Регионални новини

22.02.2017 Главният архитект: София ще стане зелен град със запазен исторически център

http://www.investor.bg

София ще се развива като зелен град със запазен исторически център, заяви пред БНТ главният архитект на столицата арх. Здравко Здравков. Той посочи, че общинският съвет му е възложил да разработи визия за дългосрочното развитие на града.

Въпросът е как тази визия да се превърне в реалност. Трябва да се реши дали в бъдеще ще се използват неусвоени територии в рамките града или допълнително ще се разпростираме към нови вилни зони, което е свързано с допълнително ползване на лични автомобили, коментира той.
Колкото е по-уплътнен един град, толкова повече хората ползват велосипеди и се движат пеша, каза главният архитект и даде пример с Париж.

Той съобщи, че тази година започва ремонт на ул. "Граф Игнатиев", а след това ще бъдат ремонтирани улиците "Шишман", "6 септември" и "Солунска". Подземната инфраструктура на "Граф Игнатиев" е от 1901-1911 г. и ще бъде изцяло подменена.

През 2018 г. ще се ремонтира пространството около храма „Св. Александър Невски“ и „Кристал“.Успоредно с това се работи по единно оформление на сградите – цветове, осветление, оформление на магазините по партерите. Обновената градска среда ще доведе друг тип наематели, смята Здравков.

По повод спора да има ли сергии за книги на площад „Славейков“ той каза, че се предвижда тотална реконструкция на площада и се търси временно решение за преместването на сергиите. Пазарът трябва да бъде регулиран, сега там има чергила, кашони от банани. Ако искаме да сме европейска столица, това не може да е там в настоящия вид, каза той. За пространството на площад „Света Неделя“ той каза, че работата по археологическите находки приключва и предстои цялостна реконструкция на площада.

Ще се търси голямо световно име, на което да се възложи реконструкцията, тъй като е имало конкурс за визията на пространството, но предложените решения не са били възприети.

За района около „Пирогов“ той посочи, че първо трябва да се направи излаз към ул. „Добруджански край“ и след това да се строят сгради.


Вижте всички наши имоти в центъра на гр. София


  Още новини
Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Коментари от клиенти
Искам да изразя благодарност на Мартин Каишев (централен офис в София, ул.Якубица) за неговия ...
Бих искала да благодаря на г-н Димитър Вълканов за неговата точност, коректност и умело ...
Много благодаря за вашата работа! ...
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Най-продаваният комплекс в София!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Последни Новини
Имотната агенция на годината откри офис и в Бургас

14/Юни/2019
profit.bg

BULGARIAN PROPERTIES откри нов офис в Бургас, информираха от имотната агенция на годината за Profit.bg.

Това е част от стратегията на компанията за присъствие със собствени офиси във всички големи градове и курорти в страната.

Той се намира в модерна офис сграда в кв. Лазур с адрес: ул. Адам Мицкевич 5, вх. Б, ет. 2, офис 2.

Регионални мениджъри за Бур... прочети повече

Последни регионални новини
София е домакин на международния форум Innovation Explorer

21/Февруари/2019
http://bnr.bg

София е домакин на петото издание на международния форум за иновации Innovation Explorer. Тази година темата на събитието е вдъхновена от научно-фантастичния сериал Black Mirror и модерната философия на Ювал Ноа Харари.

Участниците тази година предизвикват силен интерес! Сред тях е и шпионинът от ЦРУ Робърт Беър, който ще говори за иновациите и технологиите в света на разузнаването.... прочети повече

Знаете ли, че?
€3.6 млн. за най-скъпата къща у нас

05/Март/2019
telegraph.bg

3,6 милиона евро струва най-скъпата къща в България в момента, която е пусната за продан в началото на 2019 г.

Луксозният имот на два етажа в столичния квартал „Бояна“ е развълнувал американското издание „Ню Йорк таймс“. В последния си брой те публикували статия за жилищния пазар в Бъл... прочети повече