Регионални новини

11.05.2016 Покупката на второ жилище в Пловдив е най-често с инвестиционна цел

investor.bg

Инвестицията в жилище с цел получаване на доход от наем става все по-атрактивна опция за хората със спестени пари в банка. Докато през последните 4-5 години предпочитанията бяха насочени към банковите влогове, сега ниските лихви по депозитните сметки и липсата на конкурентни инвестиционни продукти насочват все повече потенциални купувачи към жилищния пазар. В последната една година хората със спестявания започнаха да търсят по-добра доходност за парите си. Така се увеличиха и покупките на имоти с инвестиционна цел.

Тенденцията се забелязва във всички големи градове. Все по-често се чуват експертни мнения и се правят сметки, сочещи, че инвестицията в жилище в момента би донесла по-висока доходност от депозит в банка. Особено ако имотът е качествен, ново строителство и с добро местоположение, той притежава потенциал и да повиши стойността си.

С нарастването на финансовата култура на българите обаче все по-често за инвестиция се приема и покупката на имот, който да бъде отдаван под наем. Следвайки пазарните тенденции и засиления от страна на купувачите интерес, инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп предлага нов продукт. Това са висококачествени, напълно обзаведени апартаменти с осигурени наематели и действащ договор за наем.

Придобивайки такъв имот, купувачите получават гарантирани постоянни приходи и сигурна възвръщаемост от инвестицията си. Този вариант спестява неудобството от търсене на наематели, правенето на допълнителни разходи за обзавеждане, плащането на агентски комисионни.

Жилищните имоти за продажба се намират в комплекс Роял сити, който разполага с пет жилищни секции с просторни и комфортни апартаменти с различна големина, наличен е подземен и наземен паркинг, зелени площи. Сградите са изградени със съвременни и качествени материали, многокамерна PVC дограма, отлична топло- и шумоизолация. Допълнително предимство, което предлага Роял Сити, е професионалната поддръжка на общите части, перфектната прилежаща инфраструктура към комплекса, както и осигуряването на всички възможни услуги, които правят мястото приятно за живеене.

Брокерите на Галакси Инвестмънт Груп коментираха, че за да може покупката на второ жилище да носи добра доходност, то трябва да отговаря на някои основни критерии. Най-важните са перфектно качество на строителството, конкурентна цена, добра околна среда и бърз достъп до централната градска част. Точно тези фактори са взети предвид още при изграждането на Роял Сити.

Инвестицията в жилище съдържа в себе си потенциална възможност за печалба. Приема се, че при липсата на сериозни икономически трусове инвестицията в недвижими имоти осигурява годишна доходност в размер на 5-6%, което е доста повече от ниските лихви по депозитите в момента.

Освен това исторически погледнато, цената на имотите расте в дългосрочен план. Покупката на първо или дори второ жилище е една много добра инвестиция, а в момента банковите институции предоставят по-добри условия за покупка в сравнение с 2014 г., категорични са брокери на недвижими имоти.

И в левове, и в евро средните лихви по жилищните заеми са под 6,5%, като прогнозите на експертите са в края на годината банките да предложат лихви между 4,75% и 5,75%. Лихвите по депозитите също падат, което стимулира потенциалните купувачи на имоти да се замислят за покупка на второ жилище като инвестиция, вместо да затворят парите си на влог.

Вижте свободните имоти в комплекс Роял сити


  Още новини
Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Коментари от клиенти
Аз искам да изкажа огромни благодарности на Ангел Соколов и Гергана Тасена, който ни осигуриха ...
Професионално и бързо обслужване получих от Анди Пийч, който работи в офиса на BULGARIAN PROPERTIES ...
Нашите най-искрени благодарности на Мирослав Караколев, регионален мениджър в офис Стара Загора, ...
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Последни Новини
Обзор на имотния пазар през 2018 г. и прогноза за 2019 г.

28/Декември/2018
Полина Стойкова MRICS, Изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES

В края на годината традиционно правим равносметка и обобщение за състоянието на имотния пазар.

За нас 2018 г. беше изключително успешна, може би една от най-успешните години в историята на компанията. Това е резултат, постигнат както на базата на опита и лидерските ни позиции, които неведнъж сме доказвали през годините, но и благодарение на благоприятните пазарни условия.
прочети повече

Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Знаете ли, че?
Все повече банки свалят лихвите по ипотечните заеми под 3%

28/Ноември/2018
Сега, бр.279, 28.11.18, с.6

Лихвите по жилищните кредити в България никога не са били толкова ниски, показва статистиката на БНБ. Към октомври средната лихва по заемите в левове е паднала до 3.26%. За сравнение през лятото тя бе 3.38%, а преди година - 3.87%. Ипотеките в евро също продължават да поевтиняват, макар да остават ма... прочети повече