Увеличава се търсенето на луксозни офиси в Пловдив

2014-04-02   |  Строителство имоти, бр.13, 31.03.14

Инвеститорският интерес в областта на недвижимите имоти в Пловдив се е увеличил значително за последните 3-4 месеца. С бързи темпове се запълват и все повече общински имоти. Тази тенденция отчете зам.-кметът по „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции" инж. Димитър Кацарски.

По думите му, в момента в Пловдив се наблюдава засилено търсене на офиси от най-висок клас, с каквито обаче градът не разполага. „Инвеститорите търсят големи площи над 1000 кв. м - клас А, с висококачествено оборудване, модерни системи и технологии, с добра локация и удобен достъп. За съжаление в Пловдив те не са налични, ние не можем да задоволим инвеститорския интерес и затова основна роля в случая има частният бизнес, който трябва да поеме нещата в ръцете си", каза Кацарски и допълни, че общината разполага с атрактивни места, които може да предостави за строителството на офис сгради.

Той посочи, че през 2013 г. са сключени 48 сделки за 4 млн. лв. от над 400 предвидени за продажба, а само за последните 2 години в Пловдив имотите, които се отдават под наем, са двойно повече, а приходите са се утроили. Кацарски подчерта, че в момента се работи по оформянето на промишлената зона в югоизточната част на града, на площ от 250 дка, където към имотите да бъде изградена и подходяща инфраструктура, ВиК връзки, електрическа мрежа и съоръжения. Мястото е с много добър достъп, тъй като и от двете му страни има автобусни спирки. Вече има заявен интерес от страна на 10 български фирми, които кандидатстват за по 40 дка имот в тази зона. Водят се преговори. Това показва, че Пловдив наистина се съживява, допълни Кацарски.

Вижте нашите оферти на офиси в Пловдив

  Още новини

Споделете
Модера Резидънс - затворен комплекс със собствен парк
Комплексът е проектиран с идеята да отговори на потребността от градско жилище на съвременния човек с активен начин на живот. Той притежава отлично съчетание между качествено строителство, функционалност, спокойствие и сигурност.
Вижте още

Още Новини

Последни регионални новини
Томичовият псалтир за първи път в България, ще бъде показан във Велико Търново и в София

Томичовият псалтир ще гостува за първи път в България. Заедно с Манасиевата хроника и Лондонското четвероевангелие, той е от най-изящните образци на илюстрованата българска ръкописна книга от 14-и век. Изданието е изработено в Търновската книжовна школа и се съхранява в Държавния исторически музей в Москва.

Велико Търново и София ще са двата български града, където по месец и полов... прочети повече

13 Август, 2019
Последни регионални новини
Много млади групи на Миндя рок фест тази година

Поредното издание на Миндя рок фест ще се състои от 23 до 25 август в едноименното село.

Миндя е домакин на 11-то поредно издание на музикалния фестивал. По пет групи ще свирят на вечер във всеки от фестивалните дни.

Преди 11 години започнахме с просветно усилие, защото тогава върлуваше чалгата, сподели пред „Хоризонт“ идеологът на фестивала Евгений Дайнов. „Ние реших... прочети повече

13 Август, 2019
Последни регионални новини
В Орешак започва най-големият Панаир на занаятите

Занаятчии от цялата страна се събират следващата седмица в троянското село Орешак за традиционния Панаир на занаятите, който е най-големият в Северна България и води началото си още от 18-и век. Той се организира в дните около храмовия празник на Троянския манастир \"Успение Богородично\" 15 август.

В парка на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в артателие... прочети повече

13 Август, 2019
Последни регионални новини
22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско

Започна 22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско. Най-голямото лятно джазсъбитие у нас се провежда от 6 до 10 август на площад „Никола Вапцаров“ в Банско. Концертите стартират в 19 часа.

Световни имена и най-добрите български джаз музиканти ще изнесат концерти на сцената, която по традиция е в центъра на града. Планинският ни курорт е пълнен с гости и фенове на музика... прочети повече

09 Август, 2019