Регионални новини

31.03.2014 Пролетна разходка из улиците на квартал Яворов

www.programata.bg

Окрилени от хубавото време и с пролетно-лека фланьорска крачка поемаме през ЖК Яворов, който от години е наше любимо място. Вярваме – и ваше.Въпреки че всеки от нас е преминавал хиляди пъти през Яворов, повечето изобщо не познават квартала. Причината е проста и се нарича улица Цар Иван Асен II – централната пътна и пешеходна артерия в жилищния комплекс, както и един от най-удобните начини да се стигне бързо от източните квартали към Орлов мост (и обратното).Не че имаме нещо против Иван Асен, напротив. Улицата отдавна се е превърнала с символ – едновременно на красива, спокойна, консервативна Стара София, но и на съвременната, хаотична, отчасти грозна и отчасти хубава столица.
Така по цялата дължина можете да видите злостни надписи на тема ЦСКА срещу Левски, офиса на най-силния поп фолк лейбъл в страната, няколко емблематични барчета, хубави хлебопекарни, една китна градинка (наричат я Португалската), едно голямо училище (31 СОУ), дюнери, сладкарници, плод и зеленчук... Красота и еклектика!Яворов обаче е повече от Иван Асен, а и границите му започват още преди началото на улицата.

Най-източната улица на жилищния комплекс е Академик Людмил Стоянов. Между нея и булевард Михай Еминеску има плетеница малки улички и строени след 1944 ниски блокове, разделяни от приятни градинки.

Старата част на Яворов, разбира се, се намира по-надолу – от двете страни на Иван Асен, където малките улички крият изключително приятни стари постройки – някои под­държани прекрасно, а други – съвсем запуснати.

Струва си да се разхождате и вляво, и вдясно от Иван Асен – примерно по Петър Делян, Добромир Хриз, Ивац Войвода, Леонардо да Винчи и Гогол.През лятото езеро "Ариана", до Орлов мост, предлага различни атракции като каране на лодка и водни колела, а през зимата там се изгражда една от най-големите ледени пързалки на Балканите.Препоръчваме ви да си изберете наистина приятен ден и да отделяте повече внимание на детайлите – ако прехвърчате покрай сградите с кола или нервен ход, няма да видите нищо от понякога семплите, понякога впечатляващи детайли, които те предлагат.

Вижте нашите имоти за продажба в квартал Яворов

Вижте всички наши оферти от София!

Вземете предварително одобрение за кредит

Продайте имота си с нас!

  Още новини
Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Коментари от клиенти
Най-добрите!!! ...
Много сме доволни от работата на Ива Атанасова и нейния колега Димитър от Пловдивския офис, които ни ...
Професионално и бързо обслужване получих от Анди Пийч, който работи в офиса на BULGARIAN PROPERTIES ...
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Най-продаваният комплекс в София!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Последни Новини
Най-продаваните комплекси ново строителство в София за 2018 г.

12/Декември/2018
Класация на BULGARIAN PROPERTIES

В края на тази динамична година, която премина под знака на засилено ново строителство, с много започнати нови сгради и проекти, които тепърва ще се реализират, ви представяме нашата класация с най-продаваните ни комплекси ново строителство в гр. София.

1. Modera Residence е безспорният победител в годишната ни класация. Затвореният комплекс е разположен в кв. Витоша и ще разполага ... прочети повече

Последни регионални новини
Откриват „Бронзовата къща”

22/Октомври/2018
https://fakti.bg

Работата по „Бронзовата къща” в центъра на София продължи над 10 години. Изграждането й беше завършено на 27 юни 2018 г., а официалното откриване е на 22 ноември. Жителите и гостите на столицата могат да се наслаждават на нея и когато е тъмно, тъй като от началото на септември е монтирано осветление. Реализацията на проекта беше по повод председателството на Съвета на ЕС в България и Австрия през ... прочети повече

Знаете ли, че?
„Зона Б-5" - експеримент и модерна архитектура в действие

03/Декември/2018
Строител, бр.48, 30.11.18, с.22

В Деня на отворените Врати Общинското предприятие „Софпроект - ОГП", което отговаря за Общия градоустройствен план, организира архитектурна обиколка на кв. „Зона Б-5". В нея се включиха експерти, студенти и хора с интерес и активно отношение към развитието на града, които бяха водени от Даяна Николов... прочети повече