Регионални новини

02.04.2014 Увеличава се търсенето на луксозни офиси в Пловдив

Строителство имоти, бр.13, 31.03.14

Инвеститорският интерес в областта на недвижимите имоти в Пловдив се е увеличил значително за последните 3-4 месеца. С бързи темпове се запълват и все повече общински имоти. Тази тенденция отчете зам.-кметът по „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции" инж. Димитър Кацарски.

По думите му, в момента в Пловдив се наблюдава засилено търсене на офиси от най-висок клас, с каквито обаче градът не разполага. „Инвеститорите търсят големи площи над 1000 кв. м - клас А, с висококачествено оборудване, модерни системи и технологии, с добра локация и удобен достъп. За съжаление в Пловдив те не са налични, ние не можем да задоволим инвеститорския интерес и затова основна роля в случая има частният бизнес, който трябва да поеме нещата в ръцете си", каза Кацарски и допълни, че общината разполага с атрактивни места, които може да предостави за строителството на офис сгради.

Той посочи, че през 2013 г. са сключени 48 сделки за 4 млн. лв. от над 400 предвидени за продажба, а само за последните 2 години в Пловдив имотите, които се отдават под наем, са двойно повече, а приходите са се утроили. Кацарски подчерта, че в момента се работи по оформянето на промишлената зона в югоизточната част на града, на площ от 250 дка, където към имотите да бъде изградена и подходяща инфраструктура, ВиК връзки, електрическа мрежа и съоръжения. Мястото е с много добър достъп, тъй като и от двете му страни има автобусни спирки. Вече има заявен интерес от страна на 10 български фирми, които кандидатстват за по 40 дка имот в тази зона. Водят се преговори. Това показва, че Пловдив наистина се съживява, допълни Кацарски.

Вижте нашите оферти на офиси в Пловдив

  Още новини
Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Коментари от клиенти
Благодаря сърдечно на господин Мирослав Караколев и госпожица Теменужка Михалева от офиса Ви в ...
Искам да благодаря на мениджъра Светозар Димитров, който ми избра хубав апартамент, консултираме ме ...
Благодаря на брокера Христо Несторов и адв. Влахов за компетентните консултации и отлично оформените ...
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Последни Новини
България е най-добрата ваканционна дестинация, според британците

11/Юни/2019
profit.bg

Българският курорт Слънчев бряг предлага на британските туристи най-доброто съотношение качество-цена, докато континенталната част на Испания продължава да примамва посетители с плажове, култура и кухня.

Това пише британският таблоид The Sun, цитирайки национален доклад за пътуванията на жителите на Обединеното кралство. Изборът на почивка на тези места може да спести на туристите п... прочети повече

Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Знаете ли, че?
Доходност от наем и начини сами да я повишим

28/Март/2019
manager.bg

Жилищни имоти

Към момента в София доходността от наем на жилища (двустайни и тристайни) е около 5%, в Пловдив – 6%, за Варна - 4%, за Бургас – 5%.

Рентабилността от тази инвестиция рядко надвишава 5%.

Предимства:

- Лесно отдаване под наем. Д... прочети повече