година е 943 лв. В сравнение с предходното тримесечие се наблюдава ръст с 1%. Брокерите обаче са категорични, че заради засиленото търсене увеличението при панелните жилища е около 10 на сто.

“Тенденцията се запазва и се търсят предимно по-малки апартаменти до 50-60 квадратни метра. Големи апартаменти около 100 квадратни метра се търсят по-рядко, а оттам нагоре - при по-големите и луксозни жилища, търсенето е почти нулево”, посочва Събка Годумова, управител на една от най-големите агенции за недвижими имоти под тепетата.

За панелно жилище около 60 квадрата, спалня, хол и кухня, чиято цена е около 25 хил. евро, клиенти се намират бързо. Предпочитания към определен квартал няма. Продават се панелки както в ЖР “Тракия”, така и в “Кючук Париж”, “Смирненски” и “Кършияка”. “Просто няма нещо непродадено, освен ако не е на висока цена. Според мен интересът към панелните жилища се обяснява с факта, че 50-60 хил. лева е сумата, която хората могат някак да съберат. И дори някакъв кредит да теглят, не е непосилно за тях да си го изплатят. Но в повечето случаи по-голямата част са с лични средства. Явно, че толкова пари хората могат да съберат и да си имат дом, макар и панелен”, отбелязва Годумова.

Апартаментът да не е на последния етаж и входът да е в приличен вид пък са основните изисквания на кандидат-купувачите. Ако цената е по-ниска, са склонни да купят и жилище, което се нуждае от ремонт.

Прогнозата на Събка Годумова за следващите месеци е свързана със стабилност на цените. “По принцип по това време на годината, като се запролети, има раздвижване. Не мисля, че цените ще продължат да се покачват. По-скоро е нещо инцидентно. Просто няма причина да има тенденция за покачване”, категорична е дамата.

Разгледайте нашите имоти в Пловдив

  Още новини
Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Коментари от клиенти
Много съм доволен от вашия брокер Андрю Пийч. Получих качествено обслужване от негова страна. Ще го ...
Благодаря за перфектната работа на брокера Стефан Абанозов! Не случайно е определен от ...
Искам да изразя благодарности на агент недвижими имоти Любка Михова. Цялата сделка за закупуването ...
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Най-продаваният комплекс в София!
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Последни Новини
Отпразнувахме 15-тата годишнина на BULGARIAN PROPERTIES

18/Декември/2018

BULGARIAN PROPERTIES отпразнува своята 15-та годишнина, както и една от най-успешните години в историята на компанията със запомнящо се парти в популярен столичен клуб.

На 16.12.2018 г. имахме удоволствието да споделим празника си с колегите ни от офисите в цялата страна, много приятели, съмишленици и партньори.

"15 години е важна годишнина за нас. Не толкова отгово... прочети повече

Последни регионални новини
Пловдивски паркове стават киносалони от днес до 5 август

25/Юли/2018
http://bnr.bg

От днес до 5 август в пловдивските паркове ще се прожектира безплатно българско и европейско кино. Проектът е част от програмата „Пловдив – европейска столица на културата”.

Цар Симеоновата градина, Рахат тепе, Младежкият хълм, паркът край Гребната база и зона "Плажа" в коритото на река Марица са местата, където ще могат да се гледат с вход свободен филмите.

Първата ... прочети повече

Знаете ли, че?
С колко поскъпнаха имотите в София и какво да очакваме през 2019?

29/Ноември/2018
https://profit.bg

"За изминаващата 2018 г. можем да кажем, че беше успешна, интересна и динамична за имотния пазар в София, но с много по-плавни ръстове на всички показатели, както и с множество микроцикли, които променяха имотния пазар през различните месеци.

Като цяло, можем да я определим като стабил... прочети повече