Регионални новини

11.05.2016 Покупката на второ жилище в Пловдив е най-често с инвестиционна цел

investor.bg

Инвестицията в жилище с цел получаване на доход от наем става все по-атрактивна опция за хората със спестени пари в банка. Докато през последните 4-5 години предпочитанията бяха насочени към банковите влогове, сега ниските лихви по депозитните сметки и липсата на конкурентни инвестиционни продукти насочват все повече потенциални купувачи към жилищния пазар. В последната една година хората със спестявания започнаха да търсят по-добра доходност за парите си. Така се увеличиха и покупките на имоти с инвестиционна цел.

Тенденцията се забелязва във всички големи градове. Все по-често се чуват експертни мнения и се правят сметки, сочещи, че инвестицията в жилище в момента би донесла по-висока доходност от депозит в банка. Особено ако имотът е качествен, ново строителство и с добро местоположение, той притежава потенциал и да повиши стойността си.

С нарастването на финансовата култура на българите обаче все по-често за инвестиция се приема и покупката на имот, който да бъде отдаван под наем. Следвайки пазарните тенденции и засиления от страна на купувачите интерес, инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп предлага нов продукт. Това са висококачествени, напълно обзаведени апартаменти с осигурени наематели и действащ договор за наем.

Придобивайки такъв имот, купувачите получават гарантирани постоянни приходи и сигурна възвръщаемост от инвестицията си. Този вариант спестява неудобството от търсене на наематели, правенето на допълнителни разходи за обзавеждане, плащането на агентски комисионни.

Жилищните имоти за продажба се намират в комплекс Роял сити, който разполага с пет жилищни секции с просторни и комфортни апартаменти с различна големина, наличен е подземен и наземен паркинг, зелени площи. Сградите са изградени със съвременни и качествени материали, многокамерна PVC дограма, отлична топло- и шумоизолация. Допълнително предимство, което предлага Роял Сити, е професионалната поддръжка на общите части, перфектната прилежаща инфраструктура към комплекса, както и осигуряването на всички възможни услуги, които правят мястото приятно за живеене.

Брокерите на Галакси Инвестмънт Груп коментираха, че за да може покупката на второ жилище да носи добра доходност, то трябва да отговаря на някои основни критерии. Най-важните са перфектно качество на строителството, конкурентна цена, добра околна среда и бърз достъп до централната градска част. Точно тези фактори са взети предвид още при изграждането на Роял Сити.

Инвестицията в жилище съдържа в себе си потенциална възможност за печалба. Приема се, че при липсата на сериозни икономически трусове инвестицията в недвижими имоти осигурява годишна доходност в размер на 5-6%, което е доста повече от ниските лихви по депозитите в момента.

Освен това исторически погледнато, цената на имотите расте в дългосрочен план. Покупката на първо или дори второ жилище е една много добра инвестиция, а в момента банковите институции предоставят по-добри условия за покупка в сравнение с 2014 г., категорични са брокери на недвижими имоти.

И в левове, и в евро средните лихви по жилищните заеми са под 6,5%, като прогнозите на експертите са в края на годината банките да предложат лихви между 4,75% и 5,75%. Лихвите по депозитите също падат, което стимулира потенциалните купувачи на имоти да се замислят за покупка на второ жилище като инвестиция, вместо да затворят парите си на влог.

Вижте свободните имоти в комплекс Роял сити


  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
За мен Bulgarian Properties са най-големите професионалисти! Сергей от офиса в София и Стефан от ...
Въпреки че отне доста време да продам апартамента си в Балчик, когато се появи купувач за ...
Искаме да изкажем голяма благодарност за вашата помощ по време на престоя ни в България и за ...
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Луксозен комплекс на ул. Мур до бул. България
Последни Новини
Полина Стойкова за в-к Строител: Пазарът е изключително активен от началото на 2019 г.

05/Март/2019
http://vestnikstroitel.bg

„През първите два месеца на 2019 г. станахме свидетели на силен старт на пазара на жилищни и ваканционни имоти. Интересно е, че през февруари се забеляза изключителна активизация в цялата страна, като традиционно водеща роля имаше София.“ Това съобщи за вестник „Строител“ Полина Стойкова MRICS, изп. директор на Bulgarian Properties.

Според нея прогнозите на експертите от бранша за ... прочети повече

Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Знаете ли, че?
Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник с рекорден брой участници - 7 400

04/Януари/2019
Bnr.bg

Рекорден брой участници ще се включат в 28-то издание на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който ще се проведе от 25 до 27 януари в Перник.

Към момента участие са заявили 121 сурвакарски и кукерски групи, от тях 17 от чужбина. Всяка следваща година интересът към фес... прочети повече