Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

84 продажби дневно на имоти в София през третото тримесечие

2014-10-15   |  www.profit.bg, 15.10.2014

Продажбите в столицата са нараснали с 11.6% на годишна база през третото тримесечие. Това сочат изчисленията на BULGARIAN PROPERTIES по данни на Агенцията по вписванията. За изминалите 3 месеца в София са вписани 5 063 продажби, което прави по около 84 продажби среднодневно на база работните дни за периода. Така 3-ото тримесечие на 2014 г. се превръща в най-силното трето тримесечие за имотния пазар в София от 2008 г. насам.

Същевременно, в продължение на вече 2 години наблюдаваме непрекъснато годишно нарастване на продажбите в София за всяко тримесечие, което показва, че възстановяването на пазара в София е устойчиво. Не толкова оптимистични са данните за продажбите общо за страната, както и за областните градове. Обемите продажби намаляват с 3% в страната, а в областните градове – с 0.15%. "По отношение на областните градове следва да отбележим, че продажбите във Варна нарастват с близо 3%, което е положителен сигнал за раздвижване в морската столица, след като пазарът там беше в период на затишие, докато основният интерес беше насочен основно на юг", посочва Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Вижте най-новите ни обяви в София

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване