10 столични района с нов кадастър

2009-07-10

През 2009 г. са одобрени кадастралните карти и съответните регистри за част от териториите на столичните райони "Люлин" и "Младост", съобщи правителствената информационна служба. До края на годината те ще бъдат изработени и за общините "Банкя", "Витоша", "Връбница", "Искър", "Кремиковци", "Красна поляна", "Люлин", "Младост", "Надежда" и "Сердика". Предстои одобряването на кадастралната карта и кадастралните регистри и на 167 землища, включващи четири областни града - Бургас, Пловдив, Стара Загора и части от София (с. Мърчаево в район "Витоша", с. Горни Богров и с. Желява в район "Кремиковци" и части от районите "Овча купел" и "Средец"). Същото предстои и за 32 града - общински центрове - с обща площ 466 445 хектара.

През 2009 г. ще продължат дейностите по усъвършенстване на Интегрираната информационна система на кадастъра и имотния регистър относно връзката между АГКК и АВ, като по този начин ще се постигне непрекъснат обмен на актуална информация между базите данни на кадастъра и имотния регистър.

Програмата предвижда през тази година да се въведе в експлоатация и доразвие модул за отдалечен достъп до информацията на АГКК и АВ чрез предоставяне на услуги през интернет. Доразработва се и допълнителен подмодул - регистър "Завещания", както и услугата "Отдалечен достъп", чрез която могат да се извършват справки в реално време за извършени вписвания, отбелязвания или заличавания за определено лице или определен недвижим имот от външни потребители. Предвижда се увеличаване на обема на данните чрез сканиране на стари нотариални актове от периода 1990-1998 г. и трансфер на данните от тях в системата.


Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Споделете
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114