Увеличава се търсенето на луксозни офиси в Пловдив

2014-04-02   |  Строителство имоти, бр.13, 31.03.14

Инвеститорският интерес в областта на недвижимите имоти в Пловдив се е увеличил значително за последните 3-4 месеца. С бързи темпове се запълват и все повече общински имоти. Тази тенденция отчете зам.-кметът по „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции" инж. Димитър Кацарски.

По думите му, в момента в Пловдив се наблюдава засилено търсене на офиси от най-висок клас, с каквито обаче градът не разполага. „Инвеститорите търсят големи площи над 1000 кв. м - клас А, с висококачествено оборудване, модерни системи и технологии, с добра локация и удобен достъп. За съжаление в Пловдив те не са налични, ние не можем да задоволим инвеститорския интерес и затова основна роля в случая има частният бизнес, който трябва да поеме нещата в ръцете си", каза Кацарски и допълни, че общината разполага с атрактивни места, които може да предостави за строителството на офис сгради.

Той посочи, че през 2013 г. са сключени 48 сделки за 4 млн. лв. от над 400 предвидени за продажба, а само за последните 2 години в Пловдив имотите, които се отдават под наем, са двойно повече, а приходите са се утроили. Кацарски подчерта, че в момента се работи по оформянето на промишлената зона в югоизточната част на града, на площ от 250 дка, където към имотите да бъде изградена и подходяща инфраструктура, ВиК връзки, електрическа мрежа и съоръжения. Мястото е с много добър достъп, тъй като и от двете му страни има автобусни спирки. Вече има заявен интерес от страна на 10 български фирми, които кандидатстват за по 40 дка имот в тази зона. Водят се преговори. Това показва, че Пловдив наистина се съживява, допълни Кацарски.

Вижте нашите оферти на офиси в Пловдив

  Още новини

Сподели
Заповядайте на видео оглед!
При нас ще намерите хиляди имоти в цялата страна със заснето от нас видео. Не губете време, разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка в намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Modera Residence - затворен комплекс в кв. Витоша с АКТ 16
ПОСЛЕДНИ НАЛИЧНОСТИ в хитовия комплекс Modera Residence, носител на наградата за най-продаван комплекс за 2018 и 2019 г. Комплексът е с Акт 16 и предлага качествена среда на живот за нуждите на съвременния човек. Невероятни гледки към Витоша, прекрасна зеленина, зони за отдих на открито и детски площадки.
Вижте още

Още Новини

Регионални
„Витошка“ с безплатен интернет по цялата пешеходна част

Безплатен интернет вече има по цялата пешеходна зона на столичния бул. „Витоша“. Жители и гости на София може да се възпозлват от услугата в участъка от площад „Света Неделя“ до Моста на влюбените. Това стана ясно на пресконферекция на зам.-кмета по дигитализация Владимир Данаилов и общинските съветници Христиан Петров и Николай Стойнев, съобщи „Монитор“.

Проектът е реализиран със с...

21 Май, 2020
Регионални
Отварят първия Food Park в София

София ще има своя първи Food park, който ще носи името Quartal. Концепцията на мястото е посетителите да имат богат избор от различни храни и напитки, както и разнообразна културна програма – концерти, филми, stand up comedy и други. Достъпът до Quartal е абсолютно безплатен.

„Идеята е заимствана от такива пространства в други държави. Подобни паркове са голям хит в цяла Европа – об...

21 Май, 2020
Регионални
Нов парк ще бъде изграден в квартал "Манастирски ливади - Изток" в София

Столичната община (СО) планира да изгради парк в кв. "Манастирски ливади - Изток", който да е разположен по протежение на реките, протичащи в района. През жилищната територия преминават Боянска бара и Бара Изливо, които са притоци на Перловска река. На места при първия воден басейн вече има извършвани корекции през годините, в южната част на квартала също има промени на коритото, а в...

05 Май, 2020
Регионални
София чества 141 години като столица на България

София чества 141 години като столица на България.

По традиция целият ден е изпълнен с празненства, но днес такива няма да има заради извънредното положение.

София е избрана за столица на Княжество България на 3 април 1879 г. от Учредителното събрание. През 1879 г. е изготвен първият градоустройствен план на града. Той преобразява силуета и оформя в голяма степен облик...

03 Април, 2020

Изпратете запитване