10 столични района с нов кадастър

2009-07-10   |  Монитор, 10.07.09, с.21

През 2009 г. са одобрени кадастралните карти и съответните регистри за част от териториите на столичните райони "Люлин" и "Младост", съобщи правителствената информационна служба. До края на годината те ще бъдат изработени и за общините "Банкя", "Витоша", "Връбница", "Искър", "Кремиковци", "Красна поляна", "Люлин", "Младост", "Надежда" и "Сердика". Предстои одобряването на кадастралната карта и кадастралните регистри и на 167 землища, включващи четири областни града - Бургас, Пловдив, Стара Загора и части от София (с. Мърчаево в район "Витоша", с. Горни Богров и с. Желява в район "Кремиковци" и части от районите "Овча купел" и "Средец"). Същото предстои и за 32 града - общински центрове - с обща площ 466 445 хектара.

През 2009 г. ще продължат дейностите по усъвършенстване на Интегрираната информационна система на кадастъра и имотния регистър относно връзката между АГКК и АВ, като по този начин ще се постигне непрекъснат обмен на актуална информация между базите данни на кадастъра и имотния регистър.

Програмата предвижда през тази година да се въведе в експлоатация и доразвие модул за отдалечен достъп до информацията на АГКК и АВ чрез предоставяне на услуги през интернет. Доразработва се и допълнителен подмодул - регистър "Завещания", както и услугата "Отдалечен достъп", чрез която могат да се извършват справки в реално време за извършени вписвания, отбелязвания или заличавания за определено лице или определен недвижим имот от външни потребители. Предвижда се увеличаване на обема на данните чрез сканиране на стари нотариални актове от периода 1990-1998 г. и трансфер на данните от тях в системата.


Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Модера Резидънс - затворен комплекс със собствен парк
Комплексът е проектиран с идеята да отговори на потребността от градско жилище на съвременния човек с активен начин на живот. Той притежава отлично съчетание между качествено строителство, функционалност, спокойствие и сигурност.
Вижте още

Изпратете запитване