Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

10 столични района с нов кадастър

2009-07-10   |  Монитор, 10.07.09, с.21

През 2009 г. са одобрени кадастралните карти и съответните регистри за част от териториите на столичните райони "Люлин" и "Младост", съобщи правителствената информационна служба. До края на годината те ще бъдат изработени и за общините "Банкя", "Витоша", "Връбница", "Искър", "Кремиковци", "Красна поляна", "Люлин", "Младост", "Надежда" и "Сердика". Предстои одобряването на кадастралната карта и кадастралните регистри и на 167 землища, включващи четири областни града - Бургас, Пловдив, Стара Загора и части от София (с. Мърчаево в район "Витоша", с. Горни Богров и с. Желява в район "Кремиковци" и части от районите "Овча купел" и "Средец"). Същото предстои и за 32 града - общински центрове - с обща площ 466 445 хектара.

През 2009 г. ще продължат дейностите по усъвършенстване на Интегрираната информационна система на кадастъра и имотния регистър относно връзката между АГКК и АВ, като по този начин ще се постигне непрекъснат обмен на актуална информация между базите данни на кадастъра и имотния регистър.

Програмата предвижда през тази година да се въведе в експлоатация и доразвие модул за отдалечен достъп до информацията на АГКК и АВ чрез предоставяне на услуги през интернет. Доразработва се и допълнителен подмодул - регистър "Завещания", както и услугата "Отдалечен достъп", чрез която могат да се извършват справки в реално време за извършени вписвания, отбелязвания или заличавания за определено лице или определен недвижим имот от външни потребители. Предвижда се увеличаване на обема на данните чрез сканиране на стари нотариални актове от периода 1990-1998 г. и трансфер на данните от тях в системата.


Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване