Регионални новини

02.04.2014 Увеличава се търсенето на луксозни офиси в Пловдив

Строителство имоти, бр.13, 31.03.14

Инвеститорският интерес в областта на недвижимите имоти в Пловдив се е увеличил значително за последните 3-4 месеца. С бързи темпове се запълват и все повече общински имоти. Тази тенденция отчете зам.-кметът по „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции" инж. Димитър Кацарски.

По думите му, в момента в Пловдив се наблюдава засилено търсене на офиси от най-висок клас, с каквито обаче градът не разполага. „Инвеститорите търсят големи площи над 1000 кв. м - клас А, с висококачествено оборудване, модерни системи и технологии, с добра локация и удобен достъп. За съжаление в Пловдив те не са налични, ние не можем да задоволим инвеститорския интерес и затова основна роля в случая има частният бизнес, който трябва да поеме нещата в ръцете си", каза Кацарски и допълни, че общината разполага с атрактивни места, които може да предостави за строителството на офис сгради.

Той посочи, че през 2013 г. са сключени 48 сделки за 4 млн. лв. от над 400 предвидени за продажба, а само за последните 2 години в Пловдив имотите, които се отдават под наем, са двойно повече, а приходите са се утроили. Кацарски подчерта, че в момента се работи по оформянето на промишлената зона в югоизточната част на града, на площ от 250 дка, където към имотите да бъде изградена и подходяща инфраструктура, ВиК връзки, електрическа мрежа и съоръжения. Мястото е с много добър достъп, тъй като и от двете му страни има автобусни спирки. Вече има заявен интерес от страна на 10 български фирми, които кандидатстват за по 40 дка имот в тази зона. Водят се преговори. Това показва, че Пловдив наистина се съживява, допълни Кацарски.

Вижте нашите оферти на офиси в Пловдив

  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Благодаря на BULGARIAN PROPERTIES и в частност на Даниел Стоичков за бързото отдаване под наем на ...
През 2014 г. два пъти ми се наложи да ползвам услугите на агенция за недвижими имоти BULGARIAN ...
Ето и ние станахме щастливи собственици на апартамент в България, в комплекс „Грин Лайф Бийч ...
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Най-продаваният комплекс в София!
Последни Новини
Как изглежда имотът, очаровал Ню Йорк Таймс? Вижте в репортаж на Bulgaria ON AIR (видео)

12/Март/2019
Bulgaria ON AIR

Луксозната къща от нашето портфолио от елитни имоти в София, която беше представена наскоро от Ню Йорк Таймс, бе показана в ефира на Bulgaria ON AIR в предаването "България сутрин" с водещи Гергана Венкова и Златимир Йочев.
Оригиналната публикация можете да прочетете тук

Разгледайте информация за този уникален имот тук

Изкуство и дизайн се преплитат в тази лукс... прочети повече

Последни регионални новини
Фрагментите от Берлинската стена вече са в Пловдив

10/Януари/2019
Bnr.bg

На Римския стадион в Пловдив бе експонирана единствената пътуваща колекция от оригинални фрагменти от Берлинската стена. Пътуващата експозиция е създадена по повод 30-годишнината от падането на Берлинската стена, която се отбелязва през 2019 година, а откриването ѝ в Пловдив е на 12-и януари и е част от програмата за откриването на "Пловдив 2019".

Изложбата представя предшест... прочети повече

Знаете ли, че?
€3.6 млн. за най-скъпата къща у нас

05/Март/2019
telegraph.bg

3,6 милиона евро струва най-скъпата къща в България в момента, която е пусната за продан в началото на 2019 г.

Луксозният имот на два етажа в столичния квартал „Бояна“ е развълнувал американското издание „Ню Йорк таймс“. В последния си брой те публикували статия за жилищния пазар в Бъл... прочети повече