Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Регистрацията на ООД вече струва само 2 лева

2009-10-02   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

Един от първите закони, приети от 41-то народно събрание с цел стимулиране на икономиката в България е този за регистрацията на Дружество с ограничена отговорност да бъде намалена от 5000 на символичните 2 лева.

Главната цел на приетия закон е да се стимулира предприемачеството, да се разкрият нови работни места и на пазара да се появят нови стоки и услуги. В момента България има едно от най-високите нива на минимален капитал в света.

Въвежда се и изменение на минималната номинална стойност на един дружествен дял, която се намалява от 10 на 1 лев, въвежда се и промяна, предвиждаща стойността на всеки дял да е кратна на едно.

Намаляването на началния капитал за регистриране на Дружество с ограничена отговорност ще помогне на младите хора да правят бизнес, да създават ООД при много по-облекчени условия, което ще подпомогне предприемачеството в България. Тези мерки в комбинация с много ниските данъчни нива в България прави инвестицията в страната и в развитието на бизнеса много изгодна.

Според статистиката България се нарежда сред страните с почти нулев минимален капитал, сред които са Австралия, Канада, Ирландия, Израел, Нова Зеландия, Саудитска Арабия, Съединените щати, Великобритания, Япония, Сингапур, Хонг Конг, Франция и Малайзия.

Следващата година изтича срокът за регистрация на фирми в Търговския регистър, след което всички дружества, които не извършват дейност, ще бъдат служебно заличени. Така ще се закрият около 1 млн. фирми, но след време собствениците им ще могат да подновят дейността си и намаляването на минималния капитал ще бъде голямо улеснение. Така ще се избегне и запазването изкуствено на дейността на дружеството с години.

  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване