Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Покупката на второ жилище в Пловдив е най-често с инвестиционна цел

2016-05-11   |  investor.bg

Инвестицията в жилище с цел получаване на доход от наем става все по-атрактивна опция за хората със спестени пари в банка. Докато през последните 4-5 години предпочитанията бяха насочени към банковите влогове, сега ниските лихви по депозитните сметки и липсата на конкурентни инвестиционни продукти насочват все повече потенциални купувачи към жилищния пазар. В последната една година хората със спестявания започнаха да търсят по-добра доходност за парите си. Така се увеличиха и покупките на имоти с инвестиционна цел.

Тенденцията се забелязва във всички големи градове. Все по-често се чуват експертни мнения и се правят сметки, сочещи, че инвестицията в жилище в момента би донесла по-висока доходност от депозит в банка. Особено ако имотът е качествен, ново строителство и с добро местоположение, той притежава потенциал и да повиши стойността си.

С нарастването на финансовата култура на българите обаче все по-често за инвестиция се приема и покупката на имот, който да бъде отдаван под наем. Следвайки пазарните тенденции и засиления от страна на купувачите интерес, инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп предлага нов продукт. Това са висококачествени, напълно обзаведени апартаменти с осигурени наематели и действащ договор за наем.

Придобивайки такъв имот, купувачите получават гарантирани постоянни приходи и сигурна възвръщаемост от инвестицията си. Този вариант спестява неудобството от търсене на наематели, правенето на допълнителни разходи за обзавеждане, плащането на агентски комисионни.

Жилищните имоти за продажба се намират в комплекс Роял сити, който разполага с пет жилищни секции с просторни и комфортни апартаменти с различна големина, наличен е подземен и наземен паркинг, зелени площи. Сградите са изградени със съвременни и качествени материали, многокамерна PVC дограма, отлична топло- и шумоизолация. Допълнително предимство, което предлага Роял Сити, е професионалната поддръжка на общите части, перфектната прилежаща инфраструктура към комплекса, както и осигуряването на всички възможни услуги, които правят мястото приятно за живеене.

Брокерите на Галакси Инвестмънт Груп коментираха, че за да може покупката на второ жилище да носи добра доходност, то трябва да отговаря на някои основни критерии. Най-важните са перфектно качество на строителството, конкурентна цена, добра околна среда и бърз достъп до централната градска част. Точно тези фактори са взети предвид още при изграждането на Роял Сити.

Инвестицията в жилище съдържа в себе си потенциална възможност за печалба. Приема се, че при липсата на сериозни икономически трусове инвестицията в недвижими имоти осигурява годишна доходност в размер на 5-6%, което е доста повече от ниските лихви по депозитите в момента.

Освен това исторически погледнато, цената на имотите расте в дългосрочен план. Покупката на първо или дори второ жилище е една много добра инвестиция, а в момента банковите институции предоставят по-добри условия за покупка в сравнение с 2014 г., категорични са брокери на недвижими имоти.

И в левове, и в евро средните лихви по жилищните заеми са под 6,5%, като прогнозите на експертите са в края на годината банките да предложат лихви между 4,75% и 5,75%. Лихвите по депозитите също падат, което стимулира потенциалните купувачи на имоти да се замислят за покупка на второ жилище като инвестиция, вместо да затворят парите си на влог.

Вижте свободните имоти в комплекс Роял сити


  Още новини

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024

Изпратете запитване