Във Видин цели входове стоят празни

2012-11-06   |  Монитор, 05.11.12

Продавачите във Видин предпочитат да държат празни новите апартаменти, отколкото да свалят цената им. Има цели входове, дори в старите блокове, където апартаментите са заключени. Собствениците им, основно строителни и инвеститорски фирми, чакат по-добри времена, за да ги продадат изгодно. Другата част от собствениците отдавна работят и живеят със семействата си в чужбина и са ги заключили. Предлагат ги под наем или за продажба, но клиенти за тях няма.

В края на есента пазарът на жилища във Видин се превръща в суперизгодно вложение. Ако някой желае да си купи апартамент в дунавския град, то сега е моментът. Офертите за апартаменти са много ниски.

В крайдунавския град гарсониера може да се купи за 12 хил. лв. Предложението е за жилище в краен квартал, но пък то е основно ремонтирано. Ниските цени на апартаментите днес във Видин не са изненада за брокерите, видели какво ли не в последните години на криза на пазара. Панелните едностайни до лятото държаха цена от 15 000 лв. нагоре, двустайните панелни апартаменти се предлагат днес за около 20 000 лв., а тристаен - за 30 000 лв.

Парадокс на пазара във Видин е не предлагането на много евтини жилища, а интересът на купувачите главно към местоположението. Търсенето е основно за ново строителство в центъра.

В същото време цените на жилищата от старото строителство продължават да падат. Според офертите, публикувани в местни сайтове и вестници, жилище от 70 кв. м в елитния централен квартал „Калето“ се предлага за 55 хил. лв. Пак там двустаен може да се купи и за 45 хил. лв., а тухлена двустайна мансардна - за 27 хил. лв., при това напълно обзаведена.

Разгледайте всички наши оферти на имоти за продажба и под наем в района на Видин

  Още новини

Споделете
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Още Новини

Последни регионални новини
Фестивал Arbanassi Summer Music

От 21 до 28 юли 2019 г. ни очаква десетото юбилейно издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music.

Фестивалната седмица включва четири концерта в църквите-музеи „Св. Георги“ (21 и 28 юли) и „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ (23 и 25 юли) в Арбанаси. Концертите са с начален час 19,30.
Домакин и организатор на фестивала е Регионален Исторически Музей... прочети повече

17 Юли, 2019
Последни регионални новини
Приключенски фестивал в Боровец на 20 и 21 юли

На 20 и 21 юли Боровец ще бъде сцена на нов фестивал с планински приключения. Всеки, който иска да предизвика себе си, да се наслади на любимите си планински спортове и забавления или да опита нещо ново, е добре дошъл, казаха организаторите.

Желаещите ги очакват полети с балони, разнообразни турове за планинско колоездене и скално катерене, забавления за деца, състезания и игри за ц... прочети повече

17 Юли, 2019
Последни регионални новини
Лятно кино в парка

“Лятно кино в парка” е инициатива за прожекции на европейско кино на открито, в различни паркове и зелени зони на Пловдив.

Лятно кино в парка 2019 (10 – 28 юли)

И през 2019 г. паркове и зелени зони в града се превръщат в киносалони на открито с богата програма от европейски и български филми с вход свободен.

Програма:

11.07 Споде... прочети повече

17 Юли, 2019
Последни регионални новини
Сериозен ръст на цените на имотите във Велико Търново

Българи зад граница и млади семейства от района на Велико Търново купуват активно къщи и апартаменти в Старопрестолния град. Резултатът от това е сериозен ръст на цените на имотите в региона, който пък води след себе си бум на новото строителство. Разказват кореспондентите ни от региона.

Жилища и къщи във Велико Търново поскъпнаха през последната година, отчитат от агенциите за недв... прочети повече

16 Юли, 2019