Регионални новини

02.04.2014 Увеличава се търсенето на луксозни офиси в Пловдив

Строителство имоти, бр.13, 31.03.14

Инвеститорският интерес в областта на недвижимите имоти в Пловдив се е увеличил значително за последните 3-4 месеца. С бързи темпове се запълват и все повече общински имоти. Тази тенденция отчете зам.-кметът по „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции" инж. Димитър Кацарски.

По думите му, в момента в Пловдив се наблюдава засилено търсене на офиси от най-висок клас, с каквито обаче градът не разполага. „Инвеститорите търсят големи площи над 1000 кв. м - клас А, с висококачествено оборудване, модерни системи и технологии, с добра локация и удобен достъп. За съжаление в Пловдив те не са налични, ние не можем да задоволим инвеститорския интерес и затова основна роля в случая има частният бизнес, който трябва да поеме нещата в ръцете си", каза Кацарски и допълни, че общината разполага с атрактивни места, които може да предостави за строителството на офис сгради.

Той посочи, че през 2013 г. са сключени 48 сделки за 4 млн. лв. от над 400 предвидени за продажба, а само за последните 2 години в Пловдив имотите, които се отдават под наем, са двойно повече, а приходите са се утроили. Кацарски подчерта, че в момента се работи по оформянето на промишлената зона в югоизточната част на града, на площ от 250 дка, където към имотите да бъде изградена и подходяща инфраструктура, ВиК връзки, електрическа мрежа и съоръжения. Мястото е с много добър достъп, тъй като и от двете му страни има автобусни спирки. Вече има заявен интерес от страна на 10 български фирми, които кандидатстват за по 40 дка имот в тази зона. Водят се преговори. Това показва, че Пловдив наистина се съживява, допълни Кацарски.

Вижте нашите оферти на офиси в Пловдив

  Още новини
Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Коментари от клиенти
Двамата и Гергана и Ангел са истински професионалисти, те много ни помогнаха. Те приятно ни ...
Бихме искали да благодарим на Ива Атанасова и Петър от BULGARIAN PROPERTIES. Дойдохме в България да ...
Избрах компанията BULGARIAN PROPERTIES, след като се запознах с рейтинга на фирмите, работещи на ...
Най-продаваният комплекс в София!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Последни Новини
Коментар за цените на имотите от водещи експерти пред Economy.bg (видео)

07/Декември/2018
economy.bg

Очаква ли се спад при цените на имотите в България?

Economy.bg зададе този въпрос на мениджъри и експерти от различни компании за недвижими имоти, вкл. на изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES, по време на конференцията "Моят град. Моят дом. Моят бизнес", организирана от Националното сдружение Недвижими имоти (НСНИ).

Форумът се състоя на 15 и 16 ноември 201... прочети повече

Последни регионални новини
Една седмица ”По трихълмието на времето”

04/Септември/2018
Dir.bg

"По трихълмието на времето" е мотото на тазгодишните празници на Стария град в Пловдив, които ще се проведат от 17 до 23 септември, съобщиха от ОИ "Старинен Пловдив". Програмата е отворена за всички, които искат да почерпят от неповторимата атмосфера на Стария град и нейната цел е да провокира пловдивчани и гостите на града да се докоснат или да преоткрият магията на най-красивото място в Пловдив,... прочети повече

Знаете ли, че?
С колко поскъпнаха имотите в София и какво да очакваме през 2019?

29/Ноември/2018
https://profit.bg

"За изминаващата 2018 г. можем да кажем, че беше успешна, интересна и динамична за имотния пазар в София, но с много по-плавни ръстове на всички показатели, както и с множество микроцикли, които променяха имотния пазар през различните месеци.

Като цяло, можем да я определим като стабил... прочети повече